DOLAR
32,3379
EURO
35,1488
ALTIN
2.241,94
BIST
8.740,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında, milletçe minnet, özlem ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 10 Kasım Mesajı
09.11.2022 14:00
205
A+
A-

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında, milletçe minnet, özlem ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. 

 

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’’ diyen Ata’mızın fani bedeni aramızdan ayrılsa da,  kurduğu Cumhuriyet ve fikirleri ile ruhlarımızda, sevgisi ile kalplerimizde hala yaşamaktadır.

 

57 yıllık ömrüne 11 savaş, sayısız askeri ve siyasi başarı sığdıran Atatürk, adını tarihe altın harflerle yazdıran eşsiz bir lider, savaş meydanlarında askeri dehasıyla devleşen bir kumandan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran büyük siyaset adamı, Türk Milleti’nin yaşamına köklü değişiklikler katan bir inkılapçıdır. Ölümünün ardından 84 yıl geçmesine rağmen Ata’mızı ölümsüz kılan da budur. 

 

Yüce Türk Milleti’ne duyduğu güven ve inançla bağımsızlık mücadelesine önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe iz bırakmış bir liderdir. Bugün Ata’mızı kaybetmiş olmanın acısı ve üzüntüsünü bir kez daha yaşarken, böyle bir lidere sahip olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Çökmekte olan bir imparatorluktan özgür, bağımsız ve modern bir Cumhuriyet kuran Atatürk ölümünden 84 yıl sonra bile, devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle bize önderlik etmeye, yolumuzu aydınlatmaya, pusulamız olmaya devam ediyor. 

 

Sevgili Gençler,

Cesareti, disiplini, çalışkanlığı, sabrı, sanatseverliği, eğitimci kişiliği, ileri görüşlülüğü ama en önemlisi de vatan ve millet sevdalısı olan Ata’mızı kendinize örnek alınız. Atatürk planlı ve programlı çalışan, bol bol kitap okuyan, başka ülkelerin kültürlerini araştıran, bilime önem veren, gerçekçi ve mantıklı kişilik özelliklerine sahipti. Tüm bu özellikleri ile dünyanın en büyük önderlerinden biri olan Atatürk’ün devrim ve ilkelerinden ayrılmadan O’nun sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkınız. Bir asrı geride bırakmaya hazırlanan Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşıyınız. 

 

ATA’M,

Eserlerinin ve fikirlerinin takipçisi olarak Cumhuriyetin ve tüm devrimlerinin yılmaz bekçileri olmayı sürdüreceğiz. En büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yüceltip, yaşatacağız. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 84’üncü yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet, özlem ve rahmetle anıyorum. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı