DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bayraklı'nın 'Mandolin Orkestrası' yaza merhaba diyecek

Bayraklı Belediyesinin TOBAV işbirliği ile hayata geçirdiği Bayraklı Mandolin Orkestrası, Yaza Merhaba Konseri ile seyirci karşısına çıkacak.

Bayraklı'nın 'Mandolin Orkestrası' yaza merhaba diyecek
05.06.2023 14:40
173
A+
A-

Bayraklı Belediyesinin TOBAV işbirliği ile hayata geçirdiği Bayraklı Mandolin Orkestrası, Yaza Merhaba Konseri ile seyirci karşısına çıkacak. Cumhuriyetin 100’üncü yılına ithafen düzenlenen konserde marşlar, valsler, dünya klasikleri ve film müzikleri seslendirilecek. 6 Haziran Salı gerçekleşecek konsere katılım ücretsiz olacak.

6 HAZİRAN’DA ADNAN SAYGUN’DA

Bayraklı Belediyesi Tobav Mandolin Orkestrası Cumhuriyetin 100’üncü yılına ithafen Şef Uğur Sayınbatur yönetiminde Yaza Merhaba Konserinde İzmirli sanatseverlerle buluşuyor. Sanat yönetmenliğini Dünyaca Ünlü Orkestra Şefi Gürer Aykal üstleniyor. Genel koordinatörlüğünü TOBAV İzmir şubesi temsilcisi Hale Gökalpsezer’in yaptığı orkestranın konzertmeister görevini ise mandolin albüm kayıtlarıyla tüm dünyada mandolin sevenlerin beğenisini kazanan Bülent Yazıcı yürütüyor. Emekli müzik öğretmenleri başta olmak üzere gönüllü mandolin sanatçılarının eşlik edeceği konser; köy enstitülerine ithafen Köy Enstitüleri Marşı ve Ziraat Marşı ile başlayacak. Gece boyunca dünya klasiklerinin sevilen aryaları, film müzikleri, valsler ile Ahmed Adnan Saygun ve öğrencisi Hasan Uçarsu’nun mandolin için çok sesli düzenlemelerinden oluşan 12 esere yer verilecek. 6 Haziran Salı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da gerçekleşecek ücretsiz konser saat 20:00’da başlayacak.

HAYDİ BAYRAKLI MANDOLİN KONSERİNE

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Türkiye’de, bir ilçe belediyesi bünyesinde kurulan ilk mandolin orkestrası olma özelliği taşıyan Bayraklı Belediyesi Mandolin Orkestrası, Yaza Merhaba Konseri ile bir kez daha seyirci karşısına çıkacak. TOBAV iş birliğiyle ‘Mandolin Orkestrası’nı yeniden bir araya getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Mandolini toplumun her kesimine tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz. Bu kapsamda sanatçılarımıza ve dünyaca ünlü Şef Gürer Aykal’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Herkesi konserimize bekliyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı