DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Çukurova Belediyesi Engelli Yaşamları Mutlu Ediyor

Çukurova Belediyesi’nden Dünya Engelliler Günü’nden anlamlı etkinlik.

Çukurova Belediyesi Engelli Yaşamları Mutlu Ediyor
04.12.2022 14:30
151
A+
A-

Çukurova Belediyesi’nden Dünya Engelliler Günü’nden anlamlı etkinlik. 

 

Sosyal belediyecilik hizmetleri çerçevesinde her zaman özel gereksinimli bireylerin yanında olan Çukurova Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Türkiye'ye örnek projelerinden biri olan Mola Evi’nde geniş katılımlı bir kutlama ve farkındalık programı düzenledi. Şarkıların söylendiği, dansların edildiği, pastaların kesildiği, balonların uçurulduğu anlamlı günde engelli çocuklar ve aileleri keyif dolu bir gün yaşadı. Kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan engelli bireylerle yakından ilgilenen ve hediyeler dağıtan Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, “En büyük engel farkında olmamak. Yeter ki düşünceler engelli olmasın, bu özel çocukların yaşamını kolaylaştırmak ve sosyal hayatın bir parçası kılmak amacıyla, belediye olarak pozitif ayrımı yapmaya devam edeceğiz” diyerek, etkinliğe katılan çocukların ve ailelerinin gününü kutladı.  

 

Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü ile Biz De Varız Destekleme Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Engelli çocuklar ve ailelerinin hayatlarına nefes olan, yaşamlarını özel gereksinimli çocuklarına adayan ailelere yönelik olarak kurulan Çukurova Belediyesi’nin örnek projesi Mola Evi’nde gerçekleşen anlamlı günde, keyif dolu saatler yaşandı. Çok sayıda dezavantajlı bireyin ve ailesinin katıldığı ve "Her insan bir engelli adayıdır” farkındalığını oluşturmak için düzenlenen programda, engelli çocuklar gönüllerince eğlendi. Şarkılar söyleyen, danslar ederek yaş pasta kesen özel çocuklara hediye dağıtarak mutluluklarına ortak olan Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, etkinliğe katılanlarla yakından ilgilendi. Sevgi gösterisinde bulunan engelli çocuklarla fotoğraflar çektiren ve sohbet eden Başkan Çetin, “Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız” diyerek, Engelliler Günü’nün toplumda farkındalık oluşması için önemli bir tarih olduğunun altını çizdi. Sağlıklı her bireyin engelli adayı olduğunu ifade ederek  "Bu gün birbirimizi daha iyi anlayacağımız, empati yapacağımız bir gündür. Sevginin, paylaşmanın, mutluluğun önünde hiçbir engel yoktur. Çukurova Belediyesi olarak, sosyal anlayışımız gereği yaşamlarını kolaylaştırmak hatta engelli bireylerin ailelerini bile düşünerek çalışmalar yapıyoruz. Üzerimize düşen görevleri titizlikle yerine getiriyoruz." şeklinde konuştu.

 

Dezavantajlı çocuklar ve ailelerine desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen Başkan Soner Çetin’e teşekkür eden Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, özel çocuklar ve fedakâr aileleriyle buluşup, anlamlı günde keyifli bir gün yaşamak ve kutlamak için bir araya geldiklerini ifade etti. En büyük engel farkında olmamak, yeter ki düşünceler engelli olmasın, “Farkında ol, engel olma”, diyerek özel gereksinimli çocukların yaşamlarında ki zorluklara dikkat çekildiği etkinlik gün boyu devam etti.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı