DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Antalya Büyükşehir izcileri Zeytin Park’ta kamp yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan izcilik faaliyetleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi İzcileri Zeytin Park’ta kamp yaptı.

Antalya Büyükşehir izcileri Zeytin Park’ta kamp yaptı
21.11.2022 14:20
302
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan izcilik faaliyetleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi İzcileri Zeytin Park’ta kamp yaptı. 

 

Kampa 11-15 yaş arasındaki 25 izci, lider izciler katıldı. Kampta, doğada kalma, doğayı koruma, kendini koruma gibi eğitimleri alan izciler atölye çalışmaları yaptı, futbol, voleybol, satranç gibi oyunlar oynadı, doğada yürüyüş yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni izci adayları da aileleriyle birlikte Zeytin Park’taki kamp alanını ziyaret etti. Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat Ekici ve İzci Lideri Ersoy Ünal tarafından izci adayları ve ailelere izcilik ve kamp hakkında bilgi verildi. 

 

GERÇEK İZCİ OLMAK İSTİYORUM 

İzci adaylarından 11 yaşındaki Nehir Evgen, izciliğe çok merakının olduğunu söyleyerek, “Evimizin önünde çadır kurup kamp kurmayı bile denedim. Çadır hayatını da çok merak ediyorum. Zeytinpark çok güzel bir yer ormanın ve doğanın içindeyiz bu beni daha da heyecanlandırdı. Eğitimleri tamamlayıp gerçek bir izci olmak istiyorum” diye konuştu. 

 

DOĞANIN İÇİNDE SOSYALLEŞİYORUZ 

Büyükşehir’in ilk izcilerinden Emircan Teker, “Kampta cep telefonundan uzak arkadaşlarımızla doğanın içinde sosyalleşme imkânı buluyoruz. El becerilerimiz artıyor, gemici düğümü, sekiz düğüm atmayı öğrendik, doğada tek başına kaldığımızda neler yapabileceğimizi gördük. Ayrıca çadır kurmayı ve içini düzenlemeyi öğrendik. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere sunduğu bu imkan için teşekkür ederim” dedi.  

 

ADAY İZCİLER EĞİTİM ALACAK 

İzci Lideri Ersoy Ünal da, “8 hafta sürecek eğitimler sonunda İzci Yemin Töreni düzenlenecek ve adaylar izcilik yemini ederek, 11-15 yaş arasındakilere verilen “izci” rütbesini alacak. Faaliyetler kapsamında; çadır kurma, düğüm çeşitleri, doğa yürüyüşü, doğada konfor halinde yaşama, ilkyardım, kampçılık, izcilik komutları, harita ve pusula gibi birçok konuda eğitim verilecek, kamp ve geziler düzenlenecek” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı