DOLAR
32,3159
EURO
35,1191
ALTIN
2.296,14
BIST
9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ege Üniversitesi 4 alanda dünyada ilk bin üniversite arasında

EÜ, ulusal değerlendirmede  4’üncü sırada yer aldı   Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), “2023 Alan Bazlı Üniversite Sıralamaları”nı açıkladı.

Ege Üniversitesi 4 alanda dünyada ilk bin üniversite arasında
27.10.2022 11:10
304
A+
A-

EÜ, ulusal değerlendirmede  4’üncü sırada yer aldı

 

Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), “2023 Alan Bazlı Üniversite Sıralamaları”nı açıkladı. Yayımlanan rapora göre Ege Üniversitesi, 10 alanın 6’sında sıralamaya girerken 4 alanda ise ilk bine girdi. EÜ, ulusal sıralamada da 4’üncü sıradaki yerini korudu.

 

Ege Üniversitesinin, her geçen gün uluslararası alanda marka değerini yükselttiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni dönemdeki en önemli hedeflerimizden olan uluslararasılaşma kapsamında yaptığımız çalışmalar, sıralamalara yansımaya devam ediyor. Dünyanın önemli sıralama kuruluşlarından THE tarafından yapılan alan bazlı sıralamada geçtiğimiz yıl üç alanda ilk bin üniversite arasında yer alan üniversitemiz, bu yıl; Eğitim, Sosyal Bilimler, Sağlık ve Yaşam Bilimlerinde ilk bine yerleşti. Türkiye’deki üniversiteler arasında dördüncü sıradaki yerimizi de koruduk. Üniversitemiz, dünya üniversiteleri arasında Eğitim alanında 601-800, Sağlık ve Diş Hekimliği alanında 601-800, Yaşam Bilimleri alanında ise 801-1000 aralığında kendine yer buldu. Ayrıca, ulusal bazda Sosyal Bilimler alt alanlarından Coğrafya alanında 3’üncü, iletişim ve medya alanında 5’inci, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset alanında ise 7’nci olduk. Yaşam bilimleri alanı kapsamında değerlendirilen her bir alanda da ikişer basamak yükselerek Ziraat alanında 3’üncü, Biyoloji’de 7’nci ve Spor alanında 6’ncı sırada yer aldık. Hedefimiz tabi ki daha üst sıralara tırmanmak. Başarımızda emeği geçen tüm çalışanlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

 

THE alan sıralamalarında belirlenen toplam 10 alan seçilerek kurumun dahil olduğu alanlar eğitim, araştırma, alıntı, uluslararası görünüm ve gelir düzeyinde değerlendirmeye alınıyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi, en yüksek puanını gelir kriterinden alarak 46,7 seviyesinde yer alırken mühendislik alanında bu kriter puanı 48,4 olarak belirlendi. En yüksek kriter hesaplamalarında sağlık alanı ön plana çıktı. Buna göre Ege Üniversitesinin sağlık alanı; eğitim, atıf ve uluslararası görünüm kriterlerinde en yüksek puanları almış oldu. Üniversitenin eğitim kriteri puanı 21,8 olurken sağlık alanındaki atıf puanı 36,6 ve uluslararası görünüm puanı da 26,2 olarak açıklandı. Araştırma kriterindeki puanı 13,3 olan Ege, bu kriterdeki en yüksek puanı mühendislik alanından aldı.

 

Ege Üniversitesinin sıralamaya giren diğer alanları ise Mühendislik ve Fizik alanları oldu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı