DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ayvalık’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Ayvalık’ta Cumhuriyetin 99.

Ayvalık’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu
29.10.2022 14:40
198
A+
A-

Ayvalık’ta Cumhuriyetin 99. yıl dönümünde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenledi.

 

Ayvalık Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi ev sahipliğinde Kırlangıç Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen resepsiyona katılım oldukça yüksekti. Geceye Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri Orkestrası birbirinden güzel eserleri eşlik ettiler. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılardan, coşkulu marşlara tüm parçalarıyla tam not alan Zeytin Çekirdekleri’ne katılımcılar da hep bir ağızdan eşlik etti ve coşkuyu yükseğe taşıdı.

 

Resepsiyonun sonunda böylesi değerli bir geceye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in “Bir çift mavi gözün ışığında, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, onun ilkelerine sahip çıkacağımıza ve emaneti Cumhuriyet’i sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz” dedi..

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin resepsiyonda yaptığı konuşmasında “Cumhuriyetimizin 99. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, Cumhuriyetimizin bugünlere taşınmasında alın teri döken ve emek veren tüm kadroları rahmet ve saygıyla anıyorum. Aziz şehitlerimize ve şanlı gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Büyük kurtarıcı bundan 99 yıl önce “Yarın Cumhuriyeti Kuruyoruz” dediği dava arkadaşları ile birlikte çıktığı yolda pek çok önemli olaylar yaşandı. Onun bize emanet ettiği cumhuriyeti koruma ve kollama görevini hakkıyla yerine getirebildik mi… Ne yazık ki bu soruya kesin bir dille evet diyemiyoruz. Bize düşen hiç olmazsa bu günden sonra Cumhuriyete sahip çıkmak olmalı. 99. Yılını kutladığımız Cumhuriyet, biricik varlık nedenimizdir. Onun temel değerleri başta 1924 sonrasında çağdaş haliyle 1961 anayasasında vücut bulmuştur. İzleyen günlerde Cumhuriyetin pek çok çağdaş ilkesi aşındırılmış, kazanımları unutturulmak istenmiş olsa da bizim gelecekte çağdaş bir ülke olarak dünya devletleri arasında onurlu yerimizi almamız ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda yürümekle mümkündür. 99’uncu yılında bunu asla unutmayalım. Asla… Cumhuriyeti bizlere armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Onun bize emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağımıza, onun ilkelerine sadık kalacağımıza ve sahip çıkacağımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. Yaşasın laik, demokratik, insan haklarına ve hukuka saygılı Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı