DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Cumhuriyetimiz 99 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.

Cumhuriyetimiz 99 Yaşında
29.10.2022 16:20
205
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

 

29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, bugün 99 yaşında. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İnegöl’de sabah 10.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde bulunan Kaymakamlık Makamında Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban’ın tebrikleri kabulü ile başladı.

 

VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADILAR

Törenler, tebriklerin kabulünün ardından yıkılan Hükümet Konağı yanında Atatürk Bulvarı üzerindeki alanda devam etti. Vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 

HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Eren Arslan kürsüye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Arslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün tarihi şan ve şerefli dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu, gözümüzün nuru cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıl dönümü. Millet olarak yeniden dirilişimizin simgesi olan Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, daim olsun, ilelebet olsun. Cumhuriyet, 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan 99 yıl önce ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ülküsü doğrultusunda ilan edilmiştir. Cumhuriyet, aziz milletimizin tabiatı ve geleneklerine uygun, yüksek ahlaki değer niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk Milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şeklidir. Ulu Önder Atatürk’ün ifadesiyle; Türk ulusunun yaradılışına en uygun olan yönetim, Cumhuriyettir.”

 

Kaymakam Arslan’ın konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Ekibinin gösterisinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yine günün anlam ve önemine ilişkin öğrencilerin gösterileriyle devam eden kutlamalarda, İnegöl Tarihi Mehter Takımının verdiği mini konser vatandaşlar tarafından alkış aldı. Mehter takımının ardından bando takımı eşliğinde tören geçidiyle 29 Ekim kutlamaları devam etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı