DOLAR
32,5853
EURO
34,8176
ALTIN
2.412,65
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Cognitiwe, temiz teknoloji sektöründeki en iyi 25 girişimci arasında

Büyüme hedefleri doğrultusunda yeni teknolojiler ve yabancı start-uplarla çalışmaya açık olan Nordik ülkelerine odaklanan Cognitiwe, bu yıl 11.

Cognitiwe, temiz teknoloji sektöründeki en iyi 25 girişimci arasında
06.09.2022 12:50
345
A+
A-

Büyüme hedefleri doğrultusunda yeni teknolojiler ve yabancı start-uplarla çalışmaya açık olan Nordik ülkelerine odaklanan Cognitiwe, bu yıl 11.si düzenlenecek olan Nordic Cleantech Open yarışmasında ilk 25 girişimci arasına seçildi. Yarışmanın finalleri Ekim ayı sonunda Norveç’in başkenti Oslo’da gerçekleştirilecek. 

 

Öngörüye dayalı görsel yapay zeka platformu Cognitiwe, daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefiyle 11 yıldır girişimcileri, yatırımcıları, sektörü ve hükümetleri ortak bir inovasyon zemini oluşturmak için bir araya getirren Nordic Cleantech Open yarışmasında, temiz teknoloji sektörüne getirdiği yenilikçi bakış açısıyla 25 finalist arasına seçildi. 

 

Atık ve geri dönüşüm yönetiminin temiz teknoloji sektöründeki payının giderek arttığının altını çizen Cognitiwe Kurucu Ortağı Attila Algan “Yarışmaya katılan girişimcilerin neredeyse yüzde 20’sinin temiz teknolojiye odaklandığını gördük. Enerji üretimi ve verimliliği üzerine odaklanan girişimler ise giderek azalıyor” dedi. 

 

Yarışmanın, finansmana ihtiyaç duyan girişimler ile iklim değişikliğine dayanıklılığını artıracak yatırımlara odaklanan sermayedarları bir araya getirmeyi hedeflediğinin de altını çizen Algan “Perakende ve üretim sektöründeki müşterilerimize,  görsel veri işleyerek öngörülü analiz yapan ve sorunlar oluşmadan önlemeyi hedefleyen ürünlerimizle hizmet veriyoruz. Dünyada ilk kez süpermarketlerdeki taze sebze-meyvelerin anlık takibini sağlayarak, gerçek zamanlı içgörü ve tahminleriyle sürdürülebilirliği ve verimliliği artıran Cognitiwe Perakende Çözümümüz de jürinin dikkatini çekmeyi başardı” dedi. 

 

11. Nordic  Cleantech Open yarışmasına Nordik ve Baltık ülkelerinden 137 start-up başvurdu. 50 kişilik uluslararası bir jüri tarafından seçilen 25 girişim, 20-21 Eylül'de İsveç’te jüri sunumlarını gerçekleştirilecek. Finale çıkan 10 girişimin arasından kazanan şirketler ise 25-26 Ekim'de Oslo'da düzenlenecek finallerde açıklanacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı