DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

22. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 2-8 Mayıs Tarihlerinde NG Afyon Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek

Termal keyfini lüksle harmanlayan, gastronomi tutkunlarını Afyonkarahisar mutfağının tüm zenginlikleriyle ağırlayan NG AFYON, 2-8 Mayıs’ta 22.

22. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 2-8 Mayıs Tarihlerinde NG Afyon Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek
25.04.2023 17:20
222
A+
A-

Termal keyfini lüksle harmanlayan, gastronomi tutkunlarını Afyonkarahisar mutfağının tüm zenginlikleriyle ağırlayan NG AFYON, 2-8 Mayıs’ta 22. kez gerçekleştirilecek Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne ev sahipliği yaparak konuklarına müzik ziyafeti sunacak.

Festivalin açılışı, ülkemizin ilk ve tek bölge orkestrası olan Şef Naci Özgüç yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Matteo Hager ile NG Afyon’da
2 Mayıs akşamı yapılacak.
 

Termal, gastronomi, sağlık ve kongre turizmiyle olduğu kadar yıllardır kesintisiz süren Klasik ve Caz Müzik Festivalleri ile de adından söz ettiren Afyonkarahisar, Mayıs ve Haziran aylarında kültür-sanat tutkunlarını bekliyor. 

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 22. yılında da bol ödüllü isimleri ağırlayacak

Festivalin açılışı, ülkemizin ilk ve tek bölge orkestrası olan Şef Naci Özgüç yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Matteo Hager ile NG Afyon Otel’de 2 Mayıs akşamı gerçekleşecek. Dört yaşından beri keman çalan çok ödüllü sanatçı Hager’in konseriyle başlayacak festival, 8 Mayıs akşamı gerçekleştirilecek Prag Oda Orkestrası ve Solistler Konseri ile son bulacak. 

Okul söyleşileri ve Yusuf Taktak Resim Sergisi ile kültür sanat ortamı tüm şehre yayılacak 

Festivalin en fazla sevilen, olmazsa olmaz bölümlerinden Okul Söyleşileri bu yıl da devam edecek. Sınıflarda öğrencilerle bire bir gerçekleşecek söyleşilere katılacak değerli kültür-sanat insanları arasında bu yıl 90. yaşını kutlamaya hazırlanan 50 kuşağı öykücülüğünün yaşayan efsanesi yazar Adnan Özyalçıner, kültür sanat yöneticiliği konusunda ülkemizdeki en önemli figürlerden Özalp Birol, yazın hayatımıza hem yazarlık hem de eleştirmenliğiyle damga vuran bir isim Metin Celal, çocuk edebiyatı denilince ilk akla gelen isimlerden şair ve yazar Yalvaç Ural, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, fotoğrafta duayen bir isim İsa Çelik, kültür ve sanat hayatına katkılarıyla tanınan iş insanı Nuri Akın, yazar Nazlı Eray, yazar ve editör Feridun Andaç, sunucu ve moderatör aynı zamanda eğitimci Defne Sarısoy, ressam ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Yusuf Taktak, çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle sahip film yönetmeni Yüksel Aksu yer alıyor. 

Türkiye’de resim sanatının şekillenmesindeki en etkin isimler arasında yer alan, Afyon-Bolvadin doğumlu ressam Yusuf Taktak’ın Sergisi de festival kapsamında Afyon’un Nuh Köyü’ndeki bir köy okulunda açılacak. 

Yedi gün boyunca sürecek festival, konserler, sergiler ve canlı yayınlarla sanatseverlere müzik dolu anlar yaşatacak.   

PROGRAM

AÇILIŞ KONSERİ/BURSA BÖLGE DEVLET SENFONİ ORKESTRASI
 
Şef: Naci Özgüç 
Solist: Matteo Hager – Keman/Violin
2 Mayıs 2023 
Saat: 20.30
 Yer: NG AFYON

JAKUB WILLIAM GRAF ALENA MAZAKOVA ÇELLO PİYANO İKİLİSİ
 
3 Mayıs 2023 
 Saat: 20.30
 Yer: NG AFYON

FRANTISKA MATOUSKOVA PAVOL PRAZENICA OBUA PİYANO İKİLİSİ
 
4 Mayıs 2023
Saat: 14. 30
 Yer: NUH KASABASI

4 Mayıs 2023
Saat: 20.30
 Yer: NG AFYON

JAKUB WILLIAM GRAF ÇELLO RESİTALİ
 
5 Mayıs 2023 
 Saat: 14.30
 Yer: NUH KASABASI

INNSOLITUS ÜÇLÜSÜ
 
5 Mayıs 2023 
Saat: 20.30
Yer: NG AFYON

VYSEHRAD ÜÇLÜSÜ
 6 Mayıs 2023 
 Saat: 20.30
 Yer: NG AFYON

SUK DÖRTLÜSÜ
 
7 Mayıs 2023
Saat: 14.30
Yer: NUH KASABASI 

TUBA ÖZKAN ASLI DEMİRAĞ VİYOLA PİYANO RESİTALİ
 
7 Mayıs 2023
Saat: 15.30
 Yer: NG AFYON

DANİEL BOURA PİYANO VE SUK DÖRTLÜSÜ
 
7 Mayıs 2023
Saat: 17.30
 Yer: NG AFYON

KAPANIŞ KONSERİ/PRAG ODA ORKESTRASI VE SOLİSTLER 

8 Mayıs 2023 
Saat: 20.30
 Yer: NG AFYON

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı