DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Birlikte yaşamak mümkün

İzmir Büyükşehir Belediyesi 15-16 Ekim tarihlerinde sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştıracak kararlar alınması hedeflenen bir çalıştay düzenleyecek.

Birlikte yaşamak mümkün
14.10.2022 14:30
228
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi 15-16 Ekim tarihlerinde sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştıracak kararlar alınması hedeflenen bir çalıştay düzenleyecek. “Birlikte Yaşamak Mümkün” başlıklı çalıştay Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde yapılacak.

 

Sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve sahiplendirilmesinde Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 – 16 Ekim tarihlerinde "Birlikte Yaşamak Mümkün" başlığı ile bir çalıştay düzenleyecek. Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ile Hayvanlar İçin Projeler Derneği tarafından organize edilen çalıştay Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde yapılacak. Çalıştayda hayatın birlikte paylaşıldığı can dostlarla ideal yaşanılabilir bir kent yaratma amacı ile neler yapılabileceği masaya yatırılacak.

 

5 ana başlık

Çalıştayın ilk gününde "Sokak hayvanlarına yönelik kamusal çalışmalar", "Hayvan refahı, davranışları ve barınak yönetimi", "Hayvan hakları bağlamında kentsel politika ve planlama", "Bilinçli besleme ve pozitif davranış eğitimi",  "İdeal birlikte yaşamda, toplumsal iletişim’ konularında fikirler üretilecek, talep ile öneriler getirecek. 

 

Atölye çalışmaları

Çalıştayın ikinci gününde ise katılımcılar, "Hayvan hakları üzerine yanlış ve doğru bilinenler", "Şehir planlamada sokak hayvanlarının göz önüne alınıp alınmaması üzerine tartışmalar", "Sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik tartışmalar", "İnsan ve hayvan yaşamının refahı için toplumsal uzlaşma", "Toplumsal yaşam unsuru olarak sokak hayvanları" konu başlıklarında atölye çalışması yapacak. Çalıştay rapor ve sunum ile son bulacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı