DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BİLGİ öğrencileri sürdürülebilirlik konulu tasarımlarını ‘İyi Tasarım İzmir’de sergileyecek

İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin studioSUSTAIN dersi kapsamında hazırladıkları sürdürülebilirlik konulu tasarımlar, 4-15 Ekim tarihleri arasında İyi Tasarım İzmir etkinliğinde ziyaretçilerle buluşacak   İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde sürdürülebilirlik ve tasarım üzerine “studioSUSTAIN” adıyla 2017 yılından bu yana Türkiye’nin farklı bölgelerinde stüdyo dersleri yürütülüyor.

BİLGİ öğrencileri sürdürülebilirlik konulu tasarımlarını ‘İyi Tasarım İzmir’de sergileyecek
04.10.2022 16:00
243
A+
A-

İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin studioSUSTAIN dersi kapsamında hazırladıkları sürdürülebilirlik konulu tasarımlar, 4-15 Ekim tarihleri arasında İyi Tasarım İzmir etkinliğinde ziyaretçilerle buluşacak

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde sürdürülebilirlik ve tasarım üzerine “studioSUSTAIN” adıyla 2017 yılından bu yana Türkiye’nin farklı bölgelerinde stüdyo dersleri yürütülüyor. Bu kapsamda 2021 yılına kadar Urla, Barbaros Köyü; Bursa kültürel miras alanları; Erdek, Kapıdağ Yarımadası; İstanbul Boğazı; İstanbul Prens Adaları’nda yapılan saha çalışmalarının sonucunda öğrenciler tarafından hazırlanan tasarım projeleri, “Yaşamsal” temalı İyi Tasarım İzmir etkinliğinde sergilenecek. Etkinlik, 4-15 Ekim 2022 tarihlerinde İzmir’de Kültürpark Atlas Pavyonu’nda gerçekleşecek.

Bu yıl yedincisi düzenlenen ve ‘Yaşamsal’ temanın işleneceği İyi Tasarım İzmir etkinliğinde halkın ziyaretine açılacak olan çalışmalar, tema ile ilişkili olarak 'Sosyal/Kültürel', 'Çevresel/Ekolojik', 'Ekonomik/Üretim-Tüketim' başlıkları altında ele alınacak. Öğrencilerin çalışmalarında sürdürülebilirliğin “Yaşamsal” yeri ve önemi vurgulanıyor.  

Tasarım eğitimi ve pratiğinin gerçek hayatın durumları, gereklilikleri, ihtiyaçları üzerinden belirlendiği görüşünde olan studioSUSTAIN, öğrencilerin tasarım ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık kazanmalarını hedefliyor. studioSUSTAIN derslerinde yapılan saha çalışmaları, öğrencilerin ve yürütücülerin birbirleri, yerel halk ile kolektif yaşama ve çalışma ortamına girdikleri ‘tasarım-kamp'larında gerçekleşiyor. Tasarım-kamplarında öğrenciler, sahayı tecrübe ediyor, başka bir bölgenin gerçekliğiyle karşılaşıp, sürdürülebilirlik konuları üzerinde yoğunlaşıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı