DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.307,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ali Bilir’den TÜRSAB Seçimleriyle İlgili Çarpıcı Açıklamalar

SOSYAL MEDYADAN MESAJLAR VEREREK SORUNLARI ÇÖZEMEZSİNİZ   Turizm sektörünün en temelinden en üst noktalarına kadar çeşitli alanlarda görev almasıyla tanınan ve TÜRSAB başkanlığına adaylığını da açıklayan yazar ve iş insanı Ali Bilir, seçim buluşmaları kapsamında İstanbul Maltepe’de acentelerle bir araya geldi.

Ali Bilir’den TÜRSAB Seçimleriyle İlgili Çarpıcı Açıklamalar
10.10.2022 13:50
265
A+
A-

SOSYAL MEDYADAN MESAJLAR VEREREK SORUNLARI ÇÖZEMEZSİNİZ

 

Turizm sektörünün en temelinden en üst noktalarına kadar çeşitli alanlarda görev almasıyla tanınan ve TÜRSAB başkanlığına adaylığını da açıklayan yazar ve iş insanı Ali Bilir, seçim buluşmaları kapsamında İstanbul Maltepe’de acentelerle bir araya geldi. Buluşmada sektörle ve seçim süreciyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Ali Bilir, TÜRSAB’ı çekirdek bir yönetim kadrosuyla yönetmekten çıkararak en az bin kişilik bir yapıyla yöneteceğini belirtti. Bilir, sektörün kanayan yaralarını ise seçimin ardından 3 ay gibi kısa bir sürede ortadan kaldıracağını da açıklayarak tüm dikkatleri üzerine topladı.

 

TÜRSAB Başkan adayı Ali Bilir hareketli geçen seçim maratonunu sürdürmeye devam ediyor. İstanbul’daki acenta buluşmasında seçim manifestosunda yer alan başlıkları tek tek yanıtlayan Ali Bilir, sektörün merak ettiği ve uzun zamandır çözüm beklediği konulardaki yol haritasını tüm şeffaflığıyla ortaya koydu.

 

“HERKESİN KAZANMASI İÇİN TÜM ÇABAMIZ”

Seyahat acentalarının faaliyetlerinde tüm sahalarda hizmet etmiş birisi olmasından dolayı sorunların tespitini birebir yaşadığını belirten Ali Bilir, “Sektörün en temelinden en üst noktalarına kadar gelerek, bütün bu süreçleri tamamlayarak aday oldum. Tabi böyle olunca da bütün dertlerinizi bütün sıkıntılarınızı bütün sorunlarınızı sizin gibi yaşayarak bu güne geldim. Artık bunların çözülmesi gerektiğini, artık bunların vaatlerde kalmaması gerektiğini bilen birisi olarak huzurunuza çıktım. Ya hep birlikte kazanacağız ya da bu düzen devam edecek. Bir şeylerin değişmesi için sorunları çözmek ve hizmet ortaya koyabilmek için herkesin kazanması için tüm çabamız.

 

“BU KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞIMIZ”

“Derneklerde, vakıflarda, sendikalarda, siyasi partilerde bugün nereye gidersek gidelim herkes bir vaat ile insanların karşısına çıkıyor. Ama sizler adına konuşan ben hiçbir vaatte bulunamayacağım, olması gerekenleri sizlere her platformda aktaracağım.” diyen Bilir, “Eşimle beraber Anadolu’yu il il, acenta acenta dolaşıyoruz. Sorunlarımızı ve çözümleri anlatıyoruz. Anlatmak durumundayız. Çünkü bu bizim köprüden önce son çıkışımız. Ya acentalar kazanacak ya da hep beraber susacağız.” açıklamasında bulundu.

 

“SORUNU ÇÖZMEYİP BEKLEMEYİ TERCİH EDEN BİR TÜRSAB VAR”

Acentaların artık hayatta kalma savaşı verdiğini belirten Ali Bilir, “Gittiğimiz her yerde hızla çözüme ulaştıracağımız ve sektörümüzün yarası olan sorunlarımızı konuşuyoruz. Zaman harekete geçme zamanıdır. Hayal peşinde değiliz. Bizim temel sorunlarımız var. Birileri çıkmış ‘Yasa çıkacak her şey düzelecek’ diyor. Ama biz acentalar olarak nefes almaya muhtaç bekliyoruz. Acentalarımız yaşamaya, hayatta kalmaya çalışıyor. Vergisini, elektriğini, suyunu, kirasını nasıl ödeyeceğini düşünen meslektaşlarımız var.” diyerek sorunu çözmeyip beklemeyi tercih eden bir TÜRSAB’ın olduğunu ve acentaların ödediği aidatlarla geçinen bir kurum haline geldiğini söyledi.

 

“YILLARCA BUNUN MÜCADELESİNİ VERDİM”

TÜRSAB’ı üyesinin cebinden geçinen kurum kültüründen hep birlikte kurtaracaklarını belirten Ali Bilir, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bunları yapacağız. Bunları yapmak çok kolay. Yıllarca bunun mücadelesini verdim. Elimden gelen tüm çabayı sarf ettim ama bir noktadan sonra artık inancım kalmadı. Çünkü sistemin bu şekilde gidileceği apaçık gözlerimizin önüne serilmiş durumda.

 

“SORUNLARIMIZIN YÜZDE 80’İNİ 3 AYDA ÇÖZECEĞİZ”

Kurumlarla kavga anlayışı ortadan kaldırılacak. Bugün acentalarımıza meydanlarda, toplantılarda hep aynı şey deniliyor. ‘Yasamızı hükümet çıkarmıyor. Hadi hep beraber saldıralım’ Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Bakan dediğin, devlet dediğin bir kurum. Herkesin siyasi görüşü farklıdır. Herkesin zevkleri ve renkleri farklı. Devlet dediğiniz iktidarı ve muhalefeti ile bir bütündür. 550 tane milletvekili meclisi oluşturur. Biz meclisteki tüm vekillerin desteğine talibiz. Biz bizimle ilgili çıkacak bir kararın bir partinin ya da bir kesimin önerisiyle, oyu ile çıksın istemiyoruz. Biz birleştirici bir yön ile gidecek ve sorunlarımız için masaya oturacağız. Sorunlarımızın yüzde 80’ini de göreve geldiğimiz ilk 3 ay içerisinde çözeceğiz. Bu bir hayal değil. Kalan yüzde 20’lik kısmı için ise ilgili kurumlarla oturup çözüm yoluna gideceğiz.

 

“SOSYAL MEDYADAN MESAJLAR VEREREK SORUNLARI ÇÖZEMEZSİNİZ”

Biz her adımımızda Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte yürüyeceğiz. Bizim yasamızın uygulayıcısı Kültür ve Turizm Bakanlığı’dır. Siz sosyal medyadan, gazetelerden mesajlar vererek sorunları çözemezsiniz. Bugüne kadar hep böyle oldu. Çok uğraştık. İkna etmeye çalıştık. ‘Siz gitmiyorsanız biz gidelim. Siz görüşmeyecekseniz bakanlıkla biz görüşelim.’ dedik. Bu sistemi hep beraber ortadan kaldıracağız.

 

“TÜRSAB’I EN AZ BİN KİŞİLİK BİR KADROYLA YÖNETECEĞİZ”

Biz TÜRSAB’ı en az bin kişilik bir kadroyla yöneteceğiz. Her ilimizin, her bölgemizin kendi içerisinde kendi idaresi olacak. Herkes oturduğu zaman bölgesi için kendi kararını kendi masasında verecek. Dolayısıyla her bölgenin aidatının yarısı o bölgede kalacak. Bu kaynağın kullanılması için de sizler karar verecek ve bölgenin ihtiyacına yönelik çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz.

 

“SEÇİLECEK ADAY ACENTALARIMIZIN GÜCÜ İLE SEÇİLSİN”

Biz insanları mavi, yeşil, kırmızı diyerek renklendirip hedef de göstermiyoruz. Bu iş gönül meselesi. Bunları sadece bana oy verin diye demiyorum. Ben fotoğrafı ortaya koyuyor, çözüm yolunu sizlere anlatıyorum. Herkesin seçime katılması için her fırsatta çağrıda bunuyorum. Çünkü kim seçilecekse arkasında acentalarımızın gücü ile seçilsin. 12 bin kişinin iradesiyle güçlü seçilsin ki gittiği yerlerde sesi bizler için daha ağır çıksın. O yüzden sandığa gelin ve özgür iradenizle kalbinizden geçtiği gibi oyunuzu kullanın.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı