DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bosch RideCare destek çözümü paylaşımlı yolculukta herkese şeffaflık sağlıyor

Yeni çözüm, gerektiğinde aktif yardım sağlamak için görüntüleri kaydetmenin ötesine geçiyor Farklılık yaratan özelliği: RideCare ile bildirim bir servis merkezi tarafından acil servislere gidiyor.

Bosch RideCare destek çözümü paylaşımlı yolculukta herkese şeffaflık sağlıyor
05.01.2023 10:50
251
A+
A-

Yeni çözüm, gerektiğinde aktif yardım sağlamak için görüntüleri kaydetmenin ötesine geçiyor

  • Farklılık yaratan özelliği: RideCare ile bildirim bir servis merkezi tarafından acil servislere gidiyor.
  • Cihaz, araç paylaşımı yapan sürücüler için özel olarak tasarlandı.
  • Bosch sensörleri, yapay zeka ve bağlanabilirlik uzmanlığı, RideCare destek çözümünün özellik setini etkinleştiriyor.

Stuttgart, Almanya / Las Vegas, NV, ABD – Paylaşımlı ekonomide paylaşımlı yolculuğun faydalarını deneyimlemek üzere, konforlu bir araç deneyimi için sürücü ve yolcu arasında ortak bir sorumluluk vardır. Anlaşmazlık durumunda şeffaflığı ve tarafsızlığı sağlamak için Bosch, araç paylaşımı için RideCare destek çözümü adı verilen yeni bir güvenlik uygulamasını sunuyor.

RideCare destek çözümü, paylaşımlı yolculuk için izleme ve şeffaflık sağlayan, araç paylaşımı yapan sürücülerin kullanımına yönelik bağlantılı bir akıllı kameradır. Çözüm, paylaşımlı yolculuk deneyimleri sırasında istenmeyen davranışları caydırmak için hem sürücüye hem de yolcuya hesap verme ve bir sorun olduğunda hızlı, uygun adımlar atılması konusunda imkan sağlıyor.

Araç paylaşımlı yolculukların büyük çoğunluğu olaysız geçse de, araç paylaşım sektörünün güvenlik raporları, pandemi sırasında araç paylaşımının azalmasına rağmen önemli sayıda saldırı bildirildiğini gösteriyor.

Bosch Mobilite Bilişim Çözümleri Başkanı Christoph Hartung, “Bosch RideCare destek çözümünü basit bir araç kamerasının ötesine taşıyan şey, gerektiğinde eğitimli servis merkezi uzmanları tarafından aktif yardım sağlayan bir hizmetle eşleştirilmiş olmasıdır.” dedi.

İlk kez CES® 2023’te tanıtılan ürün, Araç İçi Eğlence ve Güvenlik kategorisinde CES® 2023 İnovasyon Ödülleri En İyi İnovasyon ödülüne layık görüldü. 

Araç paylaşımı sürücüleri, tüm yolculukların RideCare destek çözümü aracılığıyla izlendiğini ve bir olayın meydana gelmesi durumunda güvenli bir şekilde buluta yüklendiğini bilerek araçlarını rahatlıkla kullanabilir. RideCare destek cihazının önündeki bir aydınlatma elemanı, sürücülerin ve yolcuların hizmetin aktif olduğunu bilmesini sağlayarak gönül rahatlığı ve caydırıcı bir etki yaratıyor.

Hartung, “Otonom araç paylaşımı hizmetleri ortaya çıkmaya devam ettikçe, RideCare destek çözümü gibi bir cihazlar yolculuk şeffaflığı ve güvenliği için daha da önemli hale geliyor.” dedi.

Araç paylaşımı yapan sürücüler için tasarlandı

RideCare destek çözümü, araç paylaşımı yapan sürücülerin ihtiyaçları ön planda tutularak tasarlanmıştır. Sürücüler, itibarlarını koruyabilmek ve bir sonraki sürüşe geçerek istedikleri sürüş hacmine ulaşabilmek için araçta meydana gelebilecek olası anlaşmazlıklara zamanında ve objektif çözüm arıyorlar.

Çözümün araç paylaşımı sürücüsünün deneyimine uymasını sağlamak için Bosch, kullanıcı araştırması yapmak ve ürün-pazar uyumunu doğrulamak üzere araç paylaşımı ve nakliye sürücüleri için lider bir iş uygulaması olan Gridwise ile iş birliği yapıyor. Gridwise, kazançlarını en üst düzeye çıkarmalarına ve iş performanslarını tek bir yerden takip etmelerine yardımcı olmak üzere araç paylaşımı ve nakliye sürücüleri için içgörüler sağlıyor.

RideCare destek çözümünden alınan veriler uçtan uca güvenli bir şekilde işlenir. Veriler cihazda şifrelenir ve bulutta güvenli bir şekilde saklanır. Video verileri, konum ve zaman damgası ile belgelenir ve anlaşmazlık durumunda kanıt olarak kullanılabilir. Hem sürücüler hem de yolcular açısından veriler, yürürlükteki veri gizliliği düzenlemelerine göre işlenir.

Sensörler güvenlik sağlıyor

Cihaz, paylaşımlı sürüşlerin izlenmesi için bir dizi sensöre sahiptir. Özellikle gece saatlerinde olmak üzere iç ve dış kamera, aracın hem içini hem de dışını görmenizi sağlar.

Bosch’un ses, video ve atalet ölçüm birimi verilerini kullanarak sensör birleştirme konusundaki uzmanlığı ve verileri analiz etmek için yapay zeka kullanımı, çekimlerin daha iyi yönetilmesini sağlamak için sürüşün başlaması ve durması gibi unsurların algılanmasını sağlar.

Cihaz ayrıca ayarlara müdahale tespiti ve uyarılar da dahil olmak üzere aktif sağlık kontrolleri sağlar. Akıllı algoritmalar, cihazın görüş alanı tehlikeye girerse veya engellenirse bu durumu tanıyabilir ve bir uyarı gönderebilir.

RideCare destek çözümü cihazına, sürücünün bir Bosch servis merkezine acil durum aramasını etkinleştirmek için basabileceği kablosuz bir SOS butonu eşlik eder. Araç mobil bağlantı menzili içinde olduğu sürece, eğitimli acil çağrı operatörleri 7/24 canlı olarak kullanılabilir ve bir çağrı alındığında araca bakabilir. Eğitimli bir Bosch temsilcisi, acil servislerle iletişime geçilmesi gerekip gerekmediğini belirlemek için RideCare destek cihazından bir kamera görüntüsüne erişebilir. RideCare destek çözümüyle iş birliği yapan servis merkezleri, sürücü tarafından işaretlenen bir durumu incelerken nesnel bir bakış açısıyla bilinçli kararlar vermek üzere eğitilmiştir.

RideCare destek çözümü, Bosch’taki uzmanlığı bir araya getiriyor

Bosch RideCare destek çözümünün en önemli farkı, uygun durumlarda aktif yardım sağlayabilen servis merkezi tarafından desteklenen hizmet olmasıdır. Bosch, 10 yılı aşkın deneyimiyle e-Çağrı hizmetleri alanında öncüdür. Bosch servis merkezleri tarafından desteklenen Bosch e-Çağrı çözümleri, dünya genelinde 15 markadan 27 milyondan fazla araçta bulunuyor. Şirket, 2012’den bu yana 11 milyondan fazla e-Çağrıyı kayda aldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı