DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

10. Engelsiz Filmler Festivali Başladı

Bu yıl 10’uncu kez seyircisiyle buluşan Engelsiz Filmler Festivali, ilk durağı olan Eskişehir’de başladı.

10. Engelsiz Filmler Festivali  Başladı
15.10.2022 16:00
317
A+
A-

Bu yıl 10’uncu kez seyircisiyle buluşan Engelsiz Filmler Festivali, ilk durağı olan Eskişehir’de başladı. 14-16 Ekim tarihleri arasında Eskişehir’de seyircisini ağırlayacak festival, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

 

Puruli Kültür Sanat tarafından bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin ilk durağı Eskişehir oldu. Festival, Eskişehir programının ilk gününde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan film gösterimlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği Canlandırma Atölyesi ile minik sinemaseverlerle buluştu.

 

Festivalin ilk gününde Çocuklar İçin seçkisinden Büyük Sel (The Great Overflow), Çocuk ve Kaz (The Child and the Goose), Duvar Piyanosu (Wall Piano), IDODOSığınak (Sanctuary), Suzie Bahçede (Suzie in the Garden), Tilkilerin Kraliçesi (Queen of the Foxes); Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yarışan Zuhal ve Kısa Film Yarışması’nda yarışan; Anahtar (The Key)Aşk (Love)Çit (Fence)Galip (A Winner)Gazcılar (The Sprayer)Gölgeler (Shadows)Karantina (Quarantine)Komşu Sesler (Neighbouring Sounds)Oyun (Game)Sohbet (Chatter)Takas (Barter)Ve Böylece Başlıyorum (And So I Begin) ve Yasemin (Jasmine) filmleri sinemaseverlerle buluştu. 

 

Deniz Öcal ile Canlandırma Atölyesi Gerçekleştirildi

Festival, Eskişehir ayağının ilk gününde düzenlediği Canlandırma Atölyesi ile 9-12 yaş arasındaki işitme engelli sinemaseverleri canlandırma (animasyon) sanatıyla buluşturdu. Canlandırma sanatçısı Deniz Öcal tarafından gerçekleştirilen atölyede minik sinemaseverlerin, kendi hikâyeleriyle ve yarattıkları karakterlerle, kendilerini canlandırma sanatıyla ifade etmeleri sağlandı. Karakterlerini tek tek fotoğraflayan çocuklar, stop motion tekniğiyle bir araya getirerek bir animasyon filmi oluşturdular. Çocukların oluşturdukları bu animasyon filmler, 16 Ekim tarihindeki Çocuklar İçin seansında gösterilecek.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 14-16 Ekim tarihleri arasında Eskişehir’de seyircisiyle buluşacak olan festival, 17-23 Ekim tarihleri arasında fiziksel gösterimlerle Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda ve çevrim içi olarak eff2022.muvi üzerinden tüm Türkiye’den sinemaseverlerle bir araya gelecek. Festival filmleri, web sitesinden açıklanan gün ve saatlerde salonda ve çevrim içi platform üzerinden ücretsiz takip edilebilecek.

 

Festivalde Yer Alan Tüm Filmler Bu Yıl da Erişilebilir ve Ücretsiz

Engelsiz Filmler Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm gösterimlerini ücretsiz olarak sinemaseverlere sunuyor. Engelsiz Filmler Festivali’nde film gösterimlerinin yanı sıra programda yer alan film ekipleri ile yapılan söyleşiler de festivalin YouTube kanalı üzerinden erişilebilir olarak izlenebiliyor.

 

Programında yer verdiği tüm filmleri sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile sinemaseverlerle buluşturan Engelsiz Filmler Festivali, yan etkinliklerini de erişilebilir olarak gerçekleştiriyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı