DOLAR
32,3130
EURO
35,0957
ALTIN
2.281,96
BIST
8.914,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bakan Kirişçi, Kocaeli’de Sokak Hayvanları Kasabasını ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı Prof.

Bakan Kirişçi, Kocaeli’de Sokak Hayvanları Kasabasını ziyaret etti
28.10.2022 17:01
239
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasını ziyaret etti

 

Bir dizi temaslarda bulunmak için Kocaeli’ne gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelerinden birisi olan Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasını (Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi) ziyaret etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık’ın da eşlik ettiği ziyarette Bakan Kirişçi’ye, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ebubekir Ardıç tarafından Sokak Hayvanları Kasabası hakkında detaylı bilgi verildi.

 

TESİS GEZDİRİLDİ, DETAYLI BİLGİ VERİLDİ

Ziyarette Bakan Kirişçi’ye Sokak Hayvanları Kasabası detaylı olarak gezdirildi. Bakan Kirişçi, Pre ve Post Operatif Bakım Üniteleri, Ameliyathane, Yaralı ve Uyuz, Röntgen Bölümü, Sakat ve Felçli hayvanlara protez parçalarının yapıldığı Patilik Hayat Atölyesi bölümlerini gezerek, sokak hayvanlarının tedavi süreci hakkında bilgi aldı. Ziyaretin sonunda Bakan Kirişçi’ye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerini anlatan bir sunum yapıldı.

 

2022’DE 8 BİN 822 SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ

Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası, Kandıra Yolu üzerinde toplamda 173 dönüm alanda sokak hayvanlarına hizmet veriyor. Sokak Hayvanları Kasabası’nda şuan 515 köpek ve 22 kedinin tedavisi yapılıyor. Hayvan Kasabası’nda 2022 yılı içerisinde şuana kadar 8 bin 822 sokak hayvanının tedavisi yapılırken, 11 bin 800 sokak hayvanı da kısırlaştırıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı