DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dünyaca ünlü karikatüristler İzmirliler için çizecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2.

Dünyaca ünlü karikatüristler İzmirliler için çizecek
21.04.2023 13:20
254
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İzmir Uluslararası Portre Karikatür Şenliği, 25-28 Nisan tarihleri arasında uluslararası birçok sanatçıyı İzmirliler ile buluşturacak. Sanatçılar ayrıca eğlenceli çizimleriyle Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda anı duvarı oluşturacak.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i kültür sanat getirme hedefi doğrultusunda bu yıl ikincisi düzenlenecek İzmir Uluslararası Portre Karikatür Şenliği, 25 – 28 Nisan tarihlerinde 14 ülkeden 26 sanatçıyı ağırlayacak. Şenlik kapsamında sanatçıların eserlerinden oluşan sergiler 19 Nisan – 31 Mayıs tarihlerinde Alsancak Vasıf Çınar Meydanı ve Konak Metro Galeri’de sanatseverler ile buluşacak. Sanatçılar 27 Nisan’da ise birbirinden eğlenceli çizimlerden oluşan anı duvarı oluşturmak için Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda buluşacak. 2. İzmir Uluslararası Portre Karikatür Şenliği’nin detaylı programına “kultursanat.izmir.bel.tr” adresinden ulaşılabilir.

Dünyaca ünlü sanatçılar İzmir’de
Küratörlüğünü Menekşe Çam’ın üstlendiği şenliğe Almanya’dan Cris Istrate, Lucy Hobrecht, Marion Stein ve Silvia Radulova,  Birleşik Krallık’tan Luisa Calvo, Bulgaristan’dan Boris Mateev ve Zlati Krumov, Fransa’dan Anthony Geoffroy, Bruno Tesse ve Jean-Marc Borot, Gürcistan’dan Niko Kemularia (KEMO) ve Zaal Sulakauri, Hollanda’dan Jill Hesketh, İspanya’dan Ernesto Priego ve Matias Tolsa, İtalya’dan Marzio Mariani, Litvanya’dan Ramunas Vaitkus, Macaristan’dan Peter Zsoldos ve Toth Antal Tonio, Slovakya’dan Krisztian Takacs, Polonya’dan Lukasz Szostak ve Sergiusz Kaszkowski, Romanya’dan Iancu Avram, Türkiye’den Oğuz Gürel, Birol Çün ve Kemal Buluş katılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı