DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Etkinlik Takvimi ve Akreditasyon Başvuruları Açıklandı

Bu yıl 8’inci kez seyircisini ağırlayacak olan Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve panelden oluşan etkinlik takvimi belli olurken, akreditasyon başvuruları da başladı.

8. Alemlere Rahmet Uluslararası  Kısa Film Festivali’nin  Etkinlik Takvimi ve Akreditasyon Başvuruları Açıklandı
17.11.2022 15:50
229
A+
A-

Bu yıl 8’inci kez seyircisini ağırlayacak olan Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve panelden oluşan etkinlik takvimi belli olurken, akreditasyon başvuruları da başladı.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Sinema Genel Müdürlüğü, TRT, THY, AA, Albayrak Medya, Vakıf Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Fidan Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenecek Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali, 24-30 Kasım tarihleri arasında Atlas 1948 Sineması, Akademi Beyoğlu ve Fidan Sanat Vakfı’ndasinemaseverlerle buluşacak. 8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin etkinlik takviminin açıklanmasının yanı sıra akreditasyon başvuruları da alınmaya başladı.

 

Filistin Seçkisi, 24 Kasım’da Seyircisiyle Buluşacak

Bu yıldan itibaren özel bir ülke gösterimini de programına dahil eden Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali, açılış gününde 5 Filistin filmini seyirciyle buluşturacak. 24 Kasım Perşembe günü saat 14.30 ile 16.00 arasında Atlas 1948 Sineması’nda Nawras Abu Saleh’in “Alqeed”, Wisam Al Jafari’nin “Ambience”, Ameen Nayfeh’in “Interference”, Ziad Bakri’nin “The Salt Fisherman” ve Anas al-Karmi’nin “100 Balfour Road” filmlerinin gösterimi gerçekleşecek.

 

Assaad Taha, “İslam’ın Sanata Yansıması”nı Anlatacak

Festivalin ilk gün programında, saat 16.30-17.30 arasında Atlas 1948 Sineması’nda Mısırlı gazeteci, aktivist ve belgesel yönetmeni Assaad Taha’nın konuşmacı olacağı “İslamın Sanata Yansıması” başlıklı bir söyleşi düzenlenecek.

 

Açılış Filmi, Nacer Khemir’in “Bab’ Aziz” Filmi!

8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin açılış programı, 24 Kasım tarihinde saat 19.00-20.30 arasında Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek. Açılış konuşmalarının ardından Tunuslu yönetmen Nacer Khemir’in, âmâ bir dervişi konu alan 2005 yapımı “Bab’ Aziz” filminin gösterimi yapılacak.

 

25 Kasım’da 4 Filmin Gösterimi Yapılacak 

Festival kapsamında 25 Kasım Cuma günü saat 14.15-15.30 arasında Atlas 1948 Sineması’nda Yaser Talebi’nin “I Won’t Remain Alone”, Lucas Trochet’in “And Then, the Silence”, Feyzi Baran’ın “Huzur Çiftliği” ve Hüseyin Enes Balcı’nın “Yas Provaları” filmleri sinemaseverlerle buluşacak. 

 

“Andrei Tarkovski: Bir İbadet Olarak Sinema” Etkinliği Düzenlenecek

Ayrıca 25 Kasım günü Atlas 1948 Sineması’nda saat 16.00-17.30 arasında “Andrei Tarkovsky: Bir İbadet Olarak Sinema”nın gösterimi yapılırken; saat 17.30-19.00 arasında yönetmen Murat Pay ve yazar Enver Gülşen’in konuşmacı olacağı bir söyleşi düzenlenecek.

 

Andrei Tarkovski’nin hayatını anlatan ve yönetmenin oğlu tarafından toplanan film alıntıları, sesli materyaller, fotoğraflar, şiirler, günlükler, senaryolar, çalışma notları, müzik, polaroidler, çizimler ile çerçevelenen belgesel; Tarkovski’nin inanç ve sinema ile kurduğu ilişkiyi, aynı zamanda oğlu olan filmin yönetmeni ile beraber daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

 

“Yönetmen Kumaşı” Söyleşisinde Deneyimler Aktarılacak

25 Kasım tarihinde saat 19.30-20.30 arasında Atlas 1948 Sineması’nda “Yönetmen Kumaşı” başlığıyla düzenlenecek söyleşide yazar Tarık Tufan ile yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Söyleşide yönetmenlik mesleğine devam etmek için gerekli olan yönetmen kumaşı konuşulurken; usta yönetmen Coşkun da bu mesleğin ne olduğu ve ne olması gerektiğini anlatacak.

 

Uluslararası Finalist Filmlerin Gösterimi 26 Kasım’da!

Festivalde 26 Kasım Cumartesi günü Atlas 1948 Sineması’nda saat 12.00-14.00 arasında Sung Cheol Kım’in “Robo99”, Francesco Di Gioia’nın “Fathers’ Land”, Rand Abou Fakher’in “So We Live”, Andrej Krasavın’ın “Artist”, Ali Daraee’nin “Graveyard” ve Gonchukov Arseniy Michailovich’in “The Woman By the Window” isimli uluslararası finalist filmlerin gösterimi gerçekleşecek. Saat 14.30-16.30 arasında ise Malaz Usta’nın “A Year In Exile”, Farnoosh Abedi’nin “The Sprayer”, Orhan Dede’nin “The Search”, Faye Xia’nın “It” ve Ali Sohail Jaura’nın “Murder Tongue” filmleri seyirciyle buluşacak.

 

“Uluslararası Ortak Yapımların İnsani Yönü” Söyleşisi Düzenlenecek

Son Taslak Platformu kapsamında 26 Kasım tarihinde saat 17.30-19.00 arasında Akademi Beyoğlu’nda düzenlenecek“Uluslararası Ortak Yapımların İnsani Yönü” başlıklı söyleşide filmlerin yapım aşamasında farklı ülkelerden ortak yapımcılar ve ekiplerle çalışırken, yapımcı ve yönetmenlerin insani düzlemde nelere dikkat etmesi gerektiği üzerinde durulacak. Söyleşinin moderatörlüğünü platform direktörü ve yönetmen Belkıs Bayrak üstlenirken; TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, yönetmen Ru Hasanov, konuşma koçu ve sunum eğitmeni Bonnie Williams konuşmacılar arasında yer alacak.

 

“Festivallerle Tanışalım” Söyleşisinde Deneyimler Aktarılacak

Festivalin Son Taslak Platformu’nun bir diğer etkinliği de 26 Kasım tarihinde saat 19.30-21.00 arasında Akademi Beyoğlu’nda düzenlenecek “Festivallerle Tanışalım” söyleşisi olacak. Yapımcı Ramazan Kılıç’ın moderatörlüğünde düzenlenecek söyleşide Sırbistan’dan festival programcısı, eleştirmen, belgesel ve deneysel film yapımcısı Igor Toholj ve Tunus’tan festival programcısı Azza Jedidi deneyimlerini aktaracak.

 

Ulusal Finalist Filmlerin Gösterimi 27 Kasım’da!

Festivalin 27 Kasım Pazar günü programında; Atlas 1948 Sineması’nda saat 13.00-15.00 arasında Muaz Güneş’in “Yasemin”, Deniz Telek’in “Suyu Bulandıran Kız”, Kumru Karataş’ın “Körfez”, Semih Sağman’ın “Gulab Gul”, Celal Yücel Tombul’un “Meryem”, Ahmet Akaltun ve Sezer Baydar’ın “Dağın Arkasında Berivan, Fırat Onar’ın “Perdeler” isimli ulusal finalist filmleri seyirciyle buluşacak. Saat 15.30-17.30 arasında ise Selahaddin Eyüp Tan’ın “Zamanımızın Kahramanları”, Yağmur Kartal’ın “Oyuncakçı Saklı Yadigarlar”, Ali Rıza Erdemir’in “Vesikalık”, Clint Davis’in “Vona”, Zeynep İncetekin’in “Kalem” ve Mehmet Nuri Kaya’nın “Azami Nefes Sayısı” filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Nacer Khemir’in Ustalık Sınıfı 27 Kasım’da!

Festivalin Son Taslak Platformu kapsamında 27 Kasım tarihinde saat 18.30-20.30 arasında Atlas 1948 Sineması’da festivalin uluslararası jüri başkanlığını da üstlenen Tunuslu usta yönetmen Nacer Khemir bir ustalık sınıfı verecek. Sinema yazarı ve yapımcı Alin Taşçiyan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ustalık sınıfında Khemir’in sinemaya bakışı, filmlerini çekerken hangi değerlerden yararlandığı ve sinema üzerine konuşulacak. Akreditasyonlu katılımla düzenlenecek etkinlik; festival finalistlerine, film yapımcılarına ve yönetmenlerine özel bir söyleşi olacak.

 

“Bir Filmin Yolculuğu” Etkinliğinde Film Endüstrisinden İsimler Ağırlanacak

28 Kasım Pazartesi günü Fidan Sanat Vakfı’nda düzenlenecek “Bir Filmin Yolculuğu” isimli workshop’ta MayısFilm adına yönetmen Bekir Bülbül ve REMOFilms adına yapımcı Ramazan Kılıç proje dosyası hazırlama, kitlesel fonlama ve filmin dağıtım süreci ile ilgili bilgi verecek.                                                                                    

Saat 09:30-11:30 arasında gerçekleşecek “Filmimi Bir Dosyaya Nasıl Sığdırırım?” başlıklı etkinlikte Bekir Bülbül bir filmin yolculuğunun ilk başladığı yer olan proje dosyasının nasıl hazırlandığını ve logline, sinopsis, tretman, yönetmen ve yapımcı görüşü gibi bilgilerin yapım aşamasında nasıl şekillendiğini anlatacak.

 

Saat 12:00-13:30 arasında yapılacak “Geri Sayım Başladı: Projenizi Nasıl Kitlesel Fonlarsınız?” başlıklı etkinlikte ise Ramazan Kılıç, kickstarter özelinde kitlesel fonlamanın iki önemli aşamasının incelenip, kampanya öncesi ve sonrası püf noktalara değinerek etkili bir kitlesel fonlama kampanyasının nasıl yürütüleceği üzerine konuşacak.

 

Ayrıca saat 14:30-16:00 arasında da Kılıç, “Kısa Film Sektöründeki Mit: Bu İşte Para Var mı?” başlığıyla bir konuşma yapacak. Film başvuru platformlarının yükselişi ile kısa film dağıtımının geldiği noktanın konuşulacağı etkinlikte birçok film yapımcısı için en iyi seçeneğin filmlerini festivallere gönderen profesyonel şirketlerle çalışmak olması, bir dağıtımcı veya satış acentesine bağlı olmadan festivallere seçilmenin mümkün olup olmadığı üzerinde durulacak.

 

Festivalin Akreditasyon Başvuruları Başladı

Bu yıl 24-30 Kasım tarihleri arasında film gösterimleri, söyleşiler ve panel gibi etkinliklerle seyircisini ağırlayacak olan 8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin akreditasyon başvuruları başladı. Festivalin gösterim programı ve film söyleşilerini takip etmek isteyen sinemaseverler akreditasyon formuna https://forms.gle/4CJhswP2PFun6LhB6 adresi üzerinden ulaşabilir.

 

8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali ile ilgili detaylı bilgi için alemlererahmetfilm adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı