DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bursa İnegöl Kültür Şöleni’nde 1 Milyon Kitap Okuyucu İle Buluştu

Köftesi ve mobilyası ile ünlü olan Bursa’nın İnegöl ilçesinde kitap şöleni başladı… İnegöl Belediyesi’nin 6’ıncısını düzenlediği İnegöl Kitap Günleri, kapılarını ziyarete açtı.

Bursa İnegöl Kültür Şöleni’nde 1 Milyon Kitap Okuyucu İle Buluştu
06.11.2022 18:10
230
A+
A-

Köftesi ve mobilyası ile ünlü olan Bursa’nın İnegöl ilçesinde kitap şöleni başladı… İnegöl Belediyesi’nin 6’ıncısını düzenlediği İnegöl Kitap Günleri, kapılarını ziyarete açtı. Kültür şöleni havasında geçen kitap günleri kapsamında; 100’ü aşkın yayınevi ve yazar kitapseverlerle buluşurken, söyleyişiler ve yazarların imza günleri de düzenlenecek.

 

İnegöl Belediyesi, bir yandan şehri imar ederken bir yandan da gelecek nesillerin sağlam temeller üzerinde gelişimini sürdürmesi adına insana yatırım yapıyor. Bu kapsamda 2017 yılında ilki düzenlenen İnegöl Kitap Günleri, İnegöl’de bu yıl 6’ncı kez kapılarını açtı.  9 gün boyunca sürecek İnegöl Kitap Günleri kapsamında 100’ü aşkın yazar ve yayınevi ile 1 milyonu aşkın kitap, kitapseverlerle buluşuyor.

 

KAMPANYALAR DÜZENLENECEK

Sadece İnegöl değil çevre il ve ilçelerden de yoğun ilgi gören, her yıl on binlerce ziyaretçi ağırlayan İnegöl Kitap Günleri etkinliğine ilçede eğitim gören 40 bin anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencisi, İnegöl Belediyesi’nin ücretsiz servisleriyle taşınacak. Her öğrencinin bu etkinlikten faydalanması adına tüm kademelerde okullarla iş birliği yapılarak öğrencilerin katılımı sağlanacak. Aynı zamanda yayınevleri 9 gün boyunca uygun fiyatlarla herkesin kitaba ulaşması adına kampanyalar düzenleyecek.

 

Adeta bir kitap şöleni havasında gerçekleşecek olan 9 günlük Kitap Günleri etkinliği, düzenlenen törenle MODEF Fuar alanında kapılarını ziyaretçilerine açtı. İmza günleri ve söyleşilerle yazarların vatandaşlarla buluşacağı etkinliğin açılışına, İnegöl ve Bursa protokolü yoğun ilgi gösterdi.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da açılış töreninde konuklara hitaben yaptığı konuşmasında Kitap Günleri Fuarına ilişkin bilgiler verdi. Başkan Taban, şöyle konuştu: “İnegöl Belediyesi olarak 6’ncısını gerçekleştirdiğimiz Kitap Günlerimizin açılışını gerçekleştirdik. 9 gün sürecek olan organizasyonda, kitapseverlerimizi yazarımız ve kitaplarla buluşturmuş olacağız. Bu gördüğünüz organizasyon içerisinde 100’ü aşkın yayınevi ve yazarla, 1 milyonu aşkın kitapla İnegöl halkımızı buluşturmuş oluyoruz. 13 Kasım Pazar gününe kadar bu etkinlik devam ediyor olacak.” “100 kitaptan oluşan 5 dev kitap kulemiz var. Bunu da sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapacağımız çekilişle hediye edeceğiz.”

 

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ise “6. İnegöl Kitap Günlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Belediyemizin düzenlediği önemli kültür sanat etkinliklerinden biri bu organizasyon. Burada binlerce kitap ve söyleşi imkanı gençlerimizle, İnegöl halkıyla buluşacak. Biz şehirlerimizin sadece fiziki ihtiyaçlarını gidermek, altyapı ve üstyapısını imar etmekle değil, burada yaşayan insanların, geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilgi ve kitapla donanımlı şekilde yetişmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile 6. Kitap Günlerinin açılışı yapıldı. Açılış sonrası kitap stantlarını gezen protokol üyeleri ve kitapseverler, 1 milyonu aşkın kitabın yer aldığı fuar alanında eserleri ilgiyle inceledi. Açılışın onur konuğu Şair Nurullah Genç tarafından söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi sonrası kitaplarını imzalayan Nurullah Genç’e Kaymakam ve Belediye Başkanı Alper Taban tarafından plaket takdimi yapıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı