DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Canik’te Dünya Temizlik Günü Etkinliği

Canik Belediyesi,  ilçede Dünya Temizlik Günü Etkinliği düzenledi.

Canik’te Dünya Temizlik Günü Etkinliği
19.09.2022 16:50
250
A+
A-

Canik Belediyesi,  ilçede Dünya Temizlik Günü Etkinliği düzenledi.

Canik Belediyesi tarafından iklim değişikliğine, küresel ısınmaya, çöp körlüğüne ve çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla Dünya Temizlik Günü Etkinliği düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen Çocuk Gözünden Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Resim Yarışması ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

 

“Gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak için çalışıyoruz”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, etkinlikte yaptığı konuşmasında ilçede çevre kirliliği ve iklim değişikliğini önlemek için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik Belediyesi olarak ortaya koyduğumuz çevre dostu projelerimizle dünyanın geleceğini tehdit eden çevre kirliliği ve iklim değişikliği gibi sorunlara çözüm üretme noktasında ilçemizde birçok projeyi hayata geçirdik. Çocuklarımızda ve gençlerimizde çevre bilincinin oluşması için çeşitli eğitimler ve etkinlikler düzenlendiğimiz Sıfır Atık Köyü’nü,  evsel atık oluşumunu azaltarak geri dönüşüm ve sürdürülebilir atık yönetimini sağladığımız Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi'ni ve Çöp Aktarma İstasyonu Transfer Merkezi’ni ilçemizde hayata geçirdik.  İlçemizin pek çok noktasına yerleştirdiğimiz Mobil Atık Getirme Merkezleri’nde geri dönüşüm ve sıfır atık alanında sürdürdüğümüz çalışmalarımıza ilçe halkımızı da dâhil ederek gelecek nesillere daha temiz bir doğa bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Resim Yarışması Ödülleri Verildi

Dünya Temizlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Çocuk Gözünden Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Resim Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Canik Belediyesi tarafından düzenlenen resim yarışmasıyla çocukların dünyanın sorunu haline gelen çevre kirliliği, küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında bilinçlenmelerini hedeflediklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Yirmi birinci yüzyılda tüm dünyanın sorunu haline gelen çevre kirliliği, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili çocuklarımızı bilinçlendirmeyi amaçladık. Bunu yaparken de resim sanatı sayesinde eğlenmelerini sağlamış olduk. Yarışmaya katılan bu çocuklarımız temiz ve daha yaşanabilir bir dünya için kurdukları hayallerini resimleriyle bizlere anlattı. Bu yarışma sayesinde birbirinden güzel, bir o kadar da hayal gücü yüksek çalışmaların ortaya çıkmasına vesile olduk.  Yarışmamıza katılan tüm çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik. Onların eğlenmesi, üretmesi ve bilinç kazanması bizleri ziyadesiyle mutlu etti” ifadelerini kullandı.

 

Resimler Temizlik Araçlarında Sergilenecek

“Yarışmaya katılan çocuklarımız temiz ve daha yaşanabilir bir dünya için kurdukları hayallerini resimleriyle bizlere anlattı” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, yarışmada dereceye giren eserlerin dijital ortamda tasarlanarak Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü araçları üzerinde sergileneceğinin müjdesini verdi.

 

200 Kilogram Atık Toplandı

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Temizlik Günü Etkinliği kapsamında davetliler ve öğrenciler tarafından atık toplama faaliyeti gerçekleştirildi. Faaliyet kapsamında yaklaşık bir saat içerisinde 200 kilogram atık toplandı. Toplanan atıklar görevliler eşliğinde ayrıştırılmak üzere Canik Belediyesi Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne gönderildi.

 

Canik Namiye Mümin Erol Doğa ve Fen Okulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Sedat Kurnaz, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Piazza AVM Müdürü Samet Vurgun, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, etkinlik paydaş kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı