DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Birevim'den açık çağrı: “Yapısal dönüşüm için sorumluluk almaya hazırız"

Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrasında gündemin bir numaralı maddesi haline gelen kentsel dönüşüm için Birevim’den açık çağrı geldi.

Birevim'den açık çağrı: “Yapısal dönüşüm için sorumluluk almaya hazırız"
10.04.2023 13:20
170
A+
A-

Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrasında gündemin bir numaralı maddesi haline gelen kentsel dönüşüm için Birevim’den açık çağrı geldi.

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Yaşanan depremler Türkiye’deki yapı stoğu sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerekiyor. Birevim olarak, binalarını yenilemek isteyen konut sahiplerinden yoğun talepler alıyoruz. Evlerini ‘borçlanmadan’ yenilemek isteyen vatandaşlarımıza imkân sunmak istiyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında sorumluluk almaya hazırız” dedi.

Şubat ayında yaşanan depremlerden sonra “Deprem Dirençli” bir toplum olmamızın ne kadar önemli olduğunu söyleyen Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Hem yapısal hem de toplumsal anlamda yeniden inşa sürecindeyiz. O nedenle milletçe, deprem ve depremzedeler konusunda ilk anlardan bu yana gösterdiğimiz hassasiyeti ve ilgiyi, uzun süre daha canlı ve gündemde tutmamız gerekiyor. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde konut tasarruf planı sahiplerimize ‘Deprem Kimlik Belgesi’ zorunluluğu getirmiş, DASK poliçelerini de hiçbir ücret beklemeden bizim yapacağımızı söylemiştik” dedi.

Deprem gerçeğinden uzaklaşmamamız gerektiğini vurgulayan ve kentsel dönüşüm kapsamında başta İstanbul olmak üzere yapı stoğunun yenilenmesi için sorumluluk almaya hazır olduklarını söyleyen Orak, “Üç büyük ilimizde de yapı stoğumuz yorgun ve yaşlı. Bu yapıların bir an önce kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gerekiyor. Hali hazırda birçok konut sahibi binalarının yenilenmesi için bize geliyor ve bu konuyu tasarruf finansmanının avantajlarından yararlanarak çözmek istiyor. Biz kentsel dönüşüm için gereken finansal kaynak ihtiyacı noktasında, sorumluluk almaya hazırız. Yasal zemin oluşur, ilgili izinler hızla sağlanırsa, binalarını yenilemek isteyenler tasarruf finansmanının imkanlarından yararlanabilir ve kentsel dönüşüm kapsamında, borçlanmadan binalarını yenileyebilir” şeklinde konuştu.

Ayda ortalama iki bin aileye, konut, taşıt ve iş yeri finansmanı sağladıklarını hatırlatan Orak, kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçmesi için tasarruf finansmanından faydalanmanın elzem olduğunu söyledi. Orak, “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; yapısal/kentsel dönüşüm için önce finansal dönüşüm gerekiyor. Bizim görevimiz, devletimizin de desteğiyle finansal dönüşüm konusunda halkımıza destek vererek, yapısal ve kentsel dönüşümü hızlandırmak. Bu kapsamda, verilecek görevlere hazırız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı