DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ak Partili Kırkpınar, TBMM’de İzmir’in Sorunlarını Anlattı

AK Parti İzmir milletvekili Kırkpınar, AK parti olarak İzmir’e birçok yatırım ve hizmet yaptıklarını belirterek, CHP’nin 25 yıldır İzmir’e hiçbir hizmet yapmadığını vurguladı.

Ak Partili Kırkpınar, TBMM’de İzmir’in Sorunlarını Anlattı
10.11.2022 13:20
227
A+
A-

AK Parti İzmir milletvekili Kırkpınar, AK parti olarak İzmir’e birçok yatırım ve hizmet yaptıklarını belirterek, CHP’nin 25 yıldır İzmir’e hiçbir hizmet yapmadığını vurguladı.

 

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, başta İzmir büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP’li belediyelerin İzmir’e hiçbir hizmet yapmadıklarını belirtti.

 

Kırkpınar, “AK Parti hükûmetleri olarak, ecdadın emaneti olan şehirlerimizi içinde yaşayan nesilleri ihmal etmeden ihya etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde, medeniyetimizi yaşatan, çevreye saygılı şehirler hedefimize kararlılıkla yürüyoruz. Dünyada hiçbir ülkeye nasip olmamış tarihi ve doğal kadim şehirlerimize, medeniyet değerlerimize sahip çıkıyor ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza yeniden ihya ve inşa etmek üzere inşallah teslim edeceğiz” dedi.

 

“KULDAN UTANMIYORSANIZ ALLAH’TAN KORKUN”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının İzmir’e çok güzel hizmetler yaptığına dikkat çeken Kırkpınar, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın yapmış olduğu faaliyetlerin sadece algıdan ibaret olduğunu ifade ediyorlar. Tabii, ben bunlara yani “Kuldan utanmıyorsanız Allah’tan korkun.” diyerek bir iki şey ifade etmek istiyorum. İzmir’de tarihin en büyük dönüşümünü yaşıyoruz, eğer göremiyorsanız İzmir’e davet ediyorum bu arkadaşları. Eskiden afetler olduğunda “Nerede bu devlet!” diye çağrılışta bulunulurdu ama devlet, felaket yerlerine de aylarca ulaşamazdı. Şimdi, devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla anında olay yerine vaziyet ediyor ve yaraları sarıyor. İşte, bizim devleti milletin ayağına getirerek devleti nereden nereye getirdiğimizin bir göstergesi. Tabii, biz vatandaşımızın ayağına gitmekten, vatandaşımıza hizmet etmekten hiçbir zaman için gocunmadık, bundan sonra da gocunmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

HÜKÜMET YATIRIMLARI

İzmir’de yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi veren Kırkpınar şunları söyledi;

“İzmir’de yapılan işlerle ilgili birkaç hususu da yine burada ifade etmek istiyorum. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2003 – 2022 yılları arasında İzmir ili ve ilçelerine -güncellenmiş rakamlarla- 18.3 milyar TL’lik bir yatırım yapılmıştır. Bu kapsamda, 23.662 adet sosyal konut,442 dükkân, 34 adet köy evi, 1 adet stadyum, 7 hastane, öğrenci yurdu, 58 okul, 2 hükûmet konağı, 34 ticari ünite ve diğer sosyal donatılarla üretilmiş ve İzmir’imiz için üretmeye de devam ediyoruz. 13.489 adet konut vatandaşlarımızı bugüne kadar teslim edilmiştir. Yine, 30 Ek im 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depremi sonrasında -rezerv alan dâhil olmak üzere5.061 konut planlanmış, 1.404 konut ve 289 dükkân bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmiştir. 3.657 konut da yılsonuna kadar vatandaşlarımıza teslim edilecektir. Yine, kentsel dönüşüm kapsamında Bayındır ilçemizin Yenice

 

Mahallesinde 161 konutun inşası da hızlı bir şekilde devam ediyor. İzmir’imize 250 bin sosyal konut kapsamında 12.400 konut, 1 milyon konut arsası ve 10 bin iş yeri kapsamında da 25 bin arsa, 700 iş yeri inşa edilecektir.”

 

BÜYÜKŞEHİR İZMİR’E HİÇBİR HİZMET YAPMADI

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP’li belediyelerin izmir7e hizmet etmediklerini kaydeden Kırkpınar, “Tabii, büyükşehirlerimiz sadece hükûmetten ibaret değil, orada yerel yönetimlerde var. Özellikle, İzmir bu konuda her açıdan çok şanssız bir vilayetimiz yani yerel yönetimler maalesef bu güzel İzmir’imizi çöküntü bir vilayet hâline getirdiler. İzmir’de bugüne kadar, taş üstüne taş konmadı. İzmir’de korkunç bir trafik var yani bugün hiç kimse “İzmir’de trafik yok.” diyemez. Yine, İzmir’in altyapısı âdeta içler acısı yani kısacası yok. İzmir’de altyapı, en küçük bir yağmurda her tarafı su basıyor, seller alıyor, caddelerden, iş yerlerinden lağımlar akıyor. Arkadaşlar, güzel İzmir’imiz maalesef kokuyor, aslında, İzmir’imizin gül kokması gerekiyor ama İzmir’imiz başka bir şey kokuyor. İzmir’de başka bir sorun, çöp sorunu var, 2022 yılına ulaştık hâlâ İzmir’de vahşi çöp depolanıyor. İnsanlarımız mahallelerde altyapısı olmayan konutlarda yaşıyorlar. İnsanlarımız hâlâ asbestli borulardan su içiyor. Gerçekten bugün olmuş hâlâ tankerlerle İzmir'e su taşınıyor. İzmir’i yirmi beş yıldan beri yönetenler maalesef çöküntü bir hâline getirdiler. Kentsel dönüşümle ilgili İzmir’de yerel belediyeler hiçbir şey yapmadı, yerinde dönüşümle ilgili hiçbir şey yapmadı. Yine, depremle ilgili büyükşehir belediyesi bugüne kadar hiçbir şey yapmadı. Köprülerle ilgili, yeşil çevreyle ilgili, ıslahla ilgili yapmadığı o kadar çok şey var ki maalesef bugün burada bunları açıklamak durumundayım. Biz, bu hizmetlerimizi, bu eserlerimizi, İzmir’de yapmış olduğumuz eserlerimizi ve hizmetlerimizi bütün engellemelere rağmen yapıyoruz. Tabii, büyükşehir belediyesi dava açarak engelliyor. Mesela, Konak Tüneli için dava açmıştı, daha birçok hizmetimiz için dava açtılar. Kiraz’da hastane yapıyoruz, dava açıyorsunuz. Bergama’da millet bahçesi yapmak istiyoruz, önüne engel olup dava açıyorsunuz; dolayısıyla bunları çoğaltabiliriz. Bizim İzmir için yapmış olduğumuz onlarca proje; İzmir-İstanbul otoyolundan tut işte Kuzey yolu, Ödemiş yolu, Kiraz yolu, bunlar olmamış olsa, bu, devletin yapmış olduğu yatırımlar olmamış olsa bugün İzmir'de gerçekten ulaşımla ilgili çok büyük bir kaos olur. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmet etmesini, altyapıyı düzeltmesini, güzel İzmir'imize layık bir belediyecilik yapmasını arzu ediyoruz; başka bir şey istemiyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı