DOLAR
32,4962
EURO
34,6090
ALTIN
2.481,05
BIST
9.577,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Akıllı fabrikalarda veri alışverişini hızlı ve güvenli hale getiren teknoloji

16.

Akıllı fabrikalarda veri alışverişini hızlı ve güvenli hale getiren teknoloji
02.12.2022 11:50
280
A+
A-

16. İstanbul Bilişim Kongresi’nde konuşmacı olarak yer alan CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, üretim sektöründeki büyük veriye dikkat çekti

 

Endüstriyel CC-Link ağ kapılarını dünyaya açmak hedefiyle ilerleyen CLPA (CC-Link Partner Association), Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul şubesi tarafından 29 Kasım tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü’nde “Sürdürülebilir Teknolojiler Çağı, Kendi Kaynağını Üretebilen Toplum’’ temasıyla düzenlenen 16. İstanbul Bilişim Kongresi’ne katıldı. “Dijital veri bağımlısı bir dünya nasıl yönetilecek? Veri bilimi ve yapay zekâ ile mümkün mü?” konulu panelde panelistler arasında yer alan CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, akıllı fabrikalardaki büyük verinin toplanması, paylaşılması ve işlenmesi için güvenli ve hızlı bir alt yapıya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul şubesi ev sahipliğinde “Sürdürülebilir Teknolojiler Çağı, Kendi Kaynağını Üretebilen Toplum” temasıyla düzenlenen 16. İstanbul Bilişim Kongresi, 29 Kasım tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü’nde gerçekleşti. Endüstriyel haberleşme ve kontrol ağı CC-Link’in dünya genelinde yaygınlaşması için faaliyet gösteren CLPA (CC-Link Partner Association) ise kurultayın sponsorları arasında yerini aldı. Moderatörlüğünü TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut’un üstlendiği “Dijital veri bağımlısı bir dünya nasıl yönetilecek? Veri bilimi ve yapay zekâ ile mümkün mü?” konulu panele; CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, Technohouse Yazılım Projeler Müdürü Kemal Demir, Bilig OpEx Kurucu Ortağı Tuluğ Siyahi ve TBD İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Ceyda Cimili Akaydın konuşmacı olarak katıldı.

 

“Akıllı fabrikalarda büyük hacimli veriler hızlı ve güvenli şekilde işlenmeli’’

Sanayi 4.0 sürecinde büyük verinin toplanması, paylaşılması ve işlenmesinin kritik düzeyde önemli hale geldiğine dikkat çeken CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, “Akıllı fabrikalarda iletişim verilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Makinelerin birbiriyle iletişim kurabildiği bu fabrikalarda pek çok veri, çok sayıda cihaz tarafından gerçek zamanlı olarak oluşturularak süreçlerin şeffaf bir şekilde görüntülenmesini sağlamak üzere paylaşılıyor. Bu sürecin başarısında ise bant genişliği büyük önem taşıyor. CLPA’nın Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı CC-Link IE TSN ise bu noktada devreye giriyor. CC-Link IE TSN teknolojisiyle işletmeler, modern Sanayi 4.0 uygulamalarının üreteceği büyük hacimli verileri işleyebiliyor ve bunun sonucunda ise ağ güvenirliği, üretkenlik ve kalite güvence stratejilerini bir sonraki aşamaya taşıyabiliyor. Saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olan bu yeni nesil teknoloji sayesinde Sanayi 4.0’ın gereklerini yerine getirmek kolaylaşıyor. Veri alışverişini hızlı ve güvenli bir şekilde sağladığından doğru stratejik hamleler yapılabiliyor ve üretkenlik seviyesi artıyor. Bu sayede sanayicilerin rekabet gücü de yükseliyor” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı