DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çukurovalı Çocuklar Yoga Eğitimini Çok Sevdi

Çukurova Belediyesi’nin Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde yoga zamanı.

Çukurovalı Çocuklar Yoga Eğitimini Çok Sevdi
17.10.2022 14:20
324
A+
A-

Çukurova Belediyesi’nin Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde yoga zamanı. Belediye bünyesindeki tüm kreşlerde miniklere yönelik yoga ve meditasyon eğitim programı başlatıldı. Gelişen ve değişen dünyaya ayak uyduracak, yeniliğe açık, ahlaklı, zeki, düşünen ve yaratıcı çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen Çukurova Belediyesi, “Ağaç yaşken eğilir” düşüncesiyle kreşlere yoga derslerini de ekleyerek, sosyal ve eğitim hayatlarında başarılı olacak nesillere teknikleri şimdiden aşılıyor.  

 

Çukurova Belediyesi Gülen Yüzler Semt Kreşleri, bedenen, ruhen ve zihnen güçlü bireyler oluşabilmesi adına kentin çocuklarına hizmet vermeye devam ediyor. Tesisler Müdürlüğü’nün hazırladığı eğitim programı çerçevesinde, tüm semt kreşlerinde yoga eğitimleri başlatıldı.

 

Eğlenceli geçen ders saatleriyle çocuklara yoganın müzik, dans, hikaye ve oyun teknikleri kullanılarak hem daha etkin bir şekilde öğrenmeleri, hem de keyifli anlar yaşamaları sağlanıyor. Sahaja Yoga yöntemiyle verilen derslerde, 3 ila 5 yaş arasındaki kreş çocuklarının içlerindeki enerjiyi keşfetmeleri ve bunu yaparken de doğru kullanmalarının yollarını öğreniyor. Sınıflarda uygulamalı olarak gerçekleşen motivasyon ve yoga eğitimlerinde, çocuklar kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. İleri yaşlarda başlayacakları okul hayatlarına ciddi bir hazırlık olarak görülen bu uygulamada minikler, doğa ve insan sevgisini anlamaya çalışırken, evrensel yoga teknikleriyle daha güçlü iletişim kurmayı, kolektif hareket etmeyi, motivasyonlarını kontrol etmeyi, odaklanma ve yaratıcı düşüncelerini geliştirmeyi, vücutlarının farkına varmaları sağlanırken, her türlü yaşayacakları kaygı durumlarıyla da baş etmenin formüllerini öğreniyor.

 

Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde çocuklar için ders veren Yoga ve Meditasyon eğitmeni Özkan Dinçer, her hafta düzenli olarak bir kreşte çocuklarla buluştuklarını anlatarak, çok faydalı ve eğlenceli eğitim zamanları geçirdiklerini, ailelerden ve kreş öğretmenlerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarından dolayı ayrıca mutlu olduğunu belirtti. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı