DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Büyükşehir, 23 Nisan heyecanını Defneli çocuklarla yaşayacak

Büyükşehir’in Hatay’da inşa ettiği çadır kentte çifte bayram yaşanacak.

Büyükşehir, 23 Nisan heyecanını Defneli çocuklarla yaşayacak
18.04.2023 15:20
235
A+
A-

Büyükşehir’in Hatay’da inşa ettiği çadır kentte çifte bayram yaşanacak. Büyükşehir, Defneli çocukların bayram heyecanını yaşaması için her ayrıntıyı düşündü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanını, asrın felaketini yaşayan Hatay’ın Defne ilçesindeki çocuklarla birlikte yaşayacak. 23 Nisan heyecanına heyecan katacak etkinlikler, 20-23 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi’nin depremin ilk günlerinden itibaren kurduğu Defne’deki çadır kentte gerçekleştirilecek. Çocuklar bu sayede çifte bayram yaşayacak.

 

HER ŞEY DEFNE’DEKİ ÇOCUKLAR İÇİN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın Defne ilçesinde gerçekleştirilecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için uzun zamandır titizlikle çalışıyor. Büyükşehir’in afetin ilk günlerinden itibaren yardım ve kardeşlik elini uzattığı Defne, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle dolup taşacak.

 

HATAY 23 NİSAN PROGRAMI

Hatay’da gerçekleştirilecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 21-22-23 Nisan tarihlerinde Ramazan Bayramıyla birleştirilmiş 3 günlük bir organizasyon yapılması planlandı. Organizasyon için çadır kentte bir performans sahnesi kurulacak ve uygun alanlara şişme oyun grupları yerleştirilecek. Program boyunca animasyon ekipleri, çocuklar için renkli gösteriler gerçekleştirecek. Ayrıca ikramlıklar dağıtılacak. 

 

KUTLAMALAR ARİFE AKŞAMINDAN BAŞLAYACAK

Bölgedeki 23 Nisan kutlamaları 20 Nisan Perşembe akşamı Ramazan Bayramının arifesinde başlayacak. Arife günü akşamı çadır kentte konaklayanlara şeker ve kolonyadan oluşan bayram kutusu dağıtımı yapılacak. Ertesi gün bayram sabahı ile birlikte çocuklar bayramlaşmak üzere alana davet edilecek. Alanda toplandıktan sonra jonklörler, animasyon ekipleri ve çocukların yer aldığı kortej oluşturulacak. Çocuklar kortejde çadırları ziyaret ederek geleneksel olarak bayram şekeri toplayacak. Çocuklar şeker toplarken kortej ekibi de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın adına vatandaşlara bayram çikolatası ikram edecek.

 

SAHNE ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Aynı gün bayramlaşma etkinliklerinin ardından sahne performansları başlayacak ve çocuklar kendileri için kurulan özel atölyelerde neşeli vakit geçirecek.

 

LEMİ FİLOZOF VE ONUR EROL SAHNE ALACAK

21 Nisan Cuma günü etkinliklerinde çocukların çok sevdiği Lemi Filozof sahne alacak ve çocuklar için en güzel gösterilerinden birini gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra sevilen sanatçı Onur Erol en güzel şarkılarını Defne’deki çocuklar için seslendirecek.

 

VE BÜYÜK GÜN 23 NİSAN

Etkinliklerin en anlamlı günü olan 23 Nisan’da ise Hatay Defne Çadır Kent adeta çocuk sesleriyle çınlayacak. Gökçe Kurt Elitez gerçekleştireceği masal saatiyle en güzel masalları çocuklar için anlatacak. Ayrıca Niloya Çocuk Müzikali de yine 23 Nisan neşesine neşe katacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı