DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Büyükşehir'in “Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi Şimdi Ereğli ve Karapınar'da

Konya Büyükşehir Belediyesinin “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi kapsamında Meram ve Karatay’daki ilkokul 3.

Büyükşehir'in “Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi Şimdi Ereğli ve Karapınar'da
11.05.2023 14:40
189
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesinin “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi kapsamında Meram ve Karatay’daki ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği yüzme eğitimlerine Ereğli ve Karapınar ilçeleri de dahil edildi. 

Her iki ilçede de ilgi gören eğitimlere 2 binin üzerinde öğrenci katılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi merkez dışındaki ilçelerde de çocuklarla buluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan “Spor Konya” tarafından ilkokul 3.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen organizasyon merkez Karatay ve Meram’dan sonra şimdi de Ereğli ve Karapınar ilçelerinde faaliyetlerine başladı. 

2 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ KATILIYOR
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimler Konya Büyükşehir Belediyesinin Ereğli ve Karapınar’a kazandırdığı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzlarında gerçekleştiriliyor. 
Ereğli’de 24 okuldan toplam 1.600 öğrenci, Karapınar’da ise 11 okuldan 500 öğrencinin kayıt yaptırdığı proje uzman eğitmenler eşliğinde altı hafta sürecek. 

Projeye kayıt yaptıran çocukların yüzme esnasında kullandığı; çanta, bone, havlu gibi ekipmanlar ise Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere ücretsiz olarak veriliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı