DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Beren Saat depremden etkilenen çocuklar için kitap okudu

AÇEV, depremden etkilenen çocukları, yaşadıkları zorlayıcı duygularla baş etmeleri konusunda desteklemek üzere Okuyan Bir Gelecek dijital platformuna yeni videolar eklemeye başladı.

Beren Saat depremden etkilenen çocuklar için kitap okudu
11.05.2023 14:30
199
A+
A-

AÇEV, depremden etkilenen çocukları, yaşadıkları zorlayıcı duygularla baş etmeleri konusunda desteklemek üzere Okuyan Bir Gelecek dijital platformuna yeni videolar eklemeye başladı. okuyanbirgelecek.org için mikrofon başına geçen oyuncu Beren Saat, “Tostos Dedesini Özlüyor” isimli hikâye kitabını seslendirdi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), çocukların dil gelişimini desteklemek, onlara kitap okuma sevgisi kazandırmak ve onları kitapların renkli dünyasıyla buluşturmak için 2016 yılında hayata geçirdiği Okuyan Bir Gelecek projesini, 2021 yılında dijital platforma taşıyarak pandemi döneminde de çocukları desteklemeye devam etmişti. Mikrofon başına geçen sanatçılar, uzmanlar ve yazarlar, Fazıl Say’ın müzikleri eşliğinde şu ana kadar 18 farklı hikâye kitabı seslendirdi. 

Kayıp ve yas üzerine iyileştirici bir hikâye

AÇEV, tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından, çocukları, yaşadıkları zorlayıcı duygularla baş etmeleri konusunda desteklemek üzere okuyanbirgelecek.org platformuna, yeni kitaplar eklemeye başladı. Yeni serinin ilk kitabı olan “Tostos Dedesini Özlüyor”Beren Saat seslendirdi. Klinik Psikolog Bahar Çakır’ın kaleme aldığı ve Gözde Eyce’nin resimlediği kitap, kayıplar ve yas üzerine yazılmış iyileştirici bir hikâyeyi çocuklarla paylaşıyor.

AÇEV’in Okuyan Bir Gelecek projesine daha önce de sesiyle destek veren Beren Saat, “Bu anlamlı projeye katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum, AÇEV’e teşekkür ederim. Başta depremden etkilenen çocuklar ve aileleri olmak üzere zorlayıcı duygularla baş etmeye çalışan herkese iyi gelmesini, umut olmasını dilerim.” dedi.

“Yeni içerikler, zorlayıcı duygularla baş etmeye destek olacak”

Platformda yayınlanmaya başlayan yeni içeriklerle ilgili bilgi veren AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt şunları söyledi:

“AÇEV olarak depremden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen çocuklara ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarımıza, deprem bölgesinde çocuk dostu alanlar oluşturarak devam ediyoruz. Bu süreçte, 2016 yılında başlatmış olduğumuz Okuyan Bir Gelecek projesini, depremden etkilenen çocuklara ve ailelerine yönelik bir formatla yeniden kurguladık. Projemizin bu aşamasında, AÇEV destekçisi değerli oyuncu Beren Saat ile yeniden çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 

AÇEV olarak bundan sonraki hedefimiz, depremden etkilenen çocukların ve ailelerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak uzun vadeli rehabilitasyona odaklanmak. Okuyan Bir Gelecek platformumuzun bu uzun soluklu hedefin bileşenlerinden biri olarak önemli bir işlevi olduğuna inanıyoruz. Platforma eklenecek yeni kitaplar ve kitaplara sesleriyle değer katacak destekçilerimizle bu projenin tüm çocukları şefkatle saracağına inanıyoruz.”

Kitaplara ses veren isimler 

Aralarında Beren Saat, Cem Yılmaz, Demet Evgar, Genco Erkal, Hatice Şendil, Mert Fırat, Selçuk Yöntem, Selma Ergeç, Songül Öden, Tilbe Saran ve Yekta Kopan’ın yer aldığı değerli isimlerin sesleriyle destek verdikleri okuyanbirgelecek.org platformundaki videolar, bugüne dek 200 binden fazla kez izlendi. 

Platformun yeni videosu “Tostos Dedesini Özlüyor”Beren Saat’in sesinden okuyanbirgelecek.acev.org/tostos-dedesini-ozluyor adresinden dinlenebilir. Platformdan, sanatçının daha önce seslendirdiği “İnek Möli Asla Unutmaz” isimli hikâye kitabına da ulaşılabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı