DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Büyük Altay Futbol Akademisi Genç Yetenekleri Bekliyor

BÜYÜK ALTAY FUTBOL AKADEMİSİ GELECEĞİN MİLLİ SPORCULARINI YETİŞTİRECEK   Türk futbolunun uluslararası alanda gösterdiği başarılardan ilham alarak sporu seven ve futbola gönül veren çocuk ve gençleri profesyonel futbol hayatına kazandırma hedefiyle yola çıkan, Altay Spor Kulübüne bağlı Altay Spor Okullarının bir şubesi olan, Büyük Altay Futbol Akademisi, İzmir’de faaliyetlerine başladı.

Büyük Altay Futbol Akademisi Genç Yetenekleri Bekliyor
13.09.2022 14:00
465
A+
A-

BÜYÜK ALTAY FUTBOL AKADEMİSİ GELECEĞİN MİLLİ SPORCULARINI YETİŞTİRECEK

 

Türk futbolunun uluslararası alanda gösterdiği başarılardan ilham alarak sporu seven ve futbola gönül veren çocuk ve gençleri profesyonel futbol hayatına kazandırma hedefiyle yola çıkan, Altay Spor Kulübüne bağlı Altay Spor Okullarının bir şubesi olan, Büyük Altay Futbol Akademisi, İzmir’de faaliyetlerine başladı. Düzenlenen törende konuşan Akademinin Kurucu Başkanı Cemil Has, amaçlarının gençlerin kabiliyetlerini geliştirmek için gerekli alt yapıyı oluşturmak; önce Altay Spor Kulübü’ne sonra milli takıma sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi.

 

Spora gönül veren çocuk ve gençleri profesyonel futbol hayatına kazandırmak hedefiyle yola çıkan Büyük Altay Futbol Akademisi, İzmir’de faaliyetlerine başladı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen törende ilk antrenmanlarına çıkan minik sporcular, gelecek vadederken; aileleri de onları ilgiyle izledi. Gerçekleştirilen özel programda sporcular, sporcu aileleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Büyük Altay Futbol Akademisi’nin Kurucu Başkanı Cemil Has, Türk gençlerinin fırsat verilirse çok büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını söyledi. Başkan Has, “Akademimizi kurmaktaki öncelikli amacımız, öğrencilerimize yeni bilgi ve beceriler kazandırmak ve onların gelişimlerini sağlamaktır. Sorumluluk sahibi ve ahlaklı bireyler olarak yeteneklerini üst düzeye taşıyan çocuklarımızın lisanslı birer futbolcu olmalarına yardımcı olmaktır. Elbette dileğimiz ve hedefimiz; onların profesyonel futbol hayatlarına adım atmalarıdır. Bu noktada, bize her zaman yol gösteren ve destek olan Altay Spor Kulübü başta olmak üzere; diğer spor kulüplerine ve hatta milli takımımıza, bu çocuklarımızı kazandırmaktır” diye konuştu.

 

TEKNİK EKİBİMİZE GÜVENİYORUZ

Büyük Altay Futbol Academy’de sporcuların eğitimine de önem verdiklerini aktaran Başkan Has, “Sporcularımızın yeteneklerini geliştirecek ve potansiyellerini en üst seviyeye taşıyacak altyapı imkanına ve deneyimli bir kadroya sahibiz. Bu süreçteki önceliğimiz çocuklarımıza sporu sevdirmek ve sporcu ruhunu aşılamak; bilişsel ve kolektif zekâlarının gelişimini desteklemektir. Tamamı deneyimli futbolculardan oluşan ve UEFA lisanslı üst düzey antrenör kadromuz, sporcularımıza teknik bilgi ve yetkinlik vermek için çalışacaklar. Akademimizin Teknik Sorumlusu Alp Ergin, Baş Antrenörümüz Mehmet Akçagün, Antrenörümüz Volkan Özkalyoncu, Kaleci Antrenörümüz Erkan Tabak ve Pilates Eğitmenimiz Sebahat Güven’den oluşan güçlü teknik kadromuza güveniyoruz” ifadesinde bulundu.

 

“GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYA SAHİBİZ”

Sahip oldukları altyapı imkanları ile öğrencileri profesyonel spor hayatına en iyi şekilde hazırlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Has, Teknik kadronun yanı sıra altyapıya da önem verdiklerini ifade ederek, “Son teknoloji ile donatılmış antrenman ekipmanlarımızı sporcularımızın yaşlarına ve fiziksel özelliklerine göre kabiliyetlerini en üst seviyeye taşıyacak şekilde belirledik. Haftalık, aylık ve yıllık antrenman programlarımızı ise çağdaş futbolun gereksinimleri gözetilerek planladık” dedi.

 

“SPORU VE SPORCUYU DESTEKLİYORUZ”

Akademi programlarında sporcuların kişisel gelişimlerine de dikkat ettiklerini kaydeden Başkan Has, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sporcunun fiziki özelliklerini ve kabiliyetini geliştirmek kadar; onların zihnen de hazırlıklı olması bizim için önem taşımaktadır. Bu sebeple alanında uzman bir pedagogumuz, çocuklarımızın haftalık gelişimini takip edecek ve onlara destek olacaktır. Ayrıca verilecek psikolojik destek sayesinde, sporcularımızın maç atmosferinde tribündeki seyircinin olumlu/olumsuz baskısını kontrol etme alışkanlığını da kazanması amaçlanmaktadır. Üzerinde özellikle durduğumuz bir konu da gelişim çağında olan sporcularımızın sağlıklı şekilde beslenmesidir. Bu noktada alanında son derece yetkin olan ve akademik bilgisi ile öğrencilerimize en doğru bilgiyi vereceğine inandığımız Dr. Murat Balanlı ile yol almaktayız.

 

Ayrıca sporcularımızın ayak sağlığına da önem veriyor, ortopedi birimimiz ile koordineli çalışıyoruz. Yaptığımız ‘Yürüme Analizi Testi’ sonucunda gerekiyorsa kişiye özel tabanlık önerisinde bulunuyoruz. Bu test ile gelişim çağında ortaya çıkabilecek yürüme bozukluklarının önüne geçmeyi, sporcularımızın sakatlık riskini en aza indirmeyi ve performanslarını yüzde 100 açığa çıkarmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.”

 

YABANCI DİLDE EĞİTİM

Küreselleşen dünyada yabancı dil öğrenmenin sporcular açısından gerekli olduğunun altını çizen Başkan Has, “Bu gerçekliğin dilinin ise İngilizce olduğunu görüyoruz. Bu noktada futbolcularımızın uluslararası müsabakalarda kendilerini doğru ifade edebilmelerini önemsiyoruz. Profesyonel sporculuk hayatına geçişte; hem saha içinde yabancı uyruklu futbolcularla iletişim kurmak hem de yurtdışında spor hayatlarını başarıyla sürdürmek için futbol terminolojisini İngilizce de bilinmesi gerekiyor. Dolayısıyla İngilizce öğretmenimiz ile çocuklarımıza İngilizce futbol terminolojisi eğitimi vermeyi hedefliyoruz” ifadesinde bulundu. Konuşmaların ardından sporcular, antrenmanlarına çıkarken; veliler de sportif faaliyetleri yakından izledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı