DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

AÇEV, İstanbul Maratonu’nda hedefini aşarak 546 çocuğa ulaştı

AÇEV, İstanbul Maratonu’nda #HerÇocuğaEşitFırsat diyerek  546 çocuğa ulaştı   Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Okuyan Bir Gelecek Yüz Yüze Program uygulamaları ile 500 çocuğu daha buluşturmak için katıldığı İstanbul Maratonu’nda hedefinin üstüne çıkarak 546 çocuğa erişebilecek tutarda bağış topladı.

AÇEV, İstanbul Maratonu’nda hedefini aşarak 546 çocuğa ulaştı
24.11.2022 12:10
353
A+
A-

AÇEV, İstanbul Maratonu’nda #HerÇocuğaEşitFırsat diyerek 
546 çocuğa ulaştı

 

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Okuyan Bir Gelecek Yüz Yüze Program uygulamaları ile 500 çocuğu daha buluşturmak için katıldığı İstanbul Maratonu’nda hedefinin üstüne çıkarak 546 çocuğa erişebilecek tutarda bağış topladı.

 

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 2016 yılında Okuyan Bir Gelecek projesini hayata geçiren Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda 500 çocuğu daha Okuyan Bir Gelecek Yüz Yüze Program uygulamaları ile buluşturmak için koştu. 

 

#HerÇocuğaEşitFırsat için maratona katılarak, kurumsal ve bireysel olarak AÇEV’e destek veren 272 koşucu, Adım Adım’ın İyilik Peşinde Koş platformu üzerinden açtıkları kampanyalar sayesinde 1813 bağışçıya ulaştı. İstanbul Maratonu’nda AÇEV yararına koşan kurumlar arasında Acıbadem Sigorta, B&T Design, Dinçer Lojistik, FibaRunners, Gamak, Generali Sigorta, Goodyear, Haribo, İş Yatırım, Kahve Dünyası, Kuzey Marmara Otoyolu, Mercedes, Mustela, NovaCore, Novotel Bosphorus İstanbul, Sabancı Holding ve Türkiye Sigorta yer aldı. 

 

AÇEV Genel Müdürü Sanem Başyurt, maratona katılan destekçilere ve bağışçılara AÇEV ailesi adına teşekkür ederek, “29 yıldır ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelerine yönelik, iyi ve sağlıklı bir erken çocukluk dönemi geçirilmesi ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla erken çocukluk ve yetişkin eğitimi alanlarında programlar geliştiriyor ve uyguluyoruz. Bu yıl, İstanbul Maratonu’nda koşucularımızla, her çocuğun erken yaşlardan itibaren eğitimde eşit fırsatlara erişebilmesi için bir araya gelmenin heyecanını paylaştık. Bir kez daha, bir araya geldiğimizde neler başarabileceğimizi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

AÇEV, Okuyan Bir Gelecek projesini çocukların dil becerilerini geliştirirken, onlara okuma sevgisi ve alışkanlığı edindirmek, ebeveynlere okumanın önemi konusunda farkındalık kazandırmak için yürütüyor. Projenin “Okuma Grupları”, “Aile Seminerleri” ve “Miniklerle Okuyoruz” atölyelerinden oluşan Yüz Yüze Program uygulamaları sayesinde bugüne dek 13.760 çocuğa ulaşıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı