DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden “Küresel Hamle”

EKDAĞ’ın Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi’nde üretilecek ürünler 195 ülkede pazarlanıp satışa sunulacak    Antalya Büyükşehir Belediyesi ilklere imza atmaya devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden “Küresel Hamle”
01.11.2022 18:00
243
A+
A-

EKDAĞ’ın Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi’nde üretilecek ürünler 195 ülkede pazarlanıp satışa sunulacak 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilklere imza atmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraki EKDAĞ A.Ş. tarafından Korkuteli ilçesine kurulacak Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi için hazırlıklar sürerken, tesiste üretilecek ürünlerin satış ve pazarlamasına ilişkin “Küresel Satış Pazarlama ve Münhasır Tedarik Sözleşmesi” imzalandı. Tedarikçi EKDAĞ A.Ş, Distribütör BİOTA SNACKS ve Finansal Sponsor GRANATUM CAPİTAL arasında yapılan sözleşme için imzalar ABD’nin New York kentinde atıldı. 

 

Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma ilkesiyle, üretimi ve üreticiyi her alanda destekleyen, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek, Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi, Antalya’nın tarımsal ürünlerini ABD ve Birleşmiş Milletler üyesi 194 ülkeye tanıtacak. Büyükşehir Belediyesi iştiraki EKDAĞ A.Ş. Türkiye’nin yaş-meyve sebze ambarı konumunda olan Antalya’nın Korkuteli İlçesinde kurulacak tesis ile ilgili önemli bir adım attı. Distribütör BİOTA SNACKS ve Finansal Sponsor GRANATUM CAPİTAL ile imzalanan sözleşme kapsamında tesiste üretilen ürünler başta ABD olmak üzere, BM Üyesi 194 ülkeye pazarlanacak

 

HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK

EKDAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökçe’nin katılımıyla ABD’de imzalanan satış ve pazarlama sözleşmesi üretim tesislerinin yaygınlaştırılması ve gelişimine yönelik kredi desteği de dahil olmak üzere; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda tarımın desteklenmesi faaliyetlerine yönelik çalışmalarına katkı sunacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sözleşmenin; yepyeni bir ufuk ve vizyon oluşturması temennisiyle; emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Böcek, “Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisimizi ihracat yaparak ülkeye döviz girdisi sağlamak ve ülke ekonomimize katkıda bulunmayı hedefleyerek hayata geçirdik. İmzalanan bu sözleşme ile hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk” dedi. 

 

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Kırsal kalkınma, üretim ve ihracata dayalı proje kapsamında kurulacak tesis Korkuteli İlçesi Bozova Mahallesi’nde 15.500 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 3000 metrekare kapalı alana sahip olacak tesis enerjisini tamamen güneş enerjisi ve perlit kullanılarak hava kurutma (Air Dry) teknolojisi ile temin edecek. Tesis bu özelliği ile hem yüzde 100 çevreci hem de teknolojisi itibariyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Fizibilite çalışmaları tamamlanan ve temel atma aşamasına gelen tesiste üretim fazlası sebze ve meyveler değerlendirilerek kurutulacak ve ihraç edilecek. Tesis, 80-100 kişinin doğrudan istihdamına; mobil üretim üniteleri ile kadın ve çiftçi kooperatiflerinin katılımıyla da dolaylı olarak 250-300 kişinin istihdamına katkı sağlayacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı