DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Soyer Strazburg’da Avrupa Konseyi toplantısına katılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Strazburg’da 25-27 Ekim tarihlerindeki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 43.

Başkan Soyer Strazburg’da Avrupa Konseyi toplantısına katılacak
24.10.2022 18:00
203
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Strazburg’da 25-27 Ekim tarihlerindeki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 43. Genel Kurul toplantısına katılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bölgeler Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türkiye'den tek encümen üyesi olduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) Fransa Strazburg’daki 43. Genel Kurul toplantısı için gidiyor. Başkan Soyer, 25-27 Ekim tarihlerindeki Genel Kurul kapsamında Bölgeler Meclisi Bürosu ve YBYK Bürosu toplantılarına katılacak. Ayrıca Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Genel Sekreterinin seçileceği, Avrupa Konseyi’nin geleceği, akıllı şehirler ve bölgeler, kadın ve çocuk mülteciler gibi başlıkların konuşulacağı Genel Kurul toplantısına katılacak.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi
Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK), Avrupa Konseyi’nin yerel ve bölgesel politikalarını belirlemekle yükümlü organı niteliğini taşıyor. 46 üye devletten 130 binin üzerinde yerel yönetimi temsil eden Kongre, yerel ve bölgesel yönetimlerle ilgili politikaların çerçevesini belirleyen sözleşmeler hazırlayarak bunların uygulanmasını sağlıyor. Kıtadaki yerel ve bölgesel yönetimin seçilmiş temsilcilerinin sorunlarını tartıştıkları, deneyimlerini paylaştıkları ve görüşlerini hükümetlere ifade edebildikleri bir forum ortamı sağlayan Kongre, başta diğer Avrupalı kurumlar olmak üzere ulusal ve uluslararası organizasyonlarla yakın işbirliği içinde.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı