DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta ( 26 Aralık – 1 Ocak )

MÜZİK TAKVİMİ // 27 ARALIK // MÜZİK PLATFORMU // 19.

Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta ( 26 Aralık – 1 Ocak )
21.12.2022 13:20
261
A+
A-

MÜZİK TAKVİMİ // 27 ARALIK // MÜZİK PLATFORMU // 19.30

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu; dünya takviminin müzik kültürüne olan yansımalarının peşine düşülüyor. AKM Müzik Platformunda gerçekleşecek konserde, Türkiye ve dünya tarihinde iz bırakan sosyal, kültürel ve siyasi olaylar ve müzik kültürümüz arasında şaşırtıcı bağlar kuruluyor. Konuyla ilgili eserlerin seslendirildiği programda, perdeye yansıtılan fotoğraflar ve belgelerle, dinleyici zaman tünelinde bir yolculuğa çıkarılıyor. Programı Mehmet Güntekin, koro ses ve saz sanatçılarının refakatiyle sunacak.

DERVİŞ // 27 ARALIK // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

Atatürk Kültür Merkezi, 27 Aralık’ta Anadolu’nun “Derviş”i Yunus Emre’nin sevgiyi, aşkı ve gerçeği arama çabasınından ilham alınarak sahneye taşınan “Derviş” dans gösterisine ev sahipliği yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan, Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun sahneye taşıdığı “Derviş”, 27 Aralık Salı günü Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluşacak.  Anadolu’nun gözü, kulağı, söyleyen, konuşan dili olan Yunus Emre’nin yaşam öyküsünden ilham alınarak hazırlanan 80 dansçının yer aldığı görkemli gösteri, büyük ozanın eşsiz mirasına bir saygı duruşu niteliği taşıyor. 

MÜSLÜM GÜRSES ŞARKILARI // 28 ARALIK // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

Atatürk Kültür Merkezi, 28 Aralık Çarşamba akşamı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu’nun Müslüm Gürses Şarkıları konserine ev sahipliği yapıyor. Saat 20.00’da AKM Tiyatro Salonunda gerçekleşecek konserde; İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, müziği ile her duyguyu dinleyicilerine aktaran bir isim olmayı başarmış, arabesk müziğin en önemli isimlerinden olan Müslüm Gürses’in en sevilen şarkılarını icra edecek.  Her biri, kendi branşında çok değerli müzisyenlerden oluşan orkestranın solistliğini Enver Merallı üstlenecek. 78 albüme imza atan, bir döneme damgasını vurmuş başarılı sanatçı Müslüm Gürses’in en sevilen şarkılarının sunulacağı konser, dinleyicilere unutulmaz bir gece vaad ediyor.  

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI YENİ YIL KONSERİ: HOWARD GRİFFİTHS & MELODİE ZHAO // 30 ARALIK // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, AKM Türk Telekom Opera Salonunda muhteşem bir yeni yıl konserini sanatseverlerle buluşturacak. İngiliz şef Howard Griffiths yönetimindeki orkestra, piyano sanatçısı solist Melodie Zhao’ya eşlik edecek. Konserde, M. Arnold’ın “Tam O’shanter Overture”, S. Rachmaninov’un “Paganini Varyasyonları” ile D. Shostakovich’in “Caz Süitleri No:2” eserleriyle yeni yıl karşılacak. 

 

AKM GALERİDE BU HAFTA
 
 UYUM VE DENGE: CAM IŞIKLA YAŞAR // 25 ARALIK’A KADAR // AKM GALERİ

Atatürk Kültür Merkezinin geleneksel ve güncel sanatlara ev sahipliği yapan alanı AKM Galeri, Cam Ocağı Vakfı’nın 20’nci yılı ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Cam Yılı kapsamında cam sanatıyla ilgili kapsamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Seda Yavuz’un üstlendiği sergi, Cam Ocağı Vakfı’nın kuruluşundan bu yana hem Türkiye’den hem yurt dışından sanatçıların eserleriyle oluşturulan 2.300 parçayı aşan koleksiyonundan titizlikle seçilmiş eserleri bir araya getiriyor. “Bir nesneyi sanat yapan nedir?” sorusunu yönelten sergi, 20’nci yüzyıl itibariyle zanaatın bir nesnesi olmaktan çıkıp sanatın öznesi olmaya başlayan cam malzemesine farklı bir gözle bakmaya davet ediyor. Uyum ve Denge: Cam Işıkla Yaşar, 25 Aralık’a kadar AKM Galeride gezilebilir. 

SÖYLEŞİ: “DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE CAMIN SANAT ALANI İÇİNDEKİ GELİŞİMİ // 23 ARALIK // AKM KÜTÜPHANE // 17:00

Cam sanatının en özel örneklerinin sunulduğu “Uyum ve Denge: Cam Işıkla Yaşar” sergisi kapsamında ayrıca 23 Aralık tarihinde; Mustafa Ağatekin, “Dünyada ve Türkiye’de camın sanat alanı içindeki gelişimi’’ isimli bir söyleşiyle sanatseverlerle buluşacak. Mustafa Ağatekin, saat 17:00’da başlayacak olan söyleşisinde, hem Türkiye’de hem de dünyada gelişen sanatta camın rolünü, tarihini,  gelişimini ve camın sanatla olan bağını dinleyiciye aktaracak.

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

RİTİM ATÖLYESİ // 27, 28, 30,31 ARALIK // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 11.00, 11.00, 11.00, 14.00

Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, sonrasında toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için güzel bir fırsat yaratıyor. 

 

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 27, 28, 30, 31 ARALIK // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 12.00, 12.00, 12.00, 13.00

Çocukları erken yaşta müzikle tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Çocuklar bu sayede hem ritim duygularını geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz- beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. Eğitmen Eda Kocatürk’ün yönetimindeki atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzik aracılığıyla keyiflerine keyif katıyor.

UKULELE ATÖLYESİ // 27, 28, 30,31  ARALIK // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00 

 AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Ukulele Atölyesi, müziksever minikleri yepyeni bir enstrümanla tanıştırıyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyor. Her atölyede yepyeni bir şarkıyla tanışan çocuklar doyasıya eğlenirken, aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına da hakim oluyor.

 

RESİM SEVİNCİ // 31 ARALIK // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 11.00
 Metin Ceyran ile Resim Sevinci, AKM Çocuk Sanat Merkezinde geleceğin ressamlarını yetiştiriyor. Farklı temalarda benzersiz resimlere imza atan 7-11 yaş aralığındaki çocuklar, duygu ve düşüncelerini kâğıda aktarırken, zengin iç dünyalarını da boyayla dışa vuruyor.

 

RESİMLE TANIŞIYORUM // 31 ARALIK // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 12.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Tanışıyorum’ atölyesi, 4–6 yaş arasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir temayla resimler yapıyor. Hayal güçlerini resmin gücüyle birleştiren çocuklar zihinsel, fiziksel ve ruhsal yönden de gelişiyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı