DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Bayındır Lütuflar İncir Festivali 17 Eylül’de Yapılıyor

Bu sene ilk kez düzenlenen Bayındır Lütuflar İncir Festivali 17 Eylül Cumartesi günü Bayındır’ın Lütuflar Mahallesi’nde gerçekleşecek.

Bayındır Lütuflar İncir Festivali 17 Eylül’de Yapılıyor
15.09.2022 17:00
313
A+
A-

Bu sene ilk kez düzenlenen Bayındır Lütuflar İncir Festivali 17 Eylül Cumartesi günü Bayındır’ın Lütuflar Mahallesi’nde gerçekleşecek. Festival açılış töreni saat 16.00'da yapılacak ve saat 18.00'de Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla ücretsiz bir konserle sevenleriyle buluşacak. Festivalde ayrıca halk oyunu gösterileri, en iyi incir ve incir güzel yarışmaları da olacak.

Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali, Turan Kuru Çiçek ve Nergis Festivali, Balcılar Kiraz Festivali ve şimdide Lütuflar İncir Festivali ile Bayındır bir festivaller şehri olma yolunda hızla ilerliyor.  Göreve geldiği günden beri üreticiyi destekleyen ve her zaman üreticinin yanında olan Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de yaptığı açıklamada “Herkesi, Lütuflar Mahallemize;  festivaller şehri Bayındır’ın yepyeni festivali Lütuflar İncir Festivali’nde bereketi, lezzeti, heyecanımızı paylaşmaya, festivalimizi hep birlikte kutlamaya davet ediyorum.” dedi.

Bayındır merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Lütuflar mahallesinin en önemli geçim kaynakları arasında kuru incir üretimi yer alıyor. Yıllık 100 ton rekolte elde edilen kuru incir sarılop cinsi incir ağaçlarından sağlanıyor. 25 Ağustos-Ekim ayının ilk haftası arasında kuruma düzeyine yaklaşmış incirler ağaçlardan toplanarak sergiler üzerinde 3 günlük kurutma işlemi uygulanıyor. 600 metre rakımda yetişen incirlerin kaliteli olmasını mahallenin sahip olduğu toprak yapısı ve iklim sağlıyor. Aydın, Ödemiş, Tire’den mahalleye gelen tüccarlar üretilen rekoltenin tamamının alımını gerçekleştiriyor. Mahallede yerli tohum meyve ve sebze üretimiyle birlikte ceviz, kestane, zeytin üretimi de gerçekleştiriliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı