DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Altınyıldız 6 milyon pet şişeyi kumaşa çevirdi

Türkiye’nin lider kumaş üreticilerinden Altınyıldız, daha sürdürülebilir bir dünya için hem üretim hem de teknolojik alt yapısını geliştirmeye devam ediyor.

Altınyıldız 6 milyon pet şişeyi kumaşa çevirdi
01.02.2023 14:50
282
A+
A-

Türkiye’nin lider kumaş üreticilerinden Altınyıldız, daha sürdürülebilir bir dünya için hem üretim hem de teknolojik alt yapısını geliştirmeye devam ediyor. Sürdürülebilir tekstil alanında önemli çalışmalar yapan Altınyıldız, kullanılmış pet şişelerden elde edilen GRS sertifikalı polyester elyafını yün karışımlı dış giyim kumaşına çevirerek, sadece 2022 yılında 6 milyon pet şişenin kumaşa dönüşmesi sağladı. Altınyıldız, bu sayede 155 ton CO2 gazının atmosfere karışmasını önledi. 2021 yılında da 62.5 ton GRS sertifikalı geri dönüştürülmüş polyester elyaf kullanarak yaklaşık 3,4 milyon pet şişeyi giyilebilir hale getiren Altınyıldız, bu sayede doğaya sunduğu katkıyı 2’ye katlamış oldu.

Kurulduğu 1952 yılından bu yana Türk kumaşını dünyaya tanıtan marka olarak konumlanan Altınyıldız, dijitalleşme ve sürdürülebilir tekstil alanında yatırımlarına hız verdi. Dünyanın en etkin geri dönüşüm firmalarıyla çalışarak pet şişelerden elde edilen GRS sertifikalı polyester elyafı, Çerkezköy’deki fabrikasında yün karışımlı dış giyim kumaşlarına çeviren Altınyıldız, 2022 yılında 6 milyon pet şişeyi giyilebilir hale getirdi.

Etkin üretim yönetimi sayesinde 510 bin litre su tasarrufu yapan Altınyıldız, 155 ton CO2 gazının atmosfere karışmasını engelledi. Altınyıldız, bu alandaki çalışmalarıyla; 66 hanenin 1 yıllık elektrik enerjisi ihtiyacı, 669 kişinin 1 yıllık içme suyu ihtiyacı ve 360 varil petrolün tüketiminden açığa çıkan CO2 emisyonunu önlenmiş oldu.

Geri dönüştürülmüş pet şişe kullanımını artırdı

Doğaya saygı vizyonunu genişleten Altınyıldız, kumaşa dönüştürdüğü pet şişe sayısını da katladı. 2021 yılında 62.5 ton GRS sertifikalı geri dönüştürülmüş polyester elyafı kullanarak yaklaşık 3,4 milyon pet şişeyi giyilebilir hale getiren Altınyıldız, 2022 yılında doğaya sunduğu katkıyı yüzde 76 oranında artırmış oldu. Ürettiği bu  kumaşları Avrupa ve Amerika’daki müşterilerine ihraç eden Altınyıldız, Boyner’in özel markaları için de bu kumaş üretiminden koleksiyonlar hazırlıyor.

335 tondan fazla tekstil atığı geri dönüştürüldü

Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda etkin geri dönüşüm alanında da hedef büyüten Altınyıldız, 2022 yılı üretim süreçlerinde açığa çıkan 335 tondan fazla tekstil atığını yeni tekstil ürünlerine hammadde olarak geri dönüştürülmesini de sağladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı