DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

9 Mayıs Avrupa Günü “Dayanışma" Temasıyla Kutlandı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut: “Kalbimiz Depremden Etkilenen Milyonlarca İnsanla…” AB’nin temellerinin atıldığı 9 Mayıs Avrupa Günü Türkiye’de 11 ili vuran Şubat depremlerinin ardından “Dayanışma” teması ve “Birlikte güçlüyüz’ sloganı ile kutlandı.

9 Mayıs Avrupa Günü “Dayanışma" Temasıyla Kutlandı
10.05.2023 20:40
204
A+
A-

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut:

“Kalbimiz Depremden Etkilenen Milyonlarca İnsanla…”

AB’nin temellerinin atıldığı 9 Mayıs Avrupa Günü Türkiye’de 11 ili vuran Şubat depremlerinin ardından “Dayanışma” teması ve “Birlikte güçlüyüz’ sloganı ile kutlandı. Avrupa Günü kapsamında Ankara’da Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin katkılarıyla “Birlikte Güçlüyüz” Dijital Fotoğraf Sergisi düzenlendi. Serginin açılışını Dışişleri Bakan Yardımcısı AB Başkanı Büyükelçi Kemal Bozay ile birlikte yapan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut’un açılışın ardından verdiği resepsiyona siyaset, sanat, bürokrasi ve akademi dünyasından  çok sayıda isim ile yabancı misyon temsilcisi katıldı. 

9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında AB Bilgi Merkezleri de  çeşitli etkinlikler düzenledi. Antakya Medeniyetler Korosu 8 şehirde konserler verirken, Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları gerçekleştirildi. Depremden etkilenen kadın ve çocuklar için çeşitli atölyeler oluşturuldu. 

“Sergi, Türkiye ve Avrupa arasındaki işbirliğinin de göstergesi”

“Birlikte güçlüyüz” Dijital Fotoğraf Sergisinin açılışında Büyükelçi Meyer-Landrut, Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel birer konuşma yaptı. “Kalbimiz Depremden Etkilenen Milyonlarca İnsanla” diyen Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut serginin anlamını şöyle açıkladı: 

“Dijital Fotoğraf Sergisi Türk halkına yardım eden kurtarma ve sağlık ekiplerindeki kahramanlara saygının bir ifadesidir. Buradaki fotoğraflar ve videolar en zorlu koşullarda hayat kurtaran kahramanların cesaretini ve özverisini vurguluyor. Türkiye ve Avrupa arasındaki işbirliğinin de altını çizen bir sergi. Aslında profesyonelliğin, uluslararası işbirliğinin ve dayanışmanın en iyi örneğini görmek mümkün. 

9 Mayıs’ta sevinçli bir olayı kutlamak için toplanmış olsak da, kalbimiz ve aklımız hala bu trajediden etkilenen ailelerini, dostlarını, sevdiklerini, evlerini, geçim kaynaklarını kaybeden milyonlarca insanla birlikte”.

Bozay: “Birlikte Güçlü Olduğumuzu Hissettim

Serginin açılışında konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ise ” 6 Şubat günü Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği görevini bırakarak Ankara’ya dönmek üzereyken deprem olduğunu öğrenince hemen Avrupa Birliği’nin ilgili komiserini aradım ve öğrendim ki bizim de üyesi olduğumuz sivil koruma mekanizması hemen işleve geçmiş ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yardım ekipleri yola çıkmak üzere hazırlanmıştı. O zaman birlikte güçlü olduğumuzu hissettim. Türk Devleti ve Türk milleti depremin hemen ardından başta AB olmak üzere tüm dünyadan gelen bu desteği asla unutmayacaktır ” ifadelerini kullandı.

“Bir gazeteci olarak bu büyüklükte bir acıya tanık olmadım”

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel de konuşmasında 30 yıllık meslek hayatında Kahramanmaraş depremleri kadar büyük bir felakete, bu büyüklükte bir acıya tanık olmadığını belirtti. “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kayıtlarına göre 26 gazeteci meslektaşımızı bu depremlerde kaybettik” diyen Özel, “Dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’nin her bir köşesinden binlerce gönüllünün yardıma koştuğu bu afette, foto muhabirleri ve gazeteciler, depremzedeler gibi zor şartlarda mücadele vererek görev yaptı. İşte bu zor anlarda gözlerini vizörden ayırmayan meslektaşlarımızın fotoğrafları, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun çağdaş bir vizyonla hazırladığı bu dijital sergide buluştu” dedi. 

Sergi Cermodern Digital Sergi Salonunda 14 Mayıs akşamına kadar Ankaralıların ziyaretine açık olacak.

Ukraynalı 5 Michelin Yıldızlı aşçı iki özel sunum yaptı

Birlikte güçlüyüz” Dijital Fotoğraf Sergisinin ardından verilen resepsiyonda Ukraynalı 5 Michelin Yıldızlı aşçı Vasyl Kovach Ukrayna bayrağı renkleriyle konukların takdirini kazanan iki özel sunum yaptı. Resepsiyon müzik dinletisi ile sona erdi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı