DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

6. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması Başlıyor

DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen “6.

6. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması Başlıyor
18.10.2022 12:30
239
A+
A-

DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen “6. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması” heyecanı başlıyor. Yarışmaya bu yıl itibarıyla “Dizi – Mini Dizi Senaryo Yarışması” kategorisi de eklendi. 

 

Sinemanın temelini oluşturan senaryonun geliştirilmesi amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen ve her yıl yüzlerce ismin katıldığı “DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması”nda yarışmacılara maddi ve manevi katkı sağlamanın yanı sıra tecrübeli yönetmen ve senaristler tarafından senaryo yazmak isteyenlere atölye programlarıyla ücretsiz eğitim olanağı sunuluyor. Eğitim ve etkinlikleriyle önemli bir çalışma ortaya koyan 6. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında bu yıl “Dizi – Mini Dizi Senaryo Yarışması”, “İlk Senaryo Yarışması” ve “Yapım Destek Platformu” düzenlenecek.

 

Dizi – Mini Dizi Senaryo Yarışması İlk Kez Düzenlenecek

Bu yıl ilk kez düzenlenecek “Dizi – Mini Dizi Senaryo Yarışması”, dijital platformlarda ve televizyon kanallarında gösterilmek üzere üretilmiş nitelikli dizi ve mini dizi senaryolarına, proje geliştirme aşamasında gerekli olan maddi desteğin sunulması ve bu senaryoların daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlıyor.

 

Dizi – Mini Dizi Senaryo Yarışması’na bölüm süresi en az 20 dakika olan, henüz çekimlerine başlanmamış veya çekimlerinin yalnızca yarısı tamamlanmış dizi ve mini dizi projeleri katılabilecek. Ön seçici kurul ve jüri olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak değerlendirmenin ardından birinci olan projeye 30 bin TL para ödülü verilecek.

 

İlk Senaryo Yarışması 6’ncı Kez Sinema Tutkunlarıyla!

Sinemanın ana öğesi olan “senaryo geliştirme” konusunda ilk uzun metraj senaryolarını yazan senaristleri destekleyen ve 6. yılında bir gelenek olma yolunda ilerleyen “İlk Senaryo Yarışması”, yapım öncesi Türk sinemasının yazınsal sorunlarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

 

Senaristlerin ilk uzun metraj senaryoları olmasının öncelikli koşul olduğu İlk Senaryo Yarışması’na, uzun metraj kurmaca ve animasyon filmler başvuru yapabilecek. Ön seçici kurulun, öyküler üzerinden yapacağı ilk değerlendirmenin ardından jüri tarafından birinci proje belirlenecek. Birincilik elde eden projeye 20 bin TL para ödülü verilirken; bu proje 7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nda “Yapım Destek Platformu” kategorisine de doğrudan katılım hakkıelde edecek. Ayrıca ilk 10’a kalan senaryolar, 3 bölümlük çevrim içi “Senaryo Geliştirme Atölyesi”ne de katılım sağlayabilecek.

 

Yapım Destek Platformu, 2’inci Yılında!

Bu yıl ikinci kez düzenlenen “Yapım Destek Platformu” ise proje geliştirme konusunda belirli bir aşamaya ulaşmış nitelikli yapımlara ihtiyaç duydukları maddi katkıyı sunmayı ve DenizBank ile TÜRSAK Vakfı’nın verdiği güçle daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor.

 

Yapım Destek Platformu’na süresi en az 60 dakika olan, henüz çekimlerine başlanmamış veya çekimlerinin yalnızca yarısı tamamlanmış uzun metraj kurmaca ve animasyon projeler katılabilecek. Platformun jürisi tarafından birinci seçilen projeye 50 bin TL ödül verilecek.

 

6. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması başvuruları için son tarih 23 Aralık 2022 olarak belirlenirken; yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve güncel duyurular ilksenaryo adresi ve TÜRSAK Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı