DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“Bugün Var, Yarın Yok Olmasın!” National Geographic Ekranlarında!

Boyner, iyilik projelerine bir yenisini daha ekleyerek National Geographic ile “Bugün Var, Yarın Yok Olmasın!” projesini başlatmış ve Sarıkamış Ormanları’ndaki doğal yaşamı desteklediğini açıklamıştı.

“Bugün Var, Yarın Yok Olmasın!” National Geographic Ekranlarında!
27.10.2022 11:30
287
A+
A-

Boyner, iyilik projelerine bir yenisini daha ekleyerek National Geographic ile “Bugün Var, Yarın Yok Olmasın!” projesini başlatmış ve Sarıkamış Ormanları’ndaki doğal yaşamı desteklediğini açıklamıştı. KuzeyDoğa Derneği’nin Sarıkamış Ormanları’ndaki doğal yaşamın korunması için gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan belgesel anlatımlı kısa video şimdi 1 ay boyunca National Geographic ve National Geographic WILD ekranlarında izleyici ile buluşuyor.   

 

İyiliği yayma vizyonuyla projeler gerçekleştiren ve geçtiğimiz ay National Geographic ile de anlamlı bir projeye imza atan Boyner, National Geographic ile yürüttüğü “Bugün Var, Yarın Yok Olmasın!” projesi ile Kars Sarıkamış’taki yaban hayatı korunma çalışmalarına destek oluyor. 

 

Projeye 2006 yılından bu yana Sarıkamış Ormanları’nda bilimsel çalışmalar gerçekleştiren KuzeyDoğa Derneği kurucusu ve National Geographic Kâşifi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu liderlik ediyor. Bölgedeki yaban canlılarına takılan takip cihazları sayesinde, yaban hayat sakinlerinin yaşam alanlarının haritaları çıkarılarak sürdürülebilir bir doğal yaşam için gerekli çalışmalar yürütülüyor.  Takip cihazı takılan bozayı “Şimal”, kurt “Ateş”, vaşak “Hazan” da bu projenin önemli birer parçası. 

 

Boyner ve National Geographic’in, herkesi bu anlamlı projeye dahil etmek ve “iyiliği” çoğaltmak için hazırladığı özel kapsül koleksiyonun satışından elde edilecek gelir de KuzeyDoğa Derneği’nin Sarıkamış Ormanları yaban hayatı koruma projesine aktarılıyor. 

 

Projeye özel belgesel anlatımlı kısa video National Geographic’te!

İnsan baskısının yaban hayatındaki olumsuz etkisini göstermek ve doğal alanların korunması için farkındalığı artırmak amacıyla projeye özel olarak hazırlanan belgesel anlatımlı kısa video ise doğadaki canlıları ve onların yaşadığı çevreyi korumanın gerekliliğini anlatıyor. Boyner katkılarıyla hazırlanan belgesel anlatımlı kısa video bir ay boyunca National Geographic ve National Geographic WILD’da yayınlanmaya devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı