DOLAR
32,5959
EURO
34,8272
ALTIN
2.498,18
BIST
9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Başkan Soner Çetin’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

“Cumhuriyet Varsa Biz Varız” Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Cumhuriyet ülkenin her karış toprağında, özgürlük, eşitlik, barış ve huzur demektir.

Başkan Soner Çetin’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
28.10.2022 10:20
216
A+
A-

“Cumhuriyet Varsa Biz Varız”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Cumhuriyet ülkenin her karış toprağında, özgürlük, eşitlik, barış ve huzur demektir. Atamızdan bizlere emanet olan Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkmak, bu uğurda vatanımızın dört bir köşesinde canlarını feda eden binlerce şehidimize karşı boynumuzun borcudur.” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yazılı mesajında Cumhuriyetin önemine ve kazanımlarına dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çağdaş ve demokratik bir yönetim biçimi olan Cumhuriyet ile birlikte Türkiye’de yeni bir ufuk açılmış; bilim, eğitim, sanayi başta olmak üzere sayısız alanda kalkınma ve aydınlanma başlamıştır. Keza ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatı da Cumhuriyet olmuştur. Atalarımız kurtuluş mücadelesini ‘tarihte eşine az rastlanır’ büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır. Kazanılan bu büyük zafer, tarihimizin dönüm noktalarından biri olarak, Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandırılmıştır. ‘Cumhuriyet’ ülkenin her karış toprağında, özgürlük, eşitlik, barış ve huzur demektir. Atamızdan bizlere emanet olan Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkmak, bu uğurda vatanımızın dört bir köşesinde canlarını feda eden binlerce şehidimize karşı boynumuzun borcudur. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Büyük Önder’in ifade ettiği gibi ‘Cumhuriyet fazilettir’. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti korumak, kollamak ve geliştirmek bizim en büyük sorumluluğumdur. Cumhuriyet; Türk Milletinin varlık sebebidir. Cumhuriyet varsa biz varız” dedi.

Başkan Soner Çetin, “Bu vesile ile Türk Milletinin ve Çukurovalı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, cumhuriyet coşkusuna her vatandaşımızın ortak olmasını diliyorum. Cumhuriyeti bizlere armağan eden Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı