DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BEDAŞ ve Kadir Has Üniversitesi, ortak Ar-Ge projeleri geliştirecek

“Geleceğin İstanbul’una yatırım yapan” ve bugüne kadar Alçak Gerilim Şebekesinde Depar Tespit Cihazı, Trafo Merkezleri İçin Lityum-İyon Akü Redresör Grubu Üretilmesi, Proaktif Arıza Tahmini Yapay Zeka Yazılımı Geliştirilmesi gibi pek çok projeyi hayata geçiren BEDAŞ, sektördeki uzmanlığını Kadir Has Üniversitesi (KHAS) ile yaptığı işbirliği ile daha da güçlendirdi.

BEDAŞ ve Kadir Has Üniversitesi, ortak Ar-Ge projeleri geliştirecek
12.10.2022 13:50
314
A+
A-

“Geleceğin İstanbul’una yatırım yapan” ve bugüne kadar Alçak Gerilim Şebekesinde Depar Tespit Cihazı, Trafo Merkezleri İçin Lityum-İyon Akü Redresör Grubu Üretilmesi, Proaktif Arıza Tahmini Yapay Zeka Yazılımı Geliştirilmesi gibi pek çok projeyi hayata geçiren BEDAŞ, sektördeki uzmanlığını Kadir Has Üniversitesi (KHAS) ile yaptığı işbirliği ile daha da güçlendirdi. İmzalanan protokole göre BEDAŞ ve KHAS ortak Ar-Ge projeleri geliştirecek. Bu arada KHAS öğrencileri, BEDAŞ’ta staj yapma fırsatı yakalarken KHAS da BEDAŞ çalışanlarına yüksek lisans ve doktora programlarında indirim avantajı sunacak.

 

 

Kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunmak için teknolojiye yatırım yapan, bu sırada hayata geçirdiği Ar-Ge projeleri ile de sektörde fark yaratan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) ile Kadir Has Üniversitesi (KHAS) ortak Ar-Ge çalışmalarından staj programlarına kadar geniş bir alanda işbirliğine gitti.

 

 

BEDAŞ Genel Müdürü Sn. Murat Yiğit ile KHAS Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz tarafından imzalanan protokole göre, iki kurum enerji sektörüne yönelik ortak Ar-Ge projeleri yürütecek, ayrıca Horizon Europe, TÜBİTAK gibi dış kaynaklarla finanse edilen projelere de birlikte katılabilecek. 

 

 

İŞBİRLİĞİ KHAS ÖĞRENCİLERİ VE BEDAŞ ÇALIŞANLARINA FIRSATLAR SUNUYOR

 

KHAS Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in “Üniversite-Sanayi işbirliğinde tüm paydaşlar için önemli bir adım” olarak nitelendirdiği işbirliği, Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra KHAS öğrencileri ve BEDAŞ çalışanlarına yönelik pek çok avantajı da içeriyor. Protokol kapsamında KHAS’da eğitim gören ve gerekli şartları taşıyan öğrenciler BEDAŞ’da kısa ve uzun  zamanlı staj programlarına katılabilecek. 

 

 

Enerji sektörünün ihtiyacı olan mühendislerin eğitimine katkı sağlanması hedefiyle KHAS’ın Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde, BEDAŞ’tan bir kişi Akademik Danışma Kurulu’nda üye olarak yer alarak birikimlerini paylaşacak.  

 

 

Yine BEDAŞ ve KHAS birlikte, bilimsel, teknolojik, teknik gelişmelere yönelik konferans ve sempozyum gibi etkinlikler düzenleyebilecek. BEDAŞ uzmanları, KHAS’de seminerler vererek uygulamaya yönelik konuları aktarmak üzere derslere katılırken; KHAS’dan akademisyenler de BEDAŞ’da seminer ve eğitimler gerçekleştirebilecek.

 

 

Bu arada Kadir Has Üniversitesi’nin tezli yüksek lisans ya da doktora programlarından herhangi birinde öğrenim yapmak isteyen ve Kadir Has Üniversitesi’nin Web sitesinde ilan ettiği kabul koşullarını sağlamakta olan BEDAŞ personeline eğitim ücretinde özel indirimler uygulanacak. Tez konusunun Avrupa Birliği, Tübitak ve benzeri bir fon sağlayıcı kurumuna sunulup fonlanması durumunda söz konusu eğitim ücreti muafiyeti üniversite tarafından yüzde 100’e çıkartılabilecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı