DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Çukurova Kitap Fuarı Tüyap Adana'da 15. kez kapılarını açtı

Tüyap Adana Fuarcılık tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Fuarcılık A.

Çukurova Kitap Fuarı Tüyap Adana'da 15. kez kapılarını açtı
16.01.2023 14:31
271
A+
A-

Tüyap Adana Fuarcılık tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. destekleriyle düzenlenen Çukurova 15. Kitap Fuarı, 14 Ocak itibariyle Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. İlk günden yoğun katılımın bulunduğu fuar, 22 Ocak’a kadar devam edecek.

Çukurova Kitap Fuarı’nın resmi açılış törenine Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Nazlı Berivan Ak, Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir’in yanı sıra şehir protokolü katıldı. 14 Ocak 2023 itibariyle Adana’da on beşinci kez kapılarını açan fuar, bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine olumlu katkı sağlamaya devam edecek. Onlarca kültür etkinliği ve imza günleri düzenlenecek olan fuar, 9 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuara kitapseverlerin akını bekleniyor

Çukurova Kitap Fuarı’nda 15. kez okurlarla yayınevlerini buluşturmaktan dolayı heyecanını ifade eden Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, “Çukurova Kitap Fuarı’nı bu sene 300’den fazla yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla hazırlıyoruz. Panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinliklerinden oluşan 75 kültür etkinliği ve 500’e yakın imza gününde değerli yazarlarımız, okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak. Biz de Tüyap olarak bir dizi etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca, öğrencilerin fuarımızı hafta içi 5 gün boyunca ziyaret edebilmesi için Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇUFAŞ ile ortak bir çalışma yaptık. Binlerce öğrencimizi bu sayede Fuar alanımızda ağırlayacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bu konuda bize katkı sunan ÇUFAŞ’a şükranlarımızı sunuyoruz. Tüyap Fuarcılık Grubu olarak kitap fuarlarımızda iş birliği yaptığımız Türkiye Yayıncılar Birliği’ne ve Adana’da desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sanata saygı duruşu

Okurlar, ilgiyle takip ettikleri yazarlarla buluşmak için gün sayıyordu. Çukurova 15. Kitap Fuarı’nda kitapseverler, kitap fuarlarının simgesi haline gelen söyleşi, panel gibi kültür etkinlikleri ve sabırsızlıkla bekledikleri imza günlerinde yazar ve çizerlerle buluşacak. Ahmet Ümit, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu, Erol Mütercimler, Miyase Sertbarut, Gülten Dayıoğlu, Mavisel Yener, Yekta Kopan, Mine Söğüt, Saygı Öztürk, Enver Aysever, Adnan Özyalçıner gibi birçok usta isim fuarda sevenleriyle beraber olacak. Söyleşiler ve şiir dinletileriyle beraber ziyaretçiler unutulmaz bir fuar deneyimi yaşayacak. Fuarla ilgili etkinlik programı ve ayrıntılı bilgiye Çukurova 15. Kitap Fuarı’nın cukurovakitapfuari web sitesinden erişebilecek.

Yayınevlerine plaket sunuldu

Fuarın açılış töreninde bu sene 15. yılını kutlayan Çukurova Kitap Fuarı’na bu süre boyunca kesintisiz katılan yayınevlerine teşekkür etmek amacıyla bir plaket sunuldu. Altın Kitaplar, Can Sanat Yayınları, Dilaver Yayıncılık, Doğu Batı Yayınları, Epsilon Yayınevi, Beyaz Balina Yayınları, İş Bankası Kültür Yayınları, Nesin Yayınevi, Pegem Akademi, Yakamoz Yayınları, Alfa Yayın Grubu, Atatürk Araştırma Merkezi, Günışığı Kitaplığı, Nesil Yayınları, Timaş Yayınları Ve Yapı Kredi Yayınları’na plaketleri Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal tarafından takdim edildi.

9 gün boyunca fuar heyecanı yaşanacak

Ziyaretçiler ve katılımcılar dokuz gün boyunca fuar heyecanını yaşayacak. Çukurova 15. Kitap Fuarı 15-21 Ocak 2023 tarihlerinde 10.00 – 20.00 saatlerinde, son gün olan 22 Ocak 2023 tarihinde ise 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarda kitaplar, süreli yayınlar, gazete ve dergi yayıncılığında faaliyet gösteren katılımcılar, medya kuruluşları ve yayın faaliyetinde bulunan önemli sivil toplum kuruluşları ürünlerini sergileyerek, ziyaretçilerle bir araya gelecekler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı