DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde “5.Eğitimde Yeni Trendler Forumu: İzmir” düzenlendi

Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği Ege Üniversitesini ziyaret etti   Uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği uluslararası iş birliklerine yenilerini ekleyen Ege Üniversitesi, akademik gücünü kardeş ülkelerin kurumları ile paylaşmaya devam ediyor.

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde “5.Eğitimde Yeni Trendler Forumu: İzmir” düzenlendi
18.11.2022 13:10
246
A+
A-

Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği Ege Üniversitesini ziyaret etti

 

Uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği uluslararası iş birliklerine yenilerini ekleyen Ege Üniversitesi, akademik gücünü kardeş ülkelerin kurumları ile paylaşmaya devam ediyor.

 

Yükseköğretim alanında, küresel düzeyde tanınırlığını artıran Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği iş birliğinde “5.Eğitimde Yeni Trendler Forumu: İzmir” etkinliği gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen foruma, Azerbaycan’ın farklı eğitim kuruluşunda görev yapan yöneticiler, eğitimciler ile Ege Üniversitesi üst yönetimi ve ilgi birimlerin   akademisyenleri katıldı. 

 

Ege Üniversitesi Senato Salonunda, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ve üst yönetim ile bir araya gelen Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği heyetine burada Ege Üniversitesinin eğitimi öğretimi, araştırma geliştirme imkanları, uluslararası çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi.

 

EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Azerbaycan ile eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri son yıllarda çok büyük bir ivme kazandı. Biz Azerbaycan ile “İki Devlet, Tek Millet” düsturuyla tüm çalışmalarımızı beraber yürütür durumdayız. Bundan sonra da iş birliklerimizi daha da artırarak, ‘Büyük Türkiye’ idealine emin adımlarla beraber yürüyeceğiz. Bu idealin temel dayanaklarından birisi; eğitim. Bizler, eğitimciler olarak, bilgi ve tecrübelerimizden karşılıklı faydalanarak, iş birliklerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bilindiği üzere, Türk yükseköğretiminde bir ilk uygulama olarak, Ege Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında Çift Diploma Programı başlattık. Bu örnek uygulamayı diğer Türk Cumhuriyetlerindeki üniversitelerle de hayata geçirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği Başkanı Tofig Sadıkhov, “Öncelikle, bugün öğretmenlerimizi kabul edip, ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Biz Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği olarak, Azerbaycan’ın tüm il ve ilçelerinden öğretmenler ile beraber çalışıyoruz. Aralarında okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin olduğu, 10 binin üzerinde üyemiz bulunuyor. Bugün buraya, otuz üç kişilik bir ekip ile geldik. Ziyaretimiz boyunca Ege Üniversitesinin bizlere sunacağı eğitimler için şimdiden teşekkür ediyorum. Umarım, burada edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri Azerbaycan’daki diğer eğitimcilerimize ve öğrencilerimize aktarabiliriz” diye konuştu.

 

EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay ise  “Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği’nin Ege Üniversitesini ziyareti kapsamında ilk olarak Eğitim Fakültemizi tanıtacağız ve beraber katılacağımız bir seminerimiz olacak. Azerbaycan ile bundan sonra da seminerler, değişim programları düzenleyebilir, öğretim elemanlarımızı kısa süreli olarak Azerbaycan’a göndererek, eğitim vermelerini sağlayabiliriz. Bunun yanı sıra iş birliklerimiz çerçevesinde online eğitimler düzenleyebiliriz. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak, bu konuda son derece açık ve destekleyici. Eğitim Fakültesi olarak bizler de elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Azerbaycan’daki üniversiteler ve okullar ile işbirliğine her zaman hazırız” dedi.

 

Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği Heyeti,  İletişim Fakültesi Konferans Salonunda, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın katılımı ile düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Günü programına ve Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen “21. Yüzyıl Becerileri ve Öğretim Programlarına Yansımaları" seminerine katıldı.

 

Forum kapsamında düzenlenen ziyaret ve programlarda Ege Üniversitesi ve Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneğinden akademisyenler ve eğitimciler görüş ve deneyim alışverişinde bulundu. Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği Başkanı Tofig Sadıkhov’un riyasetindeki heyet ardından kampüs turu yaparak, sosyal alanları,  spor tesislerini, merkezi kütüphaneyi ve laboratuvarları ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı