DOLAR
32,3296
EURO
35,0275
ALTIN
2.282,64
BIST
8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Anadolu Efes Mavi Sahne'nin Mayıs programı belli oldu

Kültür-sanatı 36 yıldır kesintisiz olarak destekleyen Anadolu Efes, DasDas’ta sahnenin tozuna mavi karıştırmaya devam ediyor.

Anadolu Efes Mavi Sahne'nin Mayıs programı belli oldu
26.04.2023 16:40
196
A+
A-

Kültür-sanatı 36 yıldır kesintisiz olarak destekleyen Anadolu Efes, DasDas’ta sahnenin tozuna mavi karıştırmaya devam ediyor. Anadolu Efes Mavi Sahne mayıs ayında “Sınırlar” ve “Kalanlar” oyunlarını seyircilerle buluşturuyor. Üniversite öğrencileri, Mavi Sahne oyunlarını 45 TL’ye seyredebiliyor. 

İçinde bulunduğu topluma değer katmayı öncelikleri arasına alan Anadolu Efes, kültür sanatın destekçisi olmaya devam ediyor. 36 yıldır kültür sanatın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla  desteklerini kesintisiz sürdüren şirket, 2018 yılında, sahne bulmakta zorlanan alternatif tiyatro topluluklarını desteklemek ve başta üniversite öğrencileri olmak üzere tüm tiyatroseverlere sanatı erişilebilir kılmak amacıyla Mavi Sahne Platformu’nu kurdu. 

Mavi Sahne Platformu, tiyatro sezonu boyunca seçili oyunları daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor ve üniversite öğrencileri, Mavi Sahne oyunlarını 45 TL’ye seyredebiliyor. DasDas’ta yer alan Anadolu Efes Mavi Sahne mayıs ayında iki farklı oyunu seyircilerle buluşturuyor. 

Platform kapsamında Mayıs 2023’te sergilenecek oyunlar şöyle:

17 Mayıs 2023

Sınırlar:  Üniversitede profesörlüğe atanmak üzere olan Can’ın dersinde başarısız olan Ecrin, yardım istemek için gittiği öğretmeninin odasından çıktıktan sonra Can hakkında yazdığı şikayet dilekçesini atama komisyonuna iletir. Bu dilekçe sonrasında profesörlük atamasının gerçekleşemeyeceğini bilen Can, dilekçeyi geri çekmesi konusunda ikna etmek üzere Ecrin’i tekrar odasına çağırır. İkili; politik doğruculuk, güç, ayrıcalık ve iletişimsizlik gibi kavramları merkezinde barındıran duygusal ve fiziksel yıkımla sonuçlanan bir görüşme geçirirler.

Yazan: David Mamet

Çeviren: Cansu Kurgun & Kayhan Berkin

Uyarlayan & Yöneten: Kayhan Berkin

Oyuncular: Kenan Ece, Ecem Uzun

24 Mayıs 2023

Kalanlar: Biri gidince arkasında ne bırakır? Geride bıraktıklarından ne kalır? Kim kimin kalanıdır? Kim kimde ne kadar kalır? Hayat, tekrarlarla devam ederken ne değişir, ne kalır? Kalanlar, bir ölümün ardından merhumenin evinde buluşan beş kadının eşyalarla ve birbirleriyle olan ilişkileri üzerine bir oyun. Türkiye’nin güneyinde, Adana’da sıcak bir günde, bir cenaze evinde geçen bu oyun, 2019’da Yeni Metin Festivali 8’de “Senenin Oyunu” olarak ödüle layık görüldü. 

Yazan: Itır Karabulut

Yöneten: Yeşim Özsoy

Oyuncular: Suna Keskin, Kübra Balcan, Nilay Erdönmez, Enginay Gültekin, Elif Ongan Tekçe

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı