DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan mesleki eğitime yönelik çok önemli proje: CEVHER Hibe Programı başlıyor

Coşkunöz Eğitim Vakfı, mesleki ve teknik eğitimin Türkiye genelinde gelişmesine ve nitelikli istihdama katkı sağlamak amacıyla CEVHER Hibe Programını hayata geçiriyor.

Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan mesleki eğitime yönelik çok önemli proje: CEVHER Hibe Programı başlıyor
04.11.2022 10:50
240
A+
A-

Coşkunöz Eğitim Vakfı, mesleki ve teknik eğitimin Türkiye genelinde gelişmesine ve nitelikli istihdama katkı sağlamak amacıyla CEVHER Hibe Programını hayata geçiriyor. Bu sene başlayacak programda, başvurusu kabul edilen nitelikli mesleki eğitime yönelik projelere önemli mali kaynak sağlanacak. 

 

34 yıldır nitelikli mesleki eğitimin ve genç istihdamının artırılması amacıyla çalışmalar yürüten ve bugüne kadar binlerce gencin hayatına dokunan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), ülke eğitimine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak CEVHER Hibe Programı’nı hayata geçiriyor. Program ile mesleki ve teknik eğitimi zamanın ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirmek amacıyla ülke çapında eğitim projelerine mali kaynak sağlanacak. Üniversiteler ve meslek liseleri gibi kamu eğitim kurumlarının değerlendirmeyi geçerek başarılı bulunan ve hibe almaya hak kazanan projeleri desteklenecek. Sanayi, iş dünyası, akademi ve mesleki eğitim arasında sinerji kurmayı hedefleyen program ile eğitimde geleceğin ihtiyaçlarına yönelik çözümlerin güç birliği yapılarak bugünden üretilmesi amaçlanıyor. Bu program ile birlikte CEV, ayrıca ülkemizde hibe yöntemi ile toplumsal gelişime katkı sağlayan sayılı sivil toplum örgütlerinden biri haline gelecek ve bu açıdan da sivil topluma önemli bir örnek oluşturacak.

 

Proje başvuruları bekleniyor

İlgili kamu eğitim kurumları “Bugünün ve Yarının İhtiyaçlarına Odaklı Geleceğin Meslekleri” temalı projeleriyle Türkiye’nin gelişim ve dönüşüm hikayesine ortak olmaya davet ediliyor. Başarılı bulunan projelere, projede yer alan faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için hibe usülü ile mali destek sağlanacak. Projeleri yürütmek için rehberlik de sağlanacak programda, projeler başından sonuna kadar takip edilecek ve sonuçları değerlendirilecek. 

 

Hibe programıyla ilgili 4 Kasım 2022’de başlayacak başvurular 3 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek. Proje başvuruları coskunozegitimvakfi  adresinden çevrimiçi olarak yapılabilecek.

  

“Nitelikli istihdam için günümüzün ihtiyaçlarına uygun mesleki eğitimi destekliyoruz”

Vakfın hibe projesiyle 34 yıldır eğitim ve gelişim alanında yürüttüğü faaliyetlere bir yenisini daha eklediğini ifade eden CEV Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş, “Bugüne kadar meslek edindirme programları, veri bilimi, katmanlı üretim gibi yeni mesleklerin öğretilmesine yönelik kamu yararına programlar, burslar ve bağışlar ile binlerce kişinin hayatına dokunduk. Şimdi de bu etkiyi yaymak ve sürdürülebilir kılmak için mesleki eğitimde tüm ülkedeki iyi fikirleri destekleyecek, ‘cevher’lerin parlamasına katkı sunacağız”dedi.

 

Coşkunöz Eğitim Vakfı olarak, gençlerin iş hayatının talep ettiği yetkinliklere uygun şekilde yetişmesini çok önemsediklerini söyleyen CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu da “Hibe verilecek projelerle yeni nesil teknolojilerin eğitim programlarıyla birleştirilmesini ve mesleki eğitimin niteliğinin ülke çapında artırılmasını hedefliyoruz. Ülkemizin en önemli hazinesi olarak gördüğümüz gençlerimizin nitelikli eğitim imkanına kavuşarak Türkiye’ye katma değer sağlamasına destek olma hedefimiz doğrultusunda “Her Cevher, Geleceğe Eser” sloganıyla başlattığımız CEVHER programıyla da bu yolda çok büyük bir adım atıyoruz” diye konuştu. 

 

Neden hibe projesi?

Dünya Ekonomik Forumu'nun yayınladığı İş Dünyasının Geleceği Raporu’na göre, teknolojinin iş dünyasındaki etkisinin giderek artmasıyla beraber 2025 yılına kadar tüm çalışanların neredeyse yüzde 50'sinin bu teknolojilere uyumlu yeni becerilere ihtiyaç duyacağı öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu içerisinde de “nitelikli insan, güçlü toplum” hedefiyle mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerin artırılması ve eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi vurgulanıyor. Bu kapsamda hibe desteği verilecek projeler sayesinde, mesleki eğitime özendirilerek gençlere hayal ettikleri gelecek için rehberlik sağlanacak, ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli iş gücü yaratılmasına, ülke ekonomisinin rekabet gücünün artırılmasına ve eğitim yoluyla ülke refahının artırılmasına destek verilecek. Geleceğe odaklı, değer yaratan, yerele uygun, sürdürülebilir, cinsiyet eşitliğine duyarlı, katılımcılık ve ortak hareket kavramlarını odağına alan, çözüm üretip yaygın bir etki oluşturabilecek projelere CEVHER Hibe Programı vasıtasıyla kaynak sağlanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı