DOLAR
32,5675
EURO
34,6955
ALTIN
2.503,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta (24 – 30 Nisan)

ANADOLU ATEŞİ // 24 NİSAN // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.

Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta (24 – 30 Nisan)
19.04.2023 16:20
164
A+
A-

ANADOLU ATEŞİ // 24 NİSAN // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran Anadolu Ateşi, 24 Nisan Pazartesi akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyicilerle buluşuyor. Bugüne kadar 85 ülkede, 3 bin 500 gösteri ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek kültürel bir şölen yaşatıyor.

MÜZİK TAKVİMİ // 25 NİSAN // AKM MÜZİK PLATFORMU // 18.00

Her ay Müzik Takvimi programıyla, müzik tarihinden kültürümüze yansıyanları sanatseverlerle buluşturan Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 25 Nisan Salı akşamı Nisan takvimiyle AKM Müzik Platformunda sahne alıyor. Nisan Tarihinden Müziğe Yansıyanlar konserinde, Türkiye ve dünya tarihinde iz bırakan sosyal, kültürel, sanatsal ve siyasi olaylar ile müzik kültürümüz arasında şaşırtıcı bağlar mercek altına alınacak. Tarihin izlerinin dev ekrana yansıtılacağı konserde, fotoğraf ve belgelerle müzikseverler zaman tünelinde bir yolculuğa çıkacak. Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu ses ve saz sanatçılarının refakatiyle sunulan programı Mehmet Güntekin hazırlayıp sunuyor.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ BEŞİKTAŞ ÇOCUK KOROSU – SUANPLU CHORUS – BOĞAZİÇİ JAZZ CHOIR // 25 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 18.00

Dünya Koro  Müziği Sempozyumu Beyoğlu Konserleri, Beşiktaş Belediyesi Çocuk Korosu ile 25 Nisan Salı günü, AKM Tiyatro Salonu’nda çocuklar öncülüğünde başlayacak. Tayland’ın geleneksel müzikleriyle Suanplu Chorus korosu ile devam edecek olan konserde, Boğaziçi Caz Korosu “Değişen Ufuklar” temasıyla seyirciye duygusal bir performans sunacak.

ESTONYA FİLARMONİ ODA KOROSU – DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU// 25 NİSAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

Müziğin birleştirici gücüyle kültürlerin kucaklaşıp medeniyetlerin buluştuğu Dünya Koro Müziği Sempozyumu (WSCM), Grammy ödüllü Estonya Filarmoni Oda Korosu ile Norveçli konuk şef Ragnar Rasmussen yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosu’nun “Köprüler” konseriyle 25 Nisan’da AKM’de başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ev sahipliğindeki sempozyumun AKM Türk Telekom Opera Salonunda gerçekleşecek açılış konserinde, Estonya Filarmoni Oda Korosu, kurucu şefleri Tõnu Kaljuste yönetiminde Estonya’nın önemli bestecilerinden Veljo Tormis’in eserlerini, Devlet Çoksesli Korosu ise Norveçli konuk şef Ragnar Rasmussen yönetiminde Türkiye’den ve Norveç’ten çeşitli bestecilerin eserlerini seslendirecek. Koroların dışında bağlama, mey gibi enstrümanlar ile solistlerin de yer alacağı konserde ayrıca konuk şef Ragnar Rasmussen, piyano klavyesinin yeni bir versiyonu olan “seaboard”la konsere farklı bir boyut katacak. Rasmussen, “seaboard” ile elektronik müzik ile koro müziği arasında ahenkli bir köprü kuracak. Müzikseverler açılış konserinde hem geleneksel hem koro müziğinin değişen perspektifiyle kültürlerin mükemmel birlikteliğinde eşsiz bir deneyim yaşayacak.

CHOEUR LA GRACE OF KINSHASA – BAU POLİFONİK KORO – CHROMAS // 26 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 16.00

Dünya Koro Müziği Sempozyumu Genişletilmiş Programı’nın ikinci gününde Kongo Cumhuriyeti’nin geleneksel müzikleriyle Choeur La Grace of Kinshasa, Beyoğlu Konserleri kapsamında AKM Tiyatro Salonunda sahne alacak. Ardından sahneye çarpıcı programı ile BAU Polifonik Koro çıkacak ve son olarak çağdaş, yenilikçi eserleriyle Chromas sanatseverle buluşacak. 

A CAPELLA BOĞAZİÇİ // 26 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 18.00

Dünyanın en iyi korolarını ve alanında uzman konuşmacılarını bir araya getiren Dünya Koro Müziği Sempozyumu kapsamında A Capella Boğaziçi, Beyoğlu Konserleri’nde 26 Nisan Çarşamba günü AKM Tiyatro Salonunda sahne alacak. 

BATAVIA MADRIGAL SINGERS – GEORGIA EYALET ÜNİVERSİTESİ KOROSU –
 ORFEON SAN JUAN BAUTISTA // 26 NİSAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

Dünya Koro Müziği Sempozyumu kapsamında AKM Türk Telekom Opera Salonunda düzenlenen gala konserlerinin ikinci akşamında Endonezya’dan Batavia Madrigal Şarkıcıları, Amerika’dan Georgia Eyalet Üniversitesi Korosu ve Porto Riko’dan Orfeon San Juan Bautista koroları sahne alacak. Konserde, 2022 Avrupa Grand Prix Ödüllü Batavia Madrigal Şarkıcıları, şefleri Avip Priatna önderliğinde Asya Koro Müziği repertuvarlarını seyirciyle buluşturacak. Batavia Madrigal Şarkıcıları’nın ardından sahne alacak olan ve bugüne kadar Andrea Bocelli, Sarah Brightman ve Michael Bublé gibi ünlü isimlerle sahne alan Georgia Eyalet Üniversitesi Korosu, şefleri Deanna Lynn Joseph yönetiminde Beethoven’dan çağdaş bestecilere uzanan geniş yelpazede müzikseverlere unutulmaz bir performans sunacak.  Konserin son konuğu olan Porto Riko’nun profesyonel oda korolarından Orfeon San Juan Bautista, şefleri Guarionex Morales-Matos ve Daniel Alejandro Tapia-Santiago yönetiminde Latin Amerika’nın geleneksel ve popüler eserlerini seslendirecek.

BATAVIA MADRIGAL SINGERS // 27 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 16.00

Dünyaca ünlü, ödüllü koroların 6 yıl sonra İstanbul’da bir araya geldiği Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nun davetli korolarından 2022 Grand Prix ödüllü Batavia Madrigal Singers, 27 Nisan Perşembe günü AKM Tiyatro Salonunda müzikseverlerle bir araya geliyor. Konserde Endonezya’nın geleneksel koro müziği repertuvarı AKM seyircisiyle buluşacak.

 SAMIDA // 27 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 16.00

Gürcü müziğinde geleneksel olarak var olan polifonik şarkı söyleme üslubunu yaşatmak ve yeni üretimler ortaya koymak amacıyla 2016 yılında Yudum Şahin, Damla Şahin ve Tamara Şahin kardeşler tarafından kurulan Samida, Dünya Koro Sempozyumu Beyoğlu Konserleri kapsamında AKM’de müzikseverlerle buluşuyor. 27 Nisan Perşembe günü AKM Tiyatro Salonunda sahne alacak Samida, hem Gürcistan hem Türkiye topraklarından geleneksel müziklerin icra ve duyuş özelliklerini öznel bakış açılarıyla yansıtacak.

GENÇLERLE MEŞK ZEHNAZ // 27 NİSAN // AKM MÜZİK PLATFORMU // 19.00

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 27 Nisan Perşembe akşamı Şehnaz makamından eserler icra edeceği Gençlerle Meşk Şehnaz konseriyle AKM Müzik Platformunda müzikseverlerle buluşuyor. M. Hulusi Yücebıyık’ın yönetiminde, Solist Ender Doğan ve Neval Güleç’in sahne alacağı gecede, Serap Çağlayan ve Mithat Arısoy sazları ile katılım sağlıyor. Konserde Cumhurbaşkanlığı Korosu’nun yarım yüzyıllık deneyimiyle Türk müziğinin klasikleri, genç kuşakla buluşacak. 

LE CHANT SUR LA LOWE – SOFIA VOKALENSEMBLE – VANCOUVER GENÇLİK KOROSU// 27 NİSAN // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nun üçüncü gecesinde Gabon’dan Le Chant Sur La Lowe, İsveç’ten Sofia Vokalensemble ve Kanada’dan Vancouver Gençlik Korosu, Gala Konserleri kapsamında AKM’de sabatseverlerle buluşuyor. Türk Telekom Opera Salonunda başlayacak konserde, 1990 yılında kurulan Le Chant Sur La Lowe şefleri Pierre-Roger Diel Mouity yönetiminde Gabon halk şarkılarını seyirciye sunacak. 2012 European Grand Prix Ödüllü Sofia Vokalensemble ise geleneksel İsveç ezgilerinden yola çıkarak, yeni ses dünyalarını keşfetmeyi hedefleyen bir repertuvarla şefleri Bengt Ollen yönetiminde sahne alacak. Gala Konserinde Şefleri Carrie Tennant yönetiminde sahne alacak Vancouver Gençlik Korosu ise modern ezgilerden geleneksel ezgilere uzanan geniş yelpazeli bir repertuvarla sahne alacak.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI // 28 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri kapsamında 28 Nisan Cuma akşamı AKM’de sanatseverlerle buluşuyor. Şef Kerem Tuncer yönetiminde başlayacak konserde, Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz, Barkın Balık ve  Ayşin Kiremitçi solist olarak sahne alacak. Konserde; A.Voormolen’den İki Obua için Konçerto, S.Saens’ten Keman Konçertosu No:3 Op.61 Si Minör ve L.v.Beethoven’dan Senfoni No:4 eserleri icra edilecek.

FAYHA ULUSAL KOROSU – TAIPEI FİLARMONİ ODA KOROSU – LEIOA KANTIKA KORALA // 28 NİSAN // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nun dördüncü gecesinin gala konserinde Lübnan’dan gelen Fayha Korosu, Çin Taipeisi’nden gelen Taipei Filarmoni Oda Korosu ve İspanya’dan gelen çocuk korosu Leioa Kantika Korala AKM’de sahne alıyor. AKM Türk Telekom Opera Salonunda başlayacak konserde ilk olarak, 2003 yılında kurulan Fayha Korosu, şefleri Barkev Taslakian yönetiminde Arap Koro Müziğinin geleneksel eserlerini dinleyicilerle buluşturacak. 1993 yılında kurulan ve çeşitli festivallerde yer alan Taipei Filarmoni Oda Korosu, şefleri Yu-Chung Johnny Ku eşliğinde hem geleneksel hem modern Asya koro müziği seçkisini  sanatseverlere sunacak. Son olarak, 2000 yılında gençlere koro müziğini sevdirmek amacıyla kurulan Leioa Kantika Korala, şefleri Basilio Astulez Duque yönetiminde renkli repertuvarlarını sergileyecek.

TAIPEI FİLARMONI ODA KOROSU// 29 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 16.00

Müzikseverlere yepyeni kültürlerde keşif olanakları sunan Dünya Koro Sempozyumu kapsamında Altın Melodi Ödüllü Taipei Filarmoni Oda Korosu, 29 Nisan Cumartesi günü AKM Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor. Konserde Çib Taipeisi’nin geleneksel koro müzikleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

LEIOA KANTIKA KORALA // 29 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 18.00

Çocuk korolarının da sahnede olduğu Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nun Beyoğlu Konserleri’nde ödüllü Leioa Kantika Korala çocuk korosu, 29 Nisan Cumartesi günü AKM’de müzikseverlerle buluşuyor. Tolosa, Arezzo, Gorizia, Neerpelt ve Rimini gibi prestijli yarışmalardan ödüllerle dönen Leioa Kantika Korala çocuk korosu, AKM Tiyatro Salonunda sahne alacak.

FESTİVAL KAPANIŞ KONSERİ // 29 NİSAN // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nun kapanışı kapsamında AKM Türk Telekom Opera Salonunda 29 Nisan’da gerçekleşecek konserde, Türkiye koro müziğindeki çeşitliliği sergileyecek 8 koro aynı sahneyi paylaşacak. İstanbul’dan Boğaziçi Caz Korosu, Chromas, Rezonans, A Capella Boğaziçi ve Sirene; Bursa’dan Nilüfer Çoksesli Korosu; İzmir’den Dokuz Eylül Üniversite Korosu ve Ankara’dan Jazzberry Tunes, poptan klasiğe, cazdan türkülere hep birlikte şarkı söyleyecek.

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI LİSE KOROSU – VOKAL AKADEMİ POP/JAZZ KOROSU – TPKD KOROSU// 30 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 13.00

Dünya Koro Müziği Sempozyumu Genişletilmiş Programı kapsamında ODTÜ Geliştirme Vakfı Lise Korosu, Vokal Akademi Pop/Jazz Korosu ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği korosu 30 Nisan Pazar günü AKM Tiyatro Salonunda konser verecek. AKM Tiyatro Salonunda başlayacak konserde ilk olarak sahneye çıkacak olan ODTÜ Geliştirme Vakfı Lise Korosu hem çağdaş Türk müziğinden hem de evrensel koro müziğini farklı eserlerinden oluşan seçkisini seyirciye sunacak. Ardından sahneye çıkacak olan Vokal Akademi Pop/Jazz Korosu, müzikseverlere dinamik repertuvarları ve yenilikçi müzikal yaklaşımlarıyla insan sesinin sınırlarını keşfetmelerini sağlayacak özel bir performans sunacak. Son olarak “evrensel boyutta” şarkı söylemek için sempozyum dinleyicisiyle Türkiye Polifonik Korolar Derneği korosu bir araya gelecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı