DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Açık Bankacılık Odaklı Girişim Finekra, Eksim Ventures'tan Yatırım Aldı

Eksim Ventures, açık bankacılık temelli hizmet sunan finansal teknoloji girişimi Finekra’ya yatırım yaptı.

Açık Bankacılık Odaklı Girişim Finekra, Eksim Ventures'tan Yatırım Aldı
09.05.2023 19:40
251
A+
A-

Eksim Ventures, açık bankacılık temelli hizmet sunan finansal teknoloji girişimi Finekra’ya yatırım yaptı. Şirketlere, bankalara, elektronik para kuruluşlarına çözümler üreten Finekra, aldığı yeni yatırım ile yurt içindeki çalışmalarını, yurt dışına taşımayı ve global bir fintech şirketi haline gelmeyi hedefliyor. Finekra’ya yaptıkları yatırıma ilişkin açıklamalarda bulunan Eksim Ventures Yatırım Komitesi Üyesi Uğur Mutluhan Oruncak, “Küresel fintech sektörüne yapılan yatırımlar, 2022 yılında 160 milyar doları geçti. Türkiye’de de en çok ilgi gören girişimlerin başında da fintech alanında faaliyet yürüten şirketler geliyor. Eksim Ventures olarak gelecekte, fintech pazarına gösterilen ilginin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda biz de Finekra’nın gelişim ve büyüme yolculuğuna destek olmak istedik” ifadelerini kullandı.

Eksim Ventures, banka, ödeme ve tahsilat süreçlerini tek portaldan yönetmeye yardımcı bir platform olan finansal teknoloji girişimi Finekra’ya yatırım yaparak portföyünü genişletmeyi sürdürüyor. Eksim Ventures’ın eşlik ettiği, 5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turunda, mevcut yatırımcılar Aktif Ventures, Sertaç Özinal ile Alesta Yatırım da yer aldı. 

Aldığı yeni yatırım ile yurt içindeki başarılı çalışmalarını yurt dışına taşımayı ve global bir fintech şirketi haline gelmeyi hedefleyen Finekra, hali hazırda 500’ün üzerinde şirketin tüm banka hesaplarına tek yerden erişim, POS hareketlerini takip, banka limitlerini görüntüleme gibi günlük finansal operasyonlarını kolaylaştıracak nitelikli hizmetler sunuyor. 

Finekra’ya yaptıkları yatırım hakkında bilgi veren Eksim Ventures Yatırım Komitesi Üyesi Uğur Mutluhan Oruncak, “2022 yılında küresel fintech yatırımları 160 milyar doları geçti. Türkiye’de de en çok ilgi gören girişimlerin başında bu alanda faaliyet yürüten şirketler geliyor. Şirketler hem dijital dönüşüme ayak uydurmak hem de işte verimliliği artırmak, zaman ve maliyetten tasarruf sağlamak amacıyla fintech uygulamalarını tercih ediyor. Artan taleplerin yanı sıra fintech sektörü, teknolojinin çok hızlı ilerlemesine bağlı olarak ödeme sistemleri, kredi hizmetleri, yatırım ve sigorta gibi alanlarda hiç durmadan sürekli gelişerek kendini yeniliyor. Eksim Ventures olarak gelecekte, fintech pazarına gösterilen ilginin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda biz de Finekra’nın gelişim ve büyüme yolculuğuna destek olmak istedik” şeklinde konuştu.

2017 yılında kurulan ve ertesi yıl ‘açık bankacılık’ çözümlerini de kapsayan ‘Nakit Yönetimi Platformu’nu hayata geçiren Finekra’nın CEO’su Erhan Zengin ise şirketin hedeflerine ilişkin şunları aktardı: “İlk hedefimiz, büyüyen ekibimiz ile beraber, hem Türkiye’de hem de yurt dışında açık bankacılık ve fintech konuşulduğunda akla gelen ilk marka olabilmek.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı