DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

AKM’de Cumhuriyet Coşkusu Konserlerle Yaşanacak

Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyetimizin 99'uncu yıldönümünü coşku dolu konserlere karşılayacak.

AKM’de Cumhuriyet Coşkusu Konserlerle Yaşanacak
28.10.2022 15:50
280
A+
A-

Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyetimizin 99'uncu yıldönümünü coşku dolu konserlere karşılayacak. 29 Ekim’de İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri, 30 Ekim’de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sabah konseri ile ve aynı gün İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu Cumhuriyet Bayramı konseri ile Cumhuriyet coşkusunu taçlandıracak. 1 Kasım’da ise Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu solistleri, Türk Musikisinin Cumhuriyet'i yaşamış bestekârlarının eserlerinden seçilen bir repertuvar sunacak. 

 

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nda Türküler ve Marşlar 

 İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, 29 Ekim Cumartesi günü saat 19.30’da AKM Çok Amaçlı Salon’da şarkılarını icra edecek. Milletimizin var olma mücadelesinin ve yeniden dirilişinin sembolü olan Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet şarkılara, türkülere ve marşlara yansıyan duygusunu, Sanat Yönetmeni Ferruh Yarkın yönetimindeki İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu dinleyicilere aktaracak. Konser solistleri Elif İnce ve Gediz Çoroğlu, bugüne özel hazırlanan repertuvar kapsamında Gamzedeyim Deva Bulmam, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Harmandalı Zeybeği, Sarı Zeybek, Yanık Ömer, Ah Bir Ataş Ver, Yemen Türküsü, Bülbülüm Altın Kafeste, İnce Memed ve Pencereden Kuş Uçtu gibi ölümsüz eserleri seslendirecek.  

 

İDSO’dan Cumhuriyet’e Özel Program

 Şef Hasan Niyazi Tura yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 30 Ekim Pazar günü saat 11:30’da, AKM Tiyatro Salonu’nda, Cumhuriyetimizin yeni yaşını, önde gelen Türk bestecilerimizden Cemal Reşit Rey ve Muammer Sun’un eserlerinden seçkilerle ve Cumhuriyet Marşlarıyla kutlayacak. 

 

Muammer Sun’un Ölümsüz Cumhuriyet Eserleri Seslendirilecek

 İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, 30 Ekim Pazar günü saat 20.00’de AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda, Cumhuriyetin yeni yaşını, önde gelen Türk bestecilerinden Muammer Sun’un ölümsüz eserlerinden olan “Kurtuluş” ve “Cumhuriyet” film müziklerinden seçkiler ile kutlayacak. Soprano Nazlı Deniz Süren’in solist olduğu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu ile gerçekleşecek konserin orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini ise Paolo Villa üstlenecek.

 

Şarkılar Cumhuriyet İçin Yankılanacak

 AKM Çok Amaçlı Salon, 1 Kasım Salı günü ise saat 19.30’da Cumhuriyet Bestekârları konserine sahne olacak. Cumhuriyetin 99'uncu yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu solistleri, Türk Musikisinin “Cumhuriyet'i yaşamış” bestekârlarının eserlerinden seçilen bir repertuvarla, müzikseverlerin huzurunda olacak. Konserde, özellikle Cumhuriyetimiz için Muallim İsmail Hakkı Bey tarafından bestelenmiş ve az bilinen bir eser olan Nevruz makamından "Kâr-ı Cumhuriyet" de seslendirilecek. Mehmet Güntekin'in yönetiminde hazırlanan konserin solistleri Aybige Demir Okan, Aynur Ezgi Yüksel, Gizem Coşkun, Merve Kıvılcımer, Filiz Oral, Alper Akaryıldız, Anıl Yurttaş, Taha Aras, Serhat Oskay ve Taner Yalçın olacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı