DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Canik 2023 Kültür ve Sanat Sezonu'ndan Görkemli Açılış

Başkan Sandıkçı: “Gönül dilini ailemizde hâkim kılmalıyız” Canik Belediyesi’nin ilçedeki vatandaşları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturduğu ‘Canik 2023 Kültür ve Sanat Sezonu’ kapsamında yazar Merve Gülcemal ilçede vatandaşlarla bir araya geldi.

Canik 2023 Kültür ve Sanat Sezonu'ndan Görkemli Açılış
25.12.2022 14:00
316
A+
A-

Başkan Sandıkçı: “Gönül dilini ailemizde hâkim kılmalıyız”

Canik Belediyesi’nin ilçedeki vatandaşları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturduğu ‘Canik 2023 Kültür ve Sanat Sezonu’ kapsamında yazar Merve Gülcemal ilçede vatandaşlarla bir araya geldi. Yazar Merve Gülcemal tarafından Canik Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Peygamber İzinde Aile Olmak’ konulu konferansa yüzlerce vatandaş katıldı.

“Sevgi içerisinde aile bağlarımızı sürdürmeliyiz”

Programda gerçekleştirdiği konuşmada aile bağının güçlü bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin önemini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Toplumun temelini aile oluşturur. Ailemize sımsıkı sarılmalı, sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış içerisinde aile bağlarımızı sürdürmeliyiz. Aile temeline zarar verecek her türlü davranıştan kendimizi sakınmamız, böylesi ortamların ailemize hâkim olmasını engellemeliyiz. İyilik, güzellik ve anlayışın hâkim olduğu bir aile, huzurlu ve örnek bir toplumu oluşturur. Sağlam temeller üzerine birbirine bağlı bir aile yapısı içerisinde yetişen çocuklar ise yaşamlarını daha huzurlu sürdürür. Güzel bir ailenin içerisinde yetişen yavrularımız tıpkı bir ayna gibi ileri de kendi ailesine aynı davranışı yansıtır” dedi.

“Peygamber Efendimizi örnek almalıyız”

Aile bağlarını güçlü tutmak ve korumak için Peygamber’in ailesine karşı olan ilgisinin örnek alınması gerektiğini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, “Peygamber Efendimiz ‘Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım’ hadisi şerifi ile aile bağlarını güçlü tutmak ve korumak için en doğru örneğin kendisi olduğunu bizlere bildirmiştir. Bizler doğru bir aile yapısı için Peygamber Efendimizi örnek almalıyız. Peygamber Efendimiz ailesinin üzerinden hiçbir zaman ilgisini ve sevgisini eksik etmez, onlarla birlikte vakit geçirir, sohbet eder ve şakalaşırdı. Ailesi ile birlikte istişarelerde bulunur, eğitimler verirdi. Peygamber Efendimizin ailesine olan ilgisini ve yaşam biçimi örnek almalı kendi hayatımızda tatbik etmeliyiz. Gönül dilini ailemizde hâkim kılmalıyız. Unutmayalım ki, bizler aile bağlarımızı güçlü tutmaz, ailemizin dağılmasına müsaade edersek,  toplumumuzun gözlerimizin önünde yok olup gittiğine şahitlik etmek zorunda kalacağımız maalesef bir gerçektir” ifadelerine yer verdi.

Programa Yoğun İlgi

Yazar Merve Gülcemal tarafından gerçekleştirilen ‘Peygamber İzinde Aile Olmak’ konulu konferans vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yazar Merve Gülcemal’in ayet, hadis ve kıssalarla ‘Peygamber ve aile yaşamı’,’ aile bağlarının korunması’, ‘doğru aile yapısı içerisinde çocuk yetiştirmek’ konu başlıklarında anlattıkları katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Yazar Merve Gülcemal vatandaşlar tarafından yöneltilen soruları cevapladı.

Canik Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Eşi Selma Sandıkçı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Program Başkan İbrahim Sandıkçı ve Eşi Selma Sandıkçı’nın yazar Merve Gülcemal’e hediye takdiminin ardından son buldu.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı