DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Duru Gıda: Yaşanabilir Bir Dünya İçin Sürdürülebilirlik Şart

 Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Günü’nde bu yıl “Kimseyi Arkada Bırakma” mesajını paylaşırken, Türkiye’de yenilenebilir enerjiyle sofralara en doğal ve sağlıklı ürünleri kazandıran Duru Gıda, “enerjide ve gıdada sürdürülebilirlik” çağrısında bulundu.

Duru Gıda: Yaşanabilir Bir Dünya İçin Sürdürülebilirlik Şart
15.10.2022 17:30
353
A+
A-

 Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Günü’nde bu yıl “Kimseyi Arkada Bırakma” mesajını paylaşırken, Türkiye’de yenilenebilir enerjiyle sofralara en doğal ve sağlıklı ürünleri kazandıran Duru Gıda, “enerjide ve gıdada sürdürülebilirlik” çağrısında bulundu.

 Gıda güvenliğini sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 16 Ekim’de Dünya Gıda Günü kutlanıyor. FAO, 2022 yılının Dünya Gıda Günü temasını “Kimseyi Arkada Bırakma” (Leave No One Behind) olarak belirledi.  Duru Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, gıdanın yaşam için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek “Dünyada her insanı doyuracak kadar gıda üretilebilirken, milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiğini biliyoruz. Aynı zamanda son verilere baktığımızda yıllık 1.3 milyar ton gıda israf ediliyor. Bununla birlikte uluslararası alanda yaşanan gerilimler, artan fiyatlar, iklim krizi, eşitsizlik gibi birçok zorluk beraberinde gıda erişim krizine neden oluyor” dedi.

 

Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız

Duru, “Hepimizin üzerine düşen görevler var. Tüm bu olumsuzluklarla mücadele edilmesi ve dünya geleceğinin korunması için sektör temsilcilerine, merkezi ve yerel yönetimlere önemli rol ve sorumluluklar düşüyor. Duru Gıda olarak, 2 bin yıllık yerli buğdayı olan Ahmet Buğdayının yeniden tarım sanayiine kazandırılması amacıyla başlattığımız projede ülkemizdeki buğday üretimindeki verimliliğin arttırılmasına büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.” dedi. Sürdürülebilir bir tarım ve sağlıklı bir gelecek adına baklagillere gereken önemin verilmesi gerektiğini söyleyen Duru, “Bakliyatlar dünya nüfusu için önemli bir sürdürülebilir gıdadır. Bakliyat tüketimi kadar üretimi de dünya geleceğinin korunmasında stratejik bir önem taşıyor ve zor koşullarda yetişerek, insanların gıda gereksiniminin karşılanmasında önemli rol oynuyor. Besin değeri zengin ve ekonomik olmasından dolayı gelecekte de açlık ile mücadelede önemi bir rol oynayacak” dedi.

 

Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik 

Duru Gıda olarak tüm faaliyetlerinde ülke tarımına değer kattıklarını, doğaya saygılı ve sürdürülebilir üretim anlayışına sadık kalarak, yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Duru, “Doğal kaynakların risk altında bulunduğu dünyamızda, enerjimize sahip çıkmamız gerekiyor. 2022 yılı sonuna kadar hedefimiz enerjimizin tamamını yenilenebilir enerjiden üretmek. Ülkemizin sürdürülebilir geleceğine, yenilikçi ve sürdürülebilir enerji projelerimizle omuz vermeye devam edeceğiz.” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı