DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bu Haziranda Mobilet'le Yerin Hazır!

Haziran ayında Mobilet’le etkinlik takvimi dolup taşıyor.

Bu Haziranda Mobilet'le Yerin Hazır!
24.05.2023 14:20
175
A+
A-

Haziran ayında Mobilet’le etkinlik takvimi dolup taşıyor. Kolay ve hızlı bilet satın almanın yanı sıra, kullanıcıların keşif, sosyal etkileşim ve paylaşım deneyimini tek bir platformda sunan Mobilet, haziranda çağdaş sanattan stand-up’a, müzikalden festivale, konserden tiyatroya birbirinden keyifli deneyimlere davet ediyor. Mobilet’te haziran etkinliklerinin bazıları şöyle;

Dada Salonda Haziran Programı

Okan Bayülgen’in İstanbul’a kazandırdığı sıra dışı gösteri mekânı Dada Salon, birbirinden keyifli deneyimlerin adresi olmaya devam ediyor. Büyük ilgiyle takip edilen Tutkum Boğuşmak Show1-4-16 ve 25 Haziran’da herkesi kahkaha tufanına davet ediyor. İlişkiler hakkında her hafta başka konuların tartışıldığı şovun 3 farklı kategorideki biletlerine Mobilet üzerinden ulaşılabiliyor. Dada Salon, 11 Haziran akşamı Şokopop’un özel sunumu ile Şokopop Quiz Night oynamaya ve popüler kültür bilginizi test etmeye davet ediyor.

Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’nın son oyunu Sette Cinayet14 ve 22 Haziran’da seyircilerle buluşuyor. Bir film setinde geçen hikâyede, ülkenin en önemli 3 kadın oyuncusu ile çekilen iddialı bir müzikalin, şehir dışındaki devasa setinde, çekimlerin son iki gününde, başrol oyuncularından biri aniden hayatını kaybeder. Büyük bir panik yaşayan set ekibi, çekimlerin muhakkak bitirilmesi gerektiğini söyleyen prodüktörün zoru ile yeraltı dünyasının en önemli temizlikçisini yardıma çağırır. Şimdi sıra, katili bulmaya, cinayeti temizlemeye ve çekimlerin tamamlanmasını sağlamaya gelmiştir.

Şarkılı, sözlü, gülmeli, eğlenmeli, karşılaştırmalı, sorgulamalı bir saçmalıklar çağı tarihinden geçmek için şehrin en sıra dışı gösterisine davetlisiniz. Serhat Kılıç ile Müzikoman 2 Haziran akşamı Dada Salon’da olacak. “Her Gece”, “Tavla” “Asuman Pansuman” “Bir Fotoğraf Çekinebilir Miyiz?” gibi unutulmaz şarkılarla hafızalara kazının Mirkelam3 Haziran’da Dada Salon’da hayranlarını coşturacak. Türkiye’nin en güçlü seslerinden Nükhet Duru, muhteşem performansıyla 10 Haziran akşamı Dada Salon’da müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak. Türkiye’nin ilk trans oyuncusu, sahne sanatçısı ve insan hakları aktivisti Ayta Sözeri7 ve 21 Haziran akşamı unutulmayacak bir performansla Dada Salon Kabarett’e konuk oluyor. Kendine özgü sesi ve güçlü yorumuyla müzikal kariyerinde emin adımlarla ilerleyen, sahnelerin sevilen ismi Ayla Balyemez, “Karışık Kaset” konseriyle 17 Haziran akşamı, müzikseverlerin kulağının pasını silmeye geliyor.  Sevilen oyuncu Hakan Meriçliler, Tanju Okan şarkıları ile 15 Haziran‘da Dada Salon Kabarett’de romantik bir akşam yaşatacak.

Müzik ve doğa bir arada 

Doğa Sporları ve İyi Müziği Bir Araya Getiren WOLFEST’23, 9 -10 -11 Haziran tarihlerinde, Jack Wolfskin ana sponsorluğunda, Kilyos Doğada Yaşam Okulu’nda gerçekleştiriliyor. Can Bonomo, Evdeki Saat, Deniz Sipahi ve Bedük gibi isimlerin sahne alacağı festivalde kamp, spor ve iyi müzik bir arada olacak.

Ukraynalı Rock Grubu Okean Elzy, “Help for Ukraine” Turnesiyle İstanbul’da

Ünlü Ukraynalı rock grubu Okean Elzy, “Help for Ukraine” turnesi kapsamında 11 Haziran Pazar akşamı saat 21.00’de İstanbul’da Maximum UNIQ Açıkhava’da sahne alacak. Geliri savaştan etkilenen çocuklara, sağlık kurumlarına ve Ukrayna savunucularına yardım etmek için kullanılacak olan konserin biletlerine Mobilet’ten ulaşılabiliyor.

1994 yılında Ukrayna’nın Lviv kentinde kurulan ve ilk konserlerini 1995 yılında Lviv Opera Tiyatrosu’nun karşısında veren grubun, bugüne kadar imza attığı 11 albüm ve 20’den fazla tekli bulunuyor. Kendi dillerinde yazdıkları şarkılarıyla, sadece kendi ülkelerinde değil, dünyanın dört bir yanında geniş bir hayran kitlesine sahip olan Okean Elzy, öze dokunan eşsiz sound’u ile dikkat çekiyor. Müziğiyle dinleyenleri yakalamayı, birleştirmeyi başaran grup, daha önce Polonya, Almanya, Kanada, ABD, İngiltere, Avustralya başta olmaz üzere birçok ülkede verdiği konserlerle adından sıkça söz ettiriyor. Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesine sahip olan grubun İstanbul konseri için Mobilet’te “yerin hazır”!

Kendine Has Babylon Soundgarden, 24-25 Haziran’da Yapı Kredi bomontiada’da

Kendine Has’ın sunduğu Babylon Soundgarden, Pozitif deneyimi ile 24- 25 Haziran‘da yeniden Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşiyor. Yapı Kredi bomontiada’nın dört tarafını hem müzik hem de birbirinden farklı deyimlerle dolduracak festivalde katılımcılar, etkinliğe özel hazırlanmış menülerin tadını çıkarma imkânı da bulacak.

İki güne yayılacak festival boyunca Athena, Melike Şahin, Can Bonomo, Islandman, Aga B, Kolektif İstanbul, Deli Bakkal, Bahr, Su Sonia, Yalnayak ve Efza müzikseverlerle buluşacak. Turkish Edits, Radyo Eksen DJ’leri Gülşah Güray, Güven Yıldız, Gülşah Turgut ve Nikki Wild, Eray Düzgünsoy ve Undomondo ise Babylon ve avludaki keyifli DJ setleriyle festival ruhunu gün boyu sürdürecek.

Çağdaş Sanat Haziranda İstanbul’da 

Türkiye’deki çağdaş sanatın büyümesine odaklanan sanat fuarı CI Bloom, ikinci edisyonuyla 1 – 4 Haziran 2023 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.  

CI Bloom bu yıl, genişletilmiş bir programla kâr amacı gütmeyen yaratıcı endüstriler için de bir buluşma noktası olmaya devam ediyor. Bölgenin yeni nesil sanatçılarını ve sanat profesyonellerini bir araya getirecek olan fuar, Borusan Otomotiv BMW Türkiye, Paribu ve LG OLED evo partnerliğinde gerçekleştirilecek. 

İstanbul Haziran’da Müzikle Dolup Taşacak

46 yıldır dillerden düşmeyen şarkılarıyla ülkenin en sevilen gruplarından biri olan Yeni Türkü, 2 Haziran akşamı IF Performance Hall Beşiktaş’ta müzikseverlerle buluşacak. 

90’lardan bu yana sevilen şarkılarıyla tanınan Ayna, 2 Haziran akşamı Beylikdüzü Mask Beach’te sevenleriyle buluşuyor. 

Türk pop müziğinin en iyi kadın yorumcularından Yıldız Tilbe, en sevilen şarkılarını seslendirmek için Vigor organizasyonu ile 12 Haziran akşamı Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde! Yıldız Tilbe’nin dillere pelesenk olan şarkıları ve güçlü yorumuyla hafızalara kazınacak bu etkinlik için Mobilet’te “yerin hazır.”

Tenor Aykut Yılmazbahar sevincini ve aşkı anlatan lied, napoliten, latin ve dünya müziklerinden seçme şarkılar, türküler ve sanatçının ilk kez seslendireceği şarkılardan oluşan zengin bir repertuvarla 6 Haziran akşamı Sahne Dragos’a konuk oluyor. Şarkıların katılımcılarla birlikte söyleneceği bu interaktif konserde sanatçıya piyanist Senay Yılmaz eşlik ediyor.  

Mahmut Orhan gelenekselleşen, dillere destan orkestral şov geleneğini bozmuyor ve şimdiye dek hazırlanan en büyük canlı orkestral performansını, Epifoni ve Robin Music organizasyonunda, 9 Haziran’da KüçükÇiftlik Park’da sahneye koyuyor. Yılda sadece 1 kez gerçekleşen bu özel projenin ilk perdesinde, Tolga Taviş yönetimi ve Tolga Bilgin koordinasyonundaki dev senfoni orkestrası, sanatçının klasikleşen hitlerinin yanı sıra yeni aranjmanları ile sürpriz sanatçıların eşlik edeceği müzikal bir serüven sunacak. Etkinliğin ikinci perdesinde ise Mahmut Orhan DJ setinin başına geçerek müzik ziyafetini görsel bir şölen ile zirveye taşıyacak. 

Pop ve caz müziğin ünlü isimlerinden, on parmağında on marifet sanatçı Jehan Barbur, akustik konseriyle 13 Haziran’da Trump Sahne’ye geliyor. 2002 yılından bu yana profesyonel müzik kariyerine devam eden Barbur, berrak sesi ve söylediği şarkılarla milyonların gönlüne taht kurmaya devam ediyor. 

İlk albümü “Punks Not Dead” ve sonuncusu “Fuck the System” ile 40 yıldır varlığını sürdüren The Exploited, 14 Haziran‘da İstanbul’da “Beat The Bastards”, “Army Life” ve “Dogs of War” gibi dillere marş olmuş şarkılarını IF Performance Hall sahnesinde çalacak. Şarkı isimleri ve mohawklı kafatası tasarımları da sokak sanatçılarına ilham veren İskoç grup, dizginlenemeyen enerjileri, sarsılmaz idealleri ve karşı konulamaz punk marşlarıyla unutulmaz bir performansa daha imza atacak.

Fransa’nın en gizemli ve en parlak yıldızlarından biri olan ZAZ, 16 Haziran‘da Volkswagen Arena’da “Organique Tour” kapsamında büyük bir solo konserle sahne alacak. Puslu ve duygu yüklü sesi ile tanıdığımız ZAZ, “Je veux”, “Qué vendrà”, “Si jamais j’oublie” ve “On ira” şarkılarıyla baş döndürücü bir başarı yakaladı. Toplamda 5 albüm yayınlayan ZAZ, devasa konser salonlarında, Paris’in efsanevi kafelerinde, Londra’nın ve Paris’in meşhur sahnelerinde performans sergiledi ve birçok prestijli müzik ödülünün de sahibi oldu. Sevgi, samimiyet ve içtenlik dolu bu konserin biletlerine Mobilet’ten ulaşılabiliyor.

Sevilen sosyal medya fenomenleri Asya Vivi ve Kim Jino, bir konser ve tanışma etkinliği ile 25 Haziran’da Taksim Dorock XL Venue’de! White Entertainment organizasyonuyla gerçekleşecek bu etkinlikte Kim Jino’nun muhteşem dans performansının yanı sıra hem kendi şarkıları hem de coverları ile katılımcılara unutulmaz bir gün yaşatacak. Asya Vivi ve Jino’nun fan meetinginin de olacağı bu etkinlikte çeşitli Kore ürünlerinin yer alacağı stantlar da olacak. 

Dans, Müzik ve Moda World of Dance’te Bir Arada

NBC’nin düzenlediği hit yarışma serisi “World of Dance” 2. kez Türkiye’de. Los Angeles’taki tek bir etkinlikten dünyanın en iyi dans ekiplerinin yer aldığı dünyaca ünlü bir dans yarışmasına dönüşen, 30’dan fazla ülkenin dahil olduğu World of Dance’in Türkiye etabı, 23 Haziran 2023’te JJ Arena’da gerçekleşecek. Dans, dil, müzik, moda ve yaşam tarzında yepyeni kapılar açan World of Dance Türkiye etkinliğine yarışmacı ekiplerin yanı sıra izleyici olarak katılmak da mümkün. Tüm kategorilerdeki biletlere Mobilet’ten ulaşılabiliyor.

İlklerin ve teklerin sanatçısı Steve McCurry İstanbul Sinema Müzesi’nde

Steve McCurry’nin en kapsamlı sergisi “Fotoğrafçı” İstanbul Sinema Müzesi’nde katılımcılarla buluşmaya devam ediyor. National Geographic Dergisi’nin 1985 Haziran sayısında “Afghan Girl” (Afgan Kızı: Şarbat Gula) başlığıyla yayımladığı fotoğrafla dünya çapında bir üne kavuşan Steve McCurry, sergisinde zeki bir gözle sunduğu form ve renkler, şekil ve simetrilerle başka dünyaların içine açtığı pencereler sunuyor. Sanatçının son 30 yılda dünyanın farklı birçok yerinde çektiği en çok bilinen ve hatırlanan 51 çalışmasını bir araya getiren sergi, haziran ayı boyunca ziyaretçilerini bekliyor. 

Süreyya Operası’nda Tadına Doyulmayacak Etkinlikler

Süreyya Operası haziran ayında da birbirinden değerli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kadıköy’ün tarihi Süreyya Binası, 3 Haziran’da Kurukahveci Mehmet Efendi sponsorluğunda yapılan Kahve Konserleri kapsamında, İstanbul Oda Orkestrası “Sezon Kapanış Konseri”nde şef Teresa Satalino yönetiminde viyola sanatçısı Anna Serova’yı ağırlayacak. 4 Haziran’da ise saat 20.00 ve 21.30’daki iki seansta, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı imzasıyla Cristoph Willibald Gluck’un “Kadının Fendi Kadıyı Yendi” adlı operası iki farklı kast ile sahne alacak. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrasını Doç. Batuğhan Uzgören yönetiyor, operayı Suat Arıkan sahneye koyuyor. 

Haziranda Sahneler Dopdolu

Sinema eleştirmenleri tarafından bir başyapıt olarak kabul gören, 1988 yılında Emir Kusturica’nın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı Çingeneler Zamanı filminin uyarlaması niteliği taşıyan “Çingeneler Zamanı Müzikali” tekrar sahnede seyircisiyle buluşuyor. 1980’lerin Yugoslavya’sında her daim neşe ile yaşayan ancak yüzlerine baktığımızda her bir çizgide hüzünlerini görebildiğimiz çingenelerin aşkları, ayrılıkları, neşeleri, acıları Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosunun prodüksiyonu ile 1 Haziran’da Trump Sahne’de olacak. 

TuzBiber’in en iyi komedyenlerinin 15’er dakika sahne aldığı TuzBiber 6’lı şovu; her çarşamba olduğu gibi 7 ve 14 Haziran’da da Yapı Kredi bomontiada b- Sahne’de. Sürpriz programı kaçırmak istemeyenler için Mobilet’te yeriniz hazır.

Vasıf Öngören’in kaleminden Zengin Mutfağı, 14 ve 15 Haziran’da Maximum UNIQ Hall’da tiyatro severlerle buluşuyor. Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını konu alan oyunda ilk kez 1978 yılında İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

Korkularından başka silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar mücadele ettiği bir kavga. Usta edebiyatçı Oğuz Atay’ın kaleminden sahneye uyarlanan ve Doğukan Uludağ’ın yönetmen koltuğunda oturmasının yanı sıra tek kişilik performansı ile göz doldurduğu “Korkuyu Beklerken” oyunu 24 Haziran saat 16.00’da Mall of İstanbul Moi Sahne’de.

Extra Gastronomy Katılımcıları Bekliyor

İstanbul’un en iyi gastronomi noktaları, miksolojinin organik hali, müzik, sanat, eğlence ve workshoplar ile iki gün boyunca tadı damağınızda kalacak bir festival deneyimi Extra Gastronomy by Brothers’ta katılımcıları bekliyor. 2018’den beri food market konseptiyle bambaşka gastronomi deneyimlerine ev sahipliği yapan Extra Gastronomy by Brothers, bu yıl da eşsiz deneyimler sunmak için 17-18 Haziran tarihlerinde Swissotel by Bosphorus @Chalet Garden’da! 

Festivalin ilk gününde sürpriz isimlerle gastronomi söyleşileri, workshoplar ve çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapacak olan festivalin akşamında en sevilen şarkılarıyla Yalın sahne alacak. Festivalin ikinci gününde ise birbirinden keyifli gastronomi sohbetleri ve eğlenceli aktiviteler devam ederken, akşamında sahne alacak sürpriz isimle beraber lezzete, gastronomiye, eğlenceye ve müziğe doyulacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı