DOLAR
32,3696
EURO
34,9488
ALTIN
2.325,48
BIST
9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Antakya şarkıları Nilüfer'de yankılandı

Hatay Akademi Orkestrası, Nilüfer Çoksesli Koro ve Nilüfer Oda Orkestrası eşliğinde Nilüfer’de muhteşem bir konser verdi.

Antakya şarkıları Nilüfer'de yankılandı
05.04.2023 17:20
223
A+
A-

Hatay Akademi Orkestrası, Nilüfer Çoksesli Koro ve Nilüfer Oda Orkestrası eşliğinde Nilüfer’de muhteşem bir konser verdi. Sanatta dayanışmanın yaşatıldığı konsere sanatseverlerin ilgisi büyük oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgedeki destek çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, dayanışmayı sanatla büyütüyor.  Nilüfer Belediyesi, Hatay’ın kadim kültüründen aldığı güçle ve sanatla yaralarını sarması için anlamlı bir konsere ev sahipliği yaptı.  Hatay Akademi Orkestrası, Nilüfer Çoksesli Koro ve Nilüfer Oda Orkestrası ile birlikte Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ücretsiz konser verdi. 

Yaşanan felaketin ardından depremde yaşamını yitiren  sanatçıları anmak ve Hataylı sanatçılara destek olmak amacıyla düzenlenen konsere ilgi büyüktü. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de konseri izleyenler arasındaydı. 

Şef Ali Uğur yönetimindeki Hatay Akademi Orkestrası’na, Nilüfer Oda Orkestrası da eşlik etti. Konserde seslendirilen eserler izleyenlere muhteşem anlar yaşattı. 

Konserin son bölümünde Nilüfer  Çoksesli Koro da sahneye çıkarak Hatay Akademi Orkestrası’na eşlik etti. Sanatta dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı gecede, konsere katılanlar  müziğin iyileştirici yönünü  bir kez daha hissetti. 

Konser sonunda sahneye çıkarak  Hatay Akademi Orkestrası şefi Ali Uğur, Çoksesli Koro şefi Göknur Yıldız ve Oda Orkestrası şefi Deniz Tan ile  sanatçılara teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı  Turgay Erdem,  “Bu akşam müziğin birleştirici gücünü yüreklerimizde  hissettik.  Bu kötü günlerde müziğin iyileştirici gücüne hepimizin ihtiyacı varmış. Dilerim korolarımızın bir araya geldiği gibi, bütün ülkemiz de dayanışmayla omuz omuza vererek kentlerimizin kültürel olarak da yeniden ayağa kaldırılmasını sağlar. Bu konserde sahne alan bütün müzisyenlerimizi yürekten kutluyorum,  Antakya şarkılarını söylemeye devam edecek ” diye konuştu. 
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı