DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Biotrend Enerji, Serenti Enerji Tesisiyle Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor.

Biotrend Enerji’nin alt iştiraki Serenti Enerji, Giresun tesisinde çevreye duyarlı iyileştirme çalışmalarında önemli bir yol kat etti.

Biotrend Enerji, Serenti Enerji Tesisiyle Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor.
23.11.2022 14:40
244
A+
A-

Biotrend Enerji’nin alt iştiraki Serenti Enerji, Giresun tesisinde çevreye duyarlı iyileştirme çalışmalarında önemli bir yol kat etti.

 

Biotrend Enerji, 11 ilde yer alan faaliyette ve yapılmakta olan yatırımlarıyla toplam 18 farklı tesiste, Türkiye genelinde faaliyet gösteriyor. Çevreye ve insana saygılı çalışmalarıyla enerji sektörünün lider oyuncularından biri olan Biotrend Enerji, Serenti Enerji Giresun Katı Atık Bertaraf Tesisinde önemli yatırımlar gerçekleştirerek, iyileştirme çalışmalarında gözle görülür farklar ortaya koydu.

 

Biotrend Enerji Genel Müdür Yardımcısı Bahri Okhan “Saatte 25 ton evsel atığı organik ve inorganik olarak ayrıştıracak sistem kurduk”

Sürdürülebilir, verimli ve sıfır atık politikası doğrultusunda yapılan her türlü işlemde mutlak kamu yararı gözeterek ilerlediklerine işaret eden Okhan, “İştirakimiz Serenti Enerji Giresun Katı Atık Bertaraf Tesisinde yaptığı yatırımlarla bu konulardaki hassasiyetimizin altını çizmiş oldu. Tesis girişi, güvenlik, kantar, tekerlek yıkama, ayrıştırma tesisi, dengeleme havuzu ve arıtma tesisinde yapılan iyileştirme çalışmaları kısa bir sürede tamamlandı.” şeklinde konuştu. 

 

Serenti Enerji Giresun Katı Atık Bertaraf Tesisinde Yapılan İyileştirmeler

  • Düzenli depolama sahasından (Lot alanı) gelen sızıntı suyu, 7000 m³ lük sızıntı suyu havuzuna (Dengeleme havuzu), sonrasında buradan biyolojik arıtma havuzuna aktarılıyor. Yapılan nitrifikasyon ve denitrifikasyon işlemlerinin ardından, ultrafiltrasyondan geçiriliyor ve nanofiltrasyon işlemi yapılarak temiz su olarak ortalama 150 m³/gün olarak deşarj ediliyor.
  • Tesis girişinden arıtma tesisine kadar olan güzergaha yeni bordür taşlar döşenerek Biotrend Enerji kurumsal renklerine boyandı. Yardımcı tesisler olarak adlandırılan; kantar binası, güvenlik kulübeleri, su deposu, eski idari binaların tamamının dış cepheleri, Biotrend Enerji kurumsal rengine boyandı. Kullanılmaz halde olan eski idari binanın tadilatı yapılarak işler hale getirildi. 
  • Tesis geneline 1200 adet ağaç dikilerek peyzaj çalışması yapıldı.
  • Lot etrafından sızan atık suları engellemek için deforme olan mebranlar 3.500 metre kare alanı yenilenerek, lot etrafından sızan sular mebranı alan içine hapsedildi.
  • Dereye sızan suları engellemek için tesisin doğu yönünde kazı çalışması yapıldı ve yaklaşık 280 metre uzunluğunda 3,5 metre eninde ve 5 metre derinliğinde kazı çalışması yapılarak drenaj sistemi oluşturuldu. Alt tabana dere çakıl üstüne 200’lük delikli boru üzerine dere çakılı ve jeotekstil keçe uygulaması yapılarak son noktada bacaya biriktirilen suları mebranlı alana pompa ile taşıma işlemi yapılarak dereye akan sızıntı suları engellendi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı